Konyaspor'da ilk transfer atağı

Konyaspor'un geçtiğimiz sezonun devre arasında Trabzonspor ile el sıkıştığı ancak oyuncunun gelmek istememesi üzerine iptal olan transfer yeniden gündeme geldi

Konyaspor, Trabzonspor'un golcüsü Umut Bozok'u kadrosuna katmak için harekete geçti. Yeşil-beyazlı yönetim, geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da kadro dışı kalan ve daha sonra sınırlı sayıda maçta forma şansı bulan 27 yaşındaki forvet için temaslara başladı. 27 yaşındaki Umut Bozok'un Trabzonspor ile sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor. Trabzonspor'un 2022 yaz transfer döneminde Lorient'ten büyük umutlarla kadrosuna kattığı Umut Bozok, beklentilerin altında kaldı. Kasımpaşa'da kiralık geçirdiği sezonda 20 golle gol kralı olarak zirveye yükselen 27 yaşındaki forvet, Karadeniz ekibinde istenilen performansı sergileyemedi. Abdullah Avcı'nın teknik direktörlüğe gelmesiyle ilk 11'i unutmaya başlayan Bozok, sezonun son haftalarında bulduğu şansı iyi değerlendirerek 3 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi.
UMUT BOZOK İÇİN TRABZONSPOR İLE ANLAŞMIŞTIK
Geçtiğimiz sezon devre arasında gündeme gelen oyuncu için Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz “Transferde ilk olarak Umut Bozok ile görüştük. Trabzonspor ile de anlaşmıştık. Umut aslında bizi oylamış oldu. Umut’un gelmesine çok inanmıştık.” ifadelerini kullanmıştı.
UMUT BOZOK KİMDİR
Umut Bozok 19 Eylül 1996 tarihinde Saint-Avold şehrinde doğdu. 1,78 m boyundaki oyuncu. Türk,Fransa uyrukludur. Gerçek adı da Umut Dilan Bozok’tur.
Umut Bozok Forvet - Santrafor mevkiinde görev yapıyor. Bozok, Hem sağ ayağını hem de sol ayağını kullanabiliyor.
TRANSFER ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Konyaspor’da iç transferde sözleşmesi sona eren 9 futbolcu ile yolların ayrılmasıyla gözler giden isimlerin yerine yapılacak transfere çevrildi.
2024-2025 sezonuna kadronun yarısını yenilemiş olarak giriş yapacak olan Anadolu Kartalı’nda ayrılıklar sonrası tüm camiada gözler kadroya yapılacak takviyelere çevrildi.
Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz ve Yönetim Kurulu, yasağı kaldırmak adına ise yoğun bir görüşme trafiği yaşıyor. Konyaspor’a FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) ise kadro sınırlandırma cezası geldi. Başkan Ömer Korkmaz, FIFA’dan gelen cezayı ödemek adına şehrin büyükleri ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu noktada yeşil-beyazlı kulüp mali kaynağı bulacağına dair oldukça umutlu. Bu ay içinde bu cezanın kalkması bekleniyor. Korkmaz, TFF’nin verdiği cezayı kaldırmak adına Ankara'da Konya milletvekilleri ve Konya bürokrasisi ile temas halinde. Bu noktada istişareler devam ediyor. Daha önce farklı takımlara verilen cezalar ertelenmişti. Konunun teknik detayı en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. Konyaspor, cezayı gerekli savunmayla birlikte itirazını TFF nezdinde yapacak. Bu noktada da yönetimin umutlu olduğu ifade edildi.
SPOR SERVİSİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri