Konyaspor’a 8 maçta bir penaltı

Tümosan Konyaspor bu sezonun geride kalan 8 haftasında sadece bir penaltı kazanırken aleyhinde ise 2 penaltı verildi. Yeşilbeyazlı ekip kazanılan penaltıdan fayadalanamazken rakipler iki penaltıyı da gole çevirmeyi başardı

Tümosan Konyaspor bu sezon geride kalan 8 haftada topadığı 11 puanla 8. sırada basamakta yer aldı. Yeşil-beyazlı ekip 8 maçta 3 galibiyet 3 yenilgi 2 beraberlik aldı.

Konyaspor rakip fileleri 10 kez havalandırırken kalesinde 11 gol gördü. Yeşil-beyazlılar, ligde geride kalan 8 haftada lehine tek penaltı verildi.

İLK VE TEK PENALTI 7. HAFTA VERİLDİ

Konyaspor bu sezon tek penaltısını 7. hafta deplasmanda oynadığı Trabzonspor maçında aldı.

Yeşil-beyazlı ekip maçın 77. dakikasında penaltı kazandı. Bu dakikada Denswil’in ceza sahası içinde Kramer’in ayağına basması sonucu hakem Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Umut Nayir’in vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak dışarı çıktı. Konyaspor bu sezon ilk kullandığı penaltıdan yararlanamamış oldu.

ALEYHİNE İKİ PENALTI VERİLDİ

Ligde geride kalan 8 haftada Tümosan Konyaspor’un lehine tek penaltı verilirken aleyhine ise iki kez penaltı noktası gösterildi. Bu penaltılar deplasman karşılaşmalarında verildi. İlk penaltı noktası Bodrumspor ile sezonun 3. haftasında oynanan karşılaşmada 88. dakikada verildi. Ev sahibi ekip Kenan Özer ile bu penaltıyı gole çevirdi.

Konyaspor aleyhine ikinci penaltı sezonun 7. haftasında oynanan Trabzonspor deplasmanında verildi. Karşılaşmada 45+2. Dakikada kullanılan korner atışında Banza’nın kafa vuruşunda Blaz Kramer’in eline çarpan top sonrası oyun devam etti. Ardından VAR tavsiyesiyle hakem Halil Umut Meler pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi. Banza topun başına geçti ve takımına üstünlüğü sağlayan golü kaydetti.

BLAZ KRAMER BİR KAZANDI BİR KAZANDIRDI

Tümosan Konyaspor’un yeni transferi Blaz Kramer bu sezon oynadığı Trabzonspor maçında takımına bir penaltı kazandırırken bur pozisyonda ise eline çarpan top nedeniyle penaltıya sebebiyet verdi. Trabzonspor maçında verilen iki penaltıda da Blaz Kramer etkisi ön plana çıktı

VERİLMEYEN NET PENALTILAR

Bu sezon Tümosan Konyaspor lehine tek penaltı veririlirken Trabzonspor ve Eyüpspor maçında verilmeyen penaltılar da çok konuşuldu. Trabzonspor maçında Eren Elmalı’nın eline çarpan topta hakem penaltı vermezken VAR da hakemi uyarmadı ve penaltı es geçildi. Yayıncı kuruluş ise ceza sahası içerisinde yaşanan bu net pozisyonu sadece bir kere ekranlara taşıdı.

Konyaspor’un verilmeyen ikinci net penaltısı ise Eyüpspor karşılaşmasında gerçekleşti.

Maçın 88. dakikasında Luka Prip’in ortasında top, Eyüpsporlu Claro’nun eline çarptı. Hakem Erkan Özdamar ve VAR hakemi Ümit Öztürk’ün pozisyonu penaltı olarak değerlendirmemesi üzerine Konyaspor caiması çılgına döndü. Yayıncı kuruluşun görüntülerinde topun ele çarptığı çok net görünmesine rağmen VAR hakemi Ümit Öztürk maçın hakemi Erkan Özdamar’ı uyarmadı.

Tüm bu yaşananların ardından Konyaspor şuana kadar ligde sadece tek penaltı kullandı.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri