Konyaspor’da 3 puan hesapları

Lig’e verilen arayı iyi değerlendirmenin hesaplarını yapan Konyaspor, Bucaspor maçının hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, sahasında oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılmak istiyor

Konyaspor’da, 11 Eylül Cumartesi akşamı oynanacak olan Bucaspor maçının hazırlıkları galibiyet parolasıyla sürdürülüyor. Ligin ilk üç haftasında bir galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi alarak 4 puanla 9. sırada yer alan yeşil-beyazlı takımda, hedef, Bucaspor’u yenerek taraftarlara bayram armağanı vermek ve çıkışı sürdürmek. Konyaspor yönetici ve teknik adamları, bayramın 3.b günü oynanacak maçı tüm futbolseverleri davet ederek destek istediler.

Konyaspor’da, Bucaspor karşılaşmanın hazırlıkları, üç gün çift antrenmanla devam etti. Teknik direktörümüz Ziya Doğan yönetiminde önceki akşam yapılan antrenmanına Almanya’da tedavi olan Erdal Kılıçaslan ve milli takımlarda bulunan Mahamoudou Kere, Serkan Şahin ve Borek Dockal katılmadı. Yeni transferler Kanfory Sylla ve İbrahima Bangoura ile birlikte hafif sakatlıkları bulunan Ramazan Kahya ve İbrahim Ege takımdan ayrı olarak çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, top tekniğine dayalı pas çalışması ile devam etti ve çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.
Konyaspor, dün ise akşam saatlerinde teknik-taktik ağırlıklı b.iri çalışma yaptı. Yeşili-beyazlı takımda hazırlıklar hafta sonunda da tek antrenmanla devam edecek. Bu arada takıma sonradan katılan Kanfory Sylla ve İbrahima Bangoura için özel antrenman programı uygulanacak.
Öte yandan Profesyonel Disiplin Kurulu, Konyaspor ile birlikte 6 takıma toplam 62 bin 500 lira para cezası, 6 takıma ihtar ve bir futbolcuya da 2 maç ceza verdi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulununu önceki gün yapmış olduğu toplantıda, Süper ligden 11 takımın dosyaları karara bağlandı. Kurul, 27 Ağustos Cuma günü Gaziantepspor ile oynanan Spor Toto Süper Lig 3. hafta maçında takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Konyaspor’a 7 bin 500 TL para cezası verdi.
Kurul ayrıca, Antalyaspor’a 30, Eskişehirspor’a 10, Galatasaray, Sivasspor ve Gaziantepspor’a 5’er bin lira para cezası kesti.  Fenerbahçe, Gaziantepspor, Karabükspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bucaspor ve Ankaragücü’ne ihtar veren kurul, Gaziantepspor-Konyaspor maçında kırmızı kart gören, ev sahibi Gaziantepspor’un genç futbolcusu Murat Ceylan’ı da 2 maç ile cezalandırdı. 
Türkiye Futbol Federasyonu, Tahkim kurulu ise, Konyaspor kulübü ile futbolcu Fahri Tatan arasındaki uyuşmazlık konusunu da karara başladı. Bu konuda yapılan açıklama şöyle. “Konyaspor Kulübü’nün, futbolcu Fahri Tatan ile arasındaki ihtilafa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 29.06.2010 tarih ve E.2010/102, K.2010/410 sayılı kararına karşı E.2010/257 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere sonucunda; Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun kararında usul ve esasa bir aykırılık olmadığı anlaşılmakla başvurunun reddine ve kararın oybirliğiyle onanmasına.”
Tahkim Kurulu, Konyaspor’un sezon sonuna kadar Trabzonspor’dan kiraladığı futbolcu Murat Tosun’un Ankaraspor kulübüyle arasındaki ihtilafı da incelemeye aldı. Bu konuda da şu açıklama yapıldı. “Futbolcu Murat Tosun’un, Ankaraspor Kulübü ile arasındaki ihtilafa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 19.06.2010 tarih ve E.2010/233, K.2010/372 sayılı kararına karşı E.2010/259 numaraya kayıtlı dosyasında incelemenin devamına.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri