Konyaspor vazgeçilmezimiz

Konya ASKF Başkanı Remzi Ay ile söyleşimizin sonuna geldik. Torku Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor’u konuştuğumuz Ay şehrin marka değerleri olan takımlara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi

RÖPORTAJ: NİHAT ERDOĞAN

Konya ASKF Başkanı Remzi Ay ile söyleşimizin sonuna geldik. Torku Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor’u konuştuğumuz Ay şehrin marka değerleri olan takımlara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi

Remzi Ay ile yaptığımız sohbetimizin sonuna geldik. Ay ile bu bölümde şehrin iki marka değeri olan Torku Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor’u konuştuk.

“TORKU KONYASPOR’UN KIYMETİ BİLMELİYİZ”

Gündemimiz Torku Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor. Konya’nın iki markası hakkında neler düşündüğünü bizlerle paylaşıyor Remzi Ay. ASKF Başkanı  Ay, Süper Lig’in bir nimet olduğunu belirtiyor ve devam ediyor, “Torku Konyaspor; Spor Toto Süper Lig öncelikle bir değer ve biz bu değerin kıymetini tüm Konyalılar olarak bilmek mecburiyetindeyiz. Çünkü ülkemizi 81 il olarak düşünürsek ve İstanbul’u 4 takımla temsil ettiği gerçeği ile geriye kalan takım sayısına göre bu ligde olmamız sadece futbol adına değil, şehrin vizyonu, temsili, gelişimi, tanıtımı, ekonomik yapı itibarıyla oldukça önemli olup bir anlamda vazgeçilmezimiz olması gerekmektedir. Şuan ki performansa bakıldığında çok kötü yada çok iyi dememiz için sezon sonunu görmemiz ve değerlendirmeyi o zamana bırakmak, istikrar-başarı noktasında alkışlamamız, başarısızlıkta eksiklikleri yapıcı eleştirilerle yardımcı olmalıyız. Alt yapı yapılanmasını yarışmacı olan üst ligde ki takımdan ayrı tutmak ve ona göre şekillendirmek gerekiyor. Bilgili konuya hakim yöneticilerle koordinasyonu sağlanmalı, eğitimli yetiştiricilik konusunda tecrübeli, yeniliklere açık, antrenörlerle ve personelle alt yapı ayrı bir birim olarak değerlendirmek ve yönetmek gerekiyor. Birinci amaç yukarıya oyuncu atmakla sağlanmalı alt yapıda ki takımların yarışmadan çok yetiştirmeye sevk etmeyle kulüpler kurtulur ve milyon dolarların döndüğü transfer dünyasına ayak uydurmanın yolu buradan geçer düşüncesindeyiz.”

“ANADOLU SELÇUKLU’NUN KIYMETİ BİLİNMİYOR”

Anadolu Selçukluspor’un Konya ve Konya sporu için bir şans olduğunun altını çizerek devam ediyor konuşmasına Ay… Takımın değerinin bilinip bilinmediğini ise kendi ağzından dinliyoruz, “Bu şansın iyi kullanıldığı ve değerlendirildiğini düşünmüyorum. Anadolu Selçukluspor’un tek eksiği var. Ülkemizde genel olarak şehir-kulüp-futbol yapısına bakmak gerekirse bir şehirde öncelikle taraftar desteğini almak için o şehrin birinci takımı olmanız gerekiyor, genelde iki takım örnekleri çok az olsa da görünmüyor. Kulübün kendi öz taraftarı olmayınca o şehirde kendi ilinde bir yabancı takım gibi durduğundan şehri tam anlamıyla kucaklayamıyor. Bunun haricinde ki sebepler; ekonomik, pilot-alt yapı vb. çözülebilecek sorunlar olmakla beraber, Konya’nın tanıtımı, üst düzey temsili noktasında mutlaka yaşatılması gereken bir kulüp olarak düşünüyorum. Çoğu bırakın ilçeyi ilin bile üst düzey temsil noktasında olmadığını varsayarsak Anadolu Selçukspor’un önemini anlayabiliriz. Dolayısıyla Konya olarak Anadolu Selçukluspor’a sahip çıkmamız gerekir. Konyaspor alt yapısından, Anadolu Selçukluspor alt yapısından ve Konya amatör kümesinde ki futbolcularımızın hedefi önce Anadolu Selçukluspor’da buradan da Konyaspor’da oynamak olmalı.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri