Konyaspor'da istatistikler skora yansımadı

Gençlerbirliği karşısında istatistik açısından daha iyi olan Konyaspor ne yazık ki oyun üstünlüğünü skora yansıtamadı. Yeşil-beyazlı ekip sadece gol konusunda başarısız kalırken rakip ise sadece gol konusundaki başarısı ile maçı kazandı.

İttifak Holding Konyaspor virüs nedeniyle ertelenen ve yaklaşık 2,5 ay sonra tekrar başlayan Süper Lig’de deplasmanda Gençlerbirliği’ne 2-1 yenildi.  Rakibi karşısında iyi futbol oynayan ve istatistiklerde üstün olan  yeşil-beyazlı ekip bu üstünlüğünü skora yansıtamadı.  Maç boyunca sahanın hakimi görünen Konyaspor  bulduğu pozisyonları cömertçe harcadı. Karşılaşma 0-0 iken  Milosevic’in şutu direkten döndü.  Shengelia ise maç 1-1 iken topu boş kaleye yuvarlayamadı. Bunun gibi birçok pozisyonu değerlendiremeyen yeşil-beyazlı ekip rakibine 2 pozisyonla boyun eğdi. 

RAKAMLAR İŞE YARAMADI

Konyaspor rakibi karşısında istatistik açısından üstün bir oyun oynadı. 90 dakika boyunca yüzde 54’lük  oranla topa sahip olan yeşil-beyazlı ekip pas isabetinde ise yüzde 88’lik bir istatistik yakaladı.Gençlerbirliği 318 isabetli pas yaparken Konyaspor 412 isabetli pas yaptı. İkili mücadelede de yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü göze çarptı. Konyaspor yüzde 52 ikili mücadele kazanma oranı ile maçı tamamladı.

ŞUT ÇOK İSABET YOK

Geride kalan 26 haftada gol yollarında sınıfta kalan ve çok fazla şut çekmeyen Konyaspor Gençlerbirliği karşısında oldukça fazla şut denemesinde bulundu.  Teknik Direktör Bülent Korkmaz’ın  öğrencilerine şut çekmeleri konusunda uyarılarda bulunduğu maçın ilk yarım saatinde kendini gösterdi. Yeşil-beyazlı oyuncular rakip kaleye 19 şut denemesi yaparken bunların sadece 3 kaleyi tuttu.  Bir top ise direkten döndü.  Konyaspor Gençlerbirliği karşısında çok şut çekmesine rağmen kaleyi bulmakta ise zorlandı. Yeşil-beyazlı ekip yüzde 16 şut isabet oranı ile oynadı. 

GOL ATAN MAÇI KAZANDI 

Rakibi karşısında iyi futbol oynayan Konyaspor’a bu oyun puan için yeterli olmadı. Rakip  sahada daha silik bir görüntü sergilese de yakaladığı iki pozisyonda topu filelerle buluşturmasını bildi.  Gençlerbirliği maçı kazanarak bütün istatistiklerin üzerini örttü. 

FERHAT TÜRKOĞLU 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri