Konyaspor üzgün

Göztepe yenilgisi ile ilk ikiye girme umutlarını kaybeden Konyaspor, aldığı sonuca üzülüyor. Süper Lig şansını Play-Offta kovalayacak olan yeşil-beyazlılar, ligin son haftasında Elazığsporu ağırlaya

Göztepe yenilgisi ile ilk ikiye girme umutlarını kaybeden Konyaspor, aldığı sonuca üzülüyor. Süper Lig şansını Play-Off’ta kovalayacak olan yeşil-beyazlılar, ligin son haftasında Elazığspor’u ağırlayacak

 

Bank Asya 1. ligde, Göztepe yenilgisiyle ilk iki umutlarını yitiren Konyaspor’da gözler Play-Off’a çevrildi. Lig boyunca başarılı bir grafik çizmesine karşın, özellikle iç sahada oynanana son 4 maçta aldığı beklenmedik sonuçlarla Süper ligi kaçıran yeşil-beyazlı takımda üzüntü hakim. Pazar günü, İzmir deplasmanında Göztepe karşısında 10-15 dakika dışında etkisiz bir futbol sergileyen Kartallar, 56 puanda kalarak 5. sıraya geriledi.  Konyaspor’da, Göztepe yenilgisiyle birlikte 4. sarı kartını gören Muhammet yönetmelik gereğince cezalı duruma düştü.

Bu futbolcu ligin son maçı olan Elazığspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Sarı kart cezasını tamamlayan Robak ve Pawelek ise takımdaki yerlerini alacaklar. Temsilcimizde; Gökhan, Erdinç ve Serkan’ın ise 3’er sarı kartı bulunuyor. Yeşil-beyazlılar, dünü dinlenerek geçirdiler. Elazığspor maçının hazırlıkları bugün öğleden sonra Tatlıcak tesislerinde yapılacak antrenmanla başlayacak. Ligi 4 veya 5. sırada bitirmeyi amaçlayan Konyaspor, Süper lige Play-Off’tan çıkmak için mücadele edecek. Play-Off eşleşmesinde, sıralamaya göre 3’üncü ile 6’ncı ve 4’üncü ile 5’inci takımlar çift maç olarak karşı karşıya gelecek. Üstünlük sağlayan takımlar finalde kapışacak ve galip gelen ekip Süper lige yükselecek.

ELAZIĞ SÜPER LİGDE

Bank Asya 1. ligde, Süper lige yükselen ilk takım 61 puanı bulunan Elazığspor oldu. İkinci taktım ise bu hafta oynanacak maçlardan sonra belli olacak. Haftanın en önemli karşılaşması Rizespor ile Akhisar arasında yapılacak. Akhisar’ın çıkması için beraberlik yetecek. Güngören ve Sakaryaspor’dan sonra küme düşecek 3. takımda bu hafta belli olacak. En yakın adaylar;36 puanlı Giresunspor, 38 puanlı Karşıyaka ve 39 puanlı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor. .Göztepe ve Tavşanlı Linyitspor bu hafta aldıkları galibiyetlerle ligde kalmayı başardı. Bank Asya 1. ligde, zirve takımlarından Elazığspor, Akhisar, Rizespor ve Adanaspor kazanırken, Konyaspor ve Kasımpaşa ise yenildi.  33. hafta da oynanan maçlardan altısını ev sahibi, ikisini deplasman takımları kazanırken, bir mücadelede berabere sona erdi. Toplam 26 golün atıldığı haftada en gollü maç 6-2 sonuçlanan Giresunspor-Güngörenspor karşılaşması oldu. Sadece bir maçta gol sesi çıkmadı. Rizespor ise Boluspor’u deplasmanda 4-1 yenerek haftanın ikinci gollü maçına imza attı. 

KONYASPOR AKLANDI

Profesyonel Disiplin Kurulunun hafta sonunda yaptığı toplantıda, adları şike iddialarına karışan bazı yönetici, teknik adam, futbolcu ve menajerlere 1 ile 3 yıl arasında hak mahrumiyeti cezaları verildi. Kurula sevk edilen 18 kulüp içinde ceza tayinine yer olmadığına karar verildi. Bu takımların içerisinde Konyaspor’da yer aldı. Konuyla ilgili kurul tarafından yapılan açıklama şöyle. “Konyaspor  Kulübü hakkında, 13.03.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. - Konyaspor müsabakasında, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir.”

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri