Konyaspor yönetiminden yalanlama

Konyaspor Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, kulüp başkan yardımcısı Bünyamin Sarıtaşın, Bursaspor-Ankaragücü maçı incelemeye alınmalı yönünde bir açıklamasının kesinlikle olmadığı bildirildi.

Açıklamada, futbol ailesinin bireyleri olan kulüplerin dostluklarının ebedi olduğu, saha içerisindeki mücadelelerinin ise ezeli rekabet çerçevesinde yapılması gerektiği, bunun Türk futbolunun ileriye gitmesi ve başarılı olması adına gerekli olduğu belirtildi.

Hafta içinde bazı basın yayın organlarında yer alan (Bursaspor-Ankaragücü maçı incelemeye alınmalı) şeklinde açıklamalarla kulüp başkan yardımcısı Bünyamin Sarıtaş’ın ilgilisi olmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Başkan yardımcımız Bünyamin Sarıtaş’a aitmiş gibi gösterilen ama tamamen haberi hazırlayan kişinin görüşlerini yansıttığı açıkça görülen hayal ürünü haberle ilgili açıklamalarda bulunan iki güzide kulübümüz Bursaspor ve Ankaragücü’nün bilmesini istediğimiz noktayı tekrarlamakta fayda var. Kulüp başkan yardımcımız Bünyamin Sarıtaş’ın, (Bursaspor-Ankaragücü maçı incelemeye alınmalı) yönünde bir açıklaması kesinlikle olmamıştır. Bu açıklamayla kulübümüzün ve başkan yardımcımız Bünyamin Sarıtaş’ın kesinlikle ve kesinlikle ilgisi yoktur.
Konyaspor Yönetim Kurulu olarak yaptığımız açıklamalarda, rakiplerin ligdeki konumlarının ve oynadıkları,oynayacakları maçların sonuçlarının bizi ilgilendirmediğini, sadece ve sadece takımımızın maçlarına yoğunlaştığımızı, tek düşüncemizin kalan haftaları en iyi sonuçlarla değerlendirerek, sezonu hak ettiğimiz yerde tamamlamak olduğunu spor kamuoyu ile paylaştık. Görüş ve düşüncelerimizde herhangi bir değişiklik olmadığını bir kez daha tekrarlamamızda fayda olacağına inanıyoruz. Turkcell Süper Lig’deki mücadelemizde rakibimiz olan Bursaspor ve Ankaragücü kulüpleri ile saha içerisinde rekabetimizin, saha dışındaki ezeli dostluklarımızın, yapılan asılsız haberlere rağmen zarar görmeden devam edeceğine olan inancımızı tekrarlıyoruz.”
ANKARAGÜCÜ KULÜBÜ’NDEN SARITAŞ’A KINAMA...
Öte yandan, Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü Fatih Mert, 99 yıllık geçmişe sahip Ankaragücü’nün şaibeli işi olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını söyledi. Mert yaptığı açıklamada, yarın Bursaspor ile yapacakları maç öncesi iki kulüp taraftarı arasındaki dostuluğu konu yaparak, karşılaşmayı “şaibeli maç” havasına sokmaya çalışan Konyaspor Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş’ı kınadıklarını söyledi. 99 yıllık geçmişe sahip Ankaragücü’nün şaibeli işi olmadığını belirten Mert, şunları söyledi: “Bizim için çok önemli olan yarınki Bursaspor maçını, taraftarlarımız arasındaki dostluğa dayanarak, “şaibeli” havasına sokmaya çalışan, Konyaspor Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş’ı kınıyoruz.  99 yıllık geçmişe sahip olan Ankaragücü’nün şanlı bir tarihi vardır. Kulübümüzün lekeli ve şaibeli işi olmamıştır ve olmayacaktır. Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları dost ve kardeştir. Bu, dün böyleydi, yarın da böyle olacaktır. Bu dostluk, kıskanılması gereken değil, alkışlanması gereken bir dostluktur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri