Konyaspor’da hareketli dönem

İttifak Holding Konyaspor’da ara transfer dönemi hareketli geçti. Ara transfer döneminde yeşil beyazlılar 9 yeni futbolcuyla sözleşme imzalarken, 5 oyuncusuyla da yollarını ayırdı. Konyaspor’da kadroya katılan 2 isim 1922 Konyaspor’a kiralandı

İttifak Holding Konyaspor, bu sene en hareketli ara transfer dönemlerinden birisini geçirdi. Yeşil beyazlılarda kadroya 9 yeni futbolcu dahil edildi. Transfer döneminde ilk olarak 3 imza birden atan Konyaspor, 1922 Konyaspor'dan İsmail Güven ve Doğan Can Gölpek’le ve Fenerbahçe altyapısından yetişen Emre Kartal'la sözleşme imzaladı. Yeşil beyazlılar daha sonra Kosovalı kanat oyuncusu Zymer Bytyqi'yi kadrosuna dahil etti. Ardından sırasıyla Ertuğrul Tekşen ve İsmael Diomande'yi kadrosuna katan Konyaspor, daha sonra savunma oyuncusu Barış Yardımcı ve orta saha futbolcusu Amar Rahmanovic’i renklerine bağladı. Konyaspor’un son transferi ise geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. Yeşil beyazlılar, Galatasaray’dan Nijeryalı kanat oyuncusu Jesse Sekidika’yı sezon sonuna kadar kiraladı. Yeşil beyazlılarda kadroya dahil edilen Ertuğrul Tekşen ile Emre Kartal, 1922 Konyaspor’a kiralık gönderildi.Transfer döneminde 5 oyuncuyu kadrosuna katan Anadolu Kartalı, 3 oyuncu ile de yollarını ayırdı. Son olarak Jesse Sekidika’yı sezon sonuna kadar kadrosuna katan Konyaspor transfer sezonunu kapattı.

DİOMANDE VE BARIŞ TRANSFERLERİ TARTIŞILDI.

Konyaspor devre arası transfer döneminde 5 oyuncu ile anlaşırken, bu futbolculardan Barış Yardımcı ve İsmael Diomande’nin transferi Yeşil-Beyazlı taraftarların tepkisini çekti. İsmael Diomande’nin sakatlığı ve uzun süredir futbol oynamayışı, Barış Yardımcı’nın da uzun süre futbol oynamaması taraftarlarda şüphe uyandırmıştı. Akabinde oynadıkları karşılaşmalarda beklenen veremeyen iki futbolcu da ağır bir şekilde tepkilere maruz kalmıştı. İsmail Kartal’ın talepleri üzerine transfer edilen Diomande ve Barış’ın ilerleyen süreçte nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.

ZYMER VE AMAR HEYECANLANDIRDI

Konyaspor’un kadrosuna kattığı Zymer Bytyqi ve Amar Rahmanovic transferleri, Yeşil-Beyazlı taraftarları heyecanlandırdı. Bytyqi’nin oynadığı maçlardaki performansı beğeni ile karşılanırken, Amar Rahmanovic’in geldiği takımdaki performansı da taraftarları umutlandırdı. Zymer Bytyqi takıma dahil olduktan sonra 5 maçta görev alırken, 2 asistlik katkısıyla ön plana çıktı. 10 numara pozisyonunda forma giyen Amar Rahmanovic ise son oynanan Antalyaspor maçında 20 dakika sahada kalarak ilk kez Yeşil-Beyazlı formayı giymişti.

5 FUTBOLCU İLE YOLLAR AYRILDI

İttifak Holding Konyaspor’da sık sık yaşadığı sakatlıklar sebebiyle beklentilerin uzağında kalan Perulu futbolcu Paolo Hurtodo’nun sözleşmesi feshedildi. Yeşil beyazlılarda daha sonra tecrübeli savunma oyuncusu Uğur Demirok’la karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Uğur, Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’a transfer oldu. Konyaspor’un altyapısından yetişen ve yıllardır yeşil beyazlı kulübe emek veren Ömer Ali Şahiner de geçen sezonun şampiyonu Medipol Başakşehir’e transfer oldu. Yeşil beyazlılarda Savaş Polat’ın sözleşmesi de feshedildi. Konyaspor’da son olarak hafta sonu yaşanan gelişmeyle uzun süredir kadro dışı kalan ve forma giymeyen kaleci Serkan Kırıntılı’nın sözleşmesi feshedildi. Yeşil beyazlılarda Göztepe maçında sakatlanan ve sezonu kapattığı tahmin edilen Marin Anicic'in ikinci yarı kadrosunda yer alması beklenmiyor.

SPOR SERVİSİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri