Konyaspor ümit verdi

Karşıyaka ile evinde golsüz berabere kalarak kan kaybetmeye devam eden Torku Konyaspor, ortaya koyduğu futbolla ümit verdi. Yeni teknik adamı Tütüneker ile göz dolduran temsilcimiz, yeniden hedef belirledi

Torku Konyaspor’da, Karşıyaka maçında sergilenen futbol ümit verdi. Yeni teknik direktör Uğur Tütüneker yönetiminde ilk maçına çıkan yeşil-beyazlılar da yeni hedef de ilk 6 olarak belirlendi. Ligde ilk sıralarda yer alan rakibi karşısında, maç boyunca daha etkili olan, 2 topu direkten dönen ve rakibine pozisyon vermeyen Torku Konyaspor’da,yüzler, beraberliğe ve kaybedilen 2 puana rağmen gülmeye başladı. Karşıyaka beraberliğiyle puanını 15’e çıkartan ve zirve takımlarından oldukça geride kalan  temsilcimizde Manisa maçının hazırlıklarına ara verilmeden başlandı. Manisaspor ile ligin 15. haftasında Cumartesi akşamı deplasmanda karşılaşacak olan Kartallar dün yenileme antrenmanı yaptı. Çalışmada tüm futbolcuların moralinin oldukça yüksek olması dikkat çekti.

Manisaspor maçının hazırlıklarını hafta boyunca kondisyon, çabukluk, teknik-taktik antrenmanlarla sürdürecek olan Torku Konyaspor, bu zor deplasmandan 3 puanla dönmeyi amaçlıyor. Ligde ilk iki şansını zora sokan yeşil-beyazlılar, Süper lig hedefine ilk 6’ya girerek ulaşmak için mücadele edecek. Konyaspor’da, sarı kart cezası nedeniyle Karşıyaka maçında forma giyemeyen ve cezasını tamamlayan Neca teknik adamlar görev vermesi halinde Cumartesi günü Manisaspor’a karşı takımdaki yerini alabilecek.

Torku Konyaspor'un başındaki ilk resmi maçında göreve gelmelerinin üzerinden sadece 2 gün geçmesine rağmen yeşil-beyazlıların ortaya koyduğu performansın kendisini ilerisi için umutlandırdığını belirten teknik direktör Uğur Tütüneker, oyuncuları mücadelelerinden dolayı kutlarken, kalan 3 haftayı en iyi şekilde değerlendirerek devre arasına girilebilecek en iyi yerde girmek istediklerini söyledi. Tütüneker,"Oyuncularım sadece iki antrenmanda takımımızın başında olmamıza rağmen sadece istediklerimizi yansıttılar. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Evet berabere kaldık 1 puan aldık. Ama futbolumuzun ve mücadelemizin beğeni kazandığına inanıyorum. Pozisyonlarımız vardı. İki topumuz direkten döndü. Verilmeyen yüzde yüz penaltımız vardı. Oyuncularımı bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah bu futbolumuzun üzerine biraz daha koyarak gitmeye çalışacağız. Devre arasında da yapacağımız bir kaç takviye ile eksiklerimizi tamamlayıp ikinci yarı hedefimiz artık ilk 6 olacaktır. İlk 2 diyemeyeceğim. Çünkü o hedeften biraz uzaklaştık. Ama kesinlikle ilk 6'dan Süper Lig'e çıkmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

GALİBİYET ALAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ

Kazanmayı baştan sona hak ettiklerini gösterdikleri müadelede Karşıyaka önünde galibiyeti kaçırdıkları için son derece üzgün olduklarını ifade eden futbolculardan Atilla Yıldırım, hakem hatasının direkt sonuca etki ettiği bir maçı daha geride bıraktıklarını, tek düşüncelerinin kalan 3 haftayı toplayabilecekleri en fazla puanla kapatmak olduğunu söyledi.

Karşıyaka karşısında baştan sona kazanmayı hak eden bir oyun ortaya koyduklarını ancak bür türlü kendilerine galibiyeti getirecek golü bulamadıklarını belirten Atilla Yıldırım, "Ligin en iyi defans yapan takımına karşı oynadık. Böyle bir takıma karşı bu kadar çok pozisyon bulabiliyorsak bu bizim iyi bir takım olduğumuzu gösteriyor. Toplarımız direkten dönebilir, yakaladığınız net pozisyonları değerlendiremeyebilirsiniz ama net bir penaltınız verilmeyince moralleriniz saha içerisinde ister istemez bozulabiliyor. Biz haftalardır elimizden geleni yapıyoruz. Ama bir türlü şeytanın bacağını kıramıyoruz. Bir de bunun üzerine sonuca direkt etki eden hakem hataları eklenince moral olarak bozuluyoruz. 4-5 maçta yaşadığımız hakem hataları bugün belki de bizim en az 7-8 puanımızın olmamasına sebep oldu. Am artık bunları bir daha konuşmak istemiyoruz. Önümüzdeki 3 maça bakacağız. Bu 3 maçta en azami puanları almak istiyoruz" diye konuştu.

DAHA İYİ YERLERİ HAK ETTİĞİMİZ GÖSTERDİK

Karşıyaka karşısında baştan sona üstün oynadıklarını ancak gol atamadıkları için beraberliğe razı olduklarını belirten Ömer Ali Şahiner, iyi yolda olduklarını ve kalan 3 maçı en iyi sonuçlarla kapatarak devre arasını da iyi değerlendirip hak ettikleri üst sıralarda kendilerine yer bulmak istediklerini söyledi. Açıklamasına 'Oyunun genelinde tek hakim bizdik' sözleriyle başlayan Ömer Ali Şahiner, "Yakaladığımız pozisyonlari direkten dönen toplar, her ne kadar pozisyonun içerisinde olsamda tam olarak bilmiyorum verilmeyen bir penaltımız vardı. Bunun üzerine koyarak gitmek lazım. Bulunduğumuz yer hiç iç açıcı değil ama oynadığımız oyun ümit verici. Puan cetvelindeki durumumuza bakmak içimden bile gelmiyor. İnşallah bir an önce bize yakışan yerlere üst sıralara yükseliriz. Takımımız ligde bulunduğu mevcut durumu hak etmiyor. Yeni hocamız yeni bir hava getirdi ve bize olumlu şeyler kattı İnşallah bunun verdiği moralle daha iyi yerlere geliriz" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri