Konyaspor'da kupa mesaisi

Adana Demirspor galibiyeti ile sezonun ilk üç puanını alarak moral bulan Konyaspor'da gözler kupa maçına çevrildi.

Adana Demirspor galibiyeti ile sezonun ilk üç puanını alarak moral bulan Konyaspor'da gözler kupa maçına çevrildi. Türkiye Kupası 2. tur maçında yarın Kırıkhanspor ile karşılaşacak yeşil-beyazlıların hedefi tur atlamak

Torku Konyaspor’da gözler, Kupa maçı ve Pazar günü iç sahada oynanacak Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasına çevrildi. Ligin 4. Haftasında, kendisi gibi galibiyete hasret takımlardan Adana Demirspor’u sahasında yenerek ilk kez 3 puanla buluşan yeşil-beyazlı takımda moral süper. Torku Konyaspor’da, Çarşamba günü Türkiye kupasında Hatay Kırıkhanspor ve  Pazar günü Tavşanlı Linyitspor ile oynanacak maçlarının hazırlıkları bir günlük izinin ardından dük akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanla başladı. Kırıkhan engelini geçerek Türkiye kupasında da yoluna devam etmek isteyen Kartallar, bu maça değişik bir 11 ile çıkacaklar. Dahası, teknik adamlar ligde şans bulamayan futbolcuları Kırıkhan maçında oynatarak maç tecrübelerini artıracak. Torku Konyaspor’da, cezası biten Ali Turan, sakatlığı iyi olan ve Adana maçında riske edilmeyen Ali dere, sezona başı hazırlıklarına katılamayan Ömer Ali Şahiner gibi futbolculara bu maçta şans verecekler. Maç, yarın saat 14.30’da başlayacak.

ÖZKARA: HEDEF HAFTAYI KAYIPSIZ KAPATMAK

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, bu hafta yoğun bir maç temposu içine gireceklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta sonu Adana Demirspor deplasmanında kazanarak moral bulduklarını ifade eden Özkara; “İlk 3 haftada galip gelemeyen dahası gol bile atamayan bir takım görüntüsündeydik. Adana Demirspor karşısında iyi bir oyunla hak ettiğimiz bir üç puan kazandık. Son vuruşlarda biraz daha iyi olabilseydik maçı çok daha farklı kazanabilirdik. Bizim için büyük moral oldu. Bu galibiyetin daha anlamlı hale gelmesi için kendi sahamızda oynayacağımız TKİ Tavşanlı Linyitspor maçını kazanmalıyız. Ayıca bu hafta yoğun bir maç temposu içine giriyoruz. Öncelikle yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezonun ilk maçına çıkacağız.  Kırıkhanspor ile karşılaşacağız. Her ne kadar kağıt üzerinde kolay bir maç gibi görünsede maç sahada kazanılır. İyi bir futbol ortaya koyamadığınız sürece kazanma ihtimaliniz düşer. Bu nedenle ekip olarak ayaklarımız yere basıyor. Ligle beraber kupada da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bunun için yarın iyi bir oyunla kazanarak Tavşanlı maçı öncesinde moral bulmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Ayrıca henüz yeni bir ekip olmamız nedeni ile içiresine gireceğimiz yoğun maç temposunun takıma faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah yarın ve hafta sonu taraftarlarımızın bize vereceği destek ile bu iki önemli sınavdan anlımızın akı ile çıkarız” diye konuştu.

BİLAL: GALİBİYET MORAL OLDU

Torku Konyaspor’un yeni transferlerinden Bilal Aziz Özer, Adana maçını değerlendirdi ve çok sayıda pozisyona girdikleri ve ilk yarısında fark yapacakları maçı zorlanmalarına rağmen kazandıklarını belirtti. Oynanan oyunun ve alınan galibiyetin kendileri için büyük moral olduğunu dile getiren, Bilal Aziz Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Oyunun başında bulduğumuz iki golle rahatladık. Daha sonra yakaladığımız net fırsatlar vardı. Bunları değerlendirmiş olsaydık maçı ilk yarıda kopartabilirdik. İkinci yarının başında gelen rakip golü biraz bocalamamıza neden oldu. Üzerimize gelen rakibimiz karşısında yine önemli pozisyonlar bulduk. Bizim için zor olan bir maçı 2-1 kazandık. Bu galibiyetle hem üzerimizdeki oluşan ve sebebini anlayamadığımız baskıyı kırdık hem de moral bulduk. Biz iyi ve kaliteli oyunculardan kurulu bir kadroya sahibiz. İlk haftalardaki sonuçları uyum problemini tam anlamıyla aşamamamıza bağlayabiliriz. Şimdi yavaş yavaş istenilen düzeye geliyoruz. TKİ Tavşanlı Linyitspor ile sahamızda oynayacağımız maçı kazanarak hem taraftarımızın önünde ilk galibiyeti almak, hem de galibiyet serisi yakalamak istiyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri