Konyaspor’a sahip çıkalım

KONUK YAZAREcz. Kazım Taşkapu

Konyalıyım demek, Konya’nın ekmeğini yiyip, Konya’dan para kazanıp, lüks arabalarında, lüks villalarda yaşamak çok güzeldir. Konyalıyım demek, Konya’nın ekmeğini yiyip, Konya’dan para kazanıp, lüks arabalarında, lüks villalarda yaşamak çok güzeldir. Bunları kim istemez? Tüm bunları yaşayan insanların Konya için bir şeyler yapıp, Konya’mıza katkıda bulunması, Konyalılara bir şekilde hizmet etmesi gerekir. Dünya’nın ve Türkiye’nin birçok yerinde insanlar yaşadıkları, servetlerini edindikleri memleketlerine vefa borçlarını bir şekilde öderler. Üzülerek söyleyeyim, Konya’da buna çok şahit olamadık. Acı gelse de söylemeden geçemeyeceğim, Konyalının kendinden başka kimseye hayrı olmaz. Kendi cebini düşünür,  herkesin başarılı olmasını istemez ve kıskanır. Yeter artık, silkelenme zamanı gelmiştir. Dünya’nın hoşgörü merkezi, tahıl ambarı, dinamik sanayisiyle Türkiye’nin gelişen yıldızı Konya’mızın bu imajını düzeltelim.
Gelin buna Konyaspor ile başlayalım. Derler ki, Konyalı sporu sevmez. Camiden başka bir yere hayır yapmaz.
Evet, Konyalı inançlıdır, ancak Allah sevgisini kullarla paylaşmasını da bilir. Komşusunu gözetir, misafirperverdir.
Son yıllarda Konya’mızın birçok yerinde okullar, aş ocakları, sanat merkezleri, üniversitelerin bölümleri hayırsever vatandaşlar tarafından kazandırılmıştır. Bunu sporda da göstermeliyiz. Tesislerimizle birçok ilin önündeyiz. Konyaspor, yıllarca süren rekabetin dostça, kardeşçe birleşerek güç ve gönül birliğiyle ortaya çıkmıştır. Çok zor şartlarda ve senelere sonra 1. lige çıkmış, 5-6 sene çok iyi mücadele ederek Konya’mızı temsil etmiştir. Konya’ya bir hareket, heyecan ve nefes vermiştir. Gelin, tekrar bir hareket başlatalım, iyi bir ekip kurarak, tüm Konyalıları da bu ekibe katarak bu sene 1. lige çıkalım. Konyalı ruhuna sahip, elini taşın altına sokacak insanları bir araya getirelim. İş hayatında başarılı şirket ve iş adamlarından kendilerini veya görev verecekleri insanları yönetime alalım, desteklerini isteyelim. maddi manevi destek verecek bir ekip oluşturalım.
Biz, Konya’da yaşayanlarda bu kuruluşları bu işadamlarını destekleyelim. Alışverişlerimizi onlardan yapalım, ticaretlerini destekleyelim. Belediyemiz ve diğer resmi kurumlar bu insanlara yardımcı olup, önlerini açsınlar. Yıllarca Konya’dan kazanıp, Konya için tek çivi çakmayanlara da örnek olsunlar. Her ay Konyaspor dergisi çıkarılsın, spor severlere ayrıntılı bilgiler verilsin. Gelin, tüm Konyalılar, geçmişi, kötü anıları, kişisel çekişmeleri bir tarafa Koyalım memleketimiz ve takımımız için gönül ve güç birliği yapalım, Konyasporumuzu hak ettiği yere çıkaralım, sahipsiz bırakmayalım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri