Konyaspor’da bu ikiliye dikkat

Atiker Konyaspor’un bu sezon ligde attığı 14 golün 8’i Ömer Ali-Yatabare ikilisinden geldi. Bu ikili aynı zamanda asistleriyle de takıma katkı sağlayarak toplanan puanlarda önemli rol oynadılar

Geçtiğimiz sezon gol sıkıntısı çeken atiker Konyaspor bu sezon tam tersi bir görüntü çiziyor. Süper Lig’de gollü bir sezon geçiren ve 8 hafta sonunda rakip ağlara 14 gol bırakan Atiker Konyaspor’da Ömer Ali Şahiner ve Mustapha Yatabare’nin başarılı performansı devam ediyor.

Yeşil-beyazlı ekibin bu sezon Süper Lig’de attığı 12 golün 8’inde Ömer Ali ve Yatabare’nin imzası var.
Ömer Ali, Malatya deplasmanı haricinde tüm maçlara ilk 11’de başladı ve 3 gol, 3 asistlik performans sergiledi. 26 yaşındaki oyuncu, takımın ligde attığı gollerin yarısına katkı sağladı. Antalyaspor deplasmanında 2 gol atan başarılı oyuncu, Göztepe maçında da takımının ikinci golünü kaydetti.

Bu sezona iyi başlayan Mustapha Yatabare ise 4.golünü Göztepe karşısında attı. Malili golcünün 2 de asisti bulunuyor. Deneyimli golcü de Ömer Ali gibi takımın attığı gollerin yarısına katkı sağlayarak önemli bir başarı sergiledi.
Atiker Konyaspor’da 14 golü 8 oyuncu paylaştı. Takımın en golcü ismi tüm maçlarda forma giyen deneyimli santrfor Mustapha Yatabare oldu. Malili golcü Süper Lig’de toplam 5 kez ağları sarsarken, Beşiktaş maçında bir penaltıdan yararlanamayarak 6. golün kıyısından döndü.

Yatabare'nin gol attığı maçlarda yeşil beyazlılar, 7 puan topladı. Konyaspor'un ligin ilk haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-2 yendiği karşılaşmada 2 gol kaydeden Yatabare, altıncı haftada deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yendikleri karşılaşmada rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Malili oyuncu, deplasmanda Göztepe karşısında 1 gol atmasına rağmen takımının sahadan yenik ayrılmasına mani olamadı. Atiker Konyaspor’un 10 kişi kalan Beşiktaş ile berabere kaldığı maçta  Yatabare 5. Golünü bulurken 6. Golünü ise penaltıyı dışarı atarak kaçırdı.  Karşılaşmanın 31. dakikasında Vida’nın kırmızı kart gördüğü pozisyonda kazanılan penaltıyı gole çeviren deneyimli golcü, ikinci yarının başında kazanılan ikinci penaltıyı dışarı atarak  6. Golden oldu ve Konyaspor’u galibiyetten etti.
 Ligde 12 puanı bulunan Konyaspor, Yatabare'nin gol attığı maçlarda 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet 1 beraberlik aldı.  Yeşil-beyazlı ekipte Ömer Ali Şahiner 3 gol atarken, Adis Jahovic, Deni Milosevic, Moryke Fofana, Jens Jonsson, Uğur Demirok ve Paolo Hurtado da birer kez ağları havalandırdı.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri