Konyaspor transfere nokta koydu

Konyasporda transfer tamamlandı. Son olarak Çek Cumhuriyetinin FC Sloven Liberec takımının kanat oyuncusu 22 yaşındaki Boek Dokal ve yine aynı takımdan 25 yaşındaki forvet oyuncusu Andrej Keric ile 3er yıllık anlaşan yeşil-beyazlı yöneticiler

Norveçli Mohammed Abdellaoue’nun transferinin gerçekleşmemesi üzerine forvet transferinde rotayı Danimarka’ya çevirdi. Konyaspor, dış transfer görüşmelerinde anlaşmaya vardığı Danimarka Super Liga takımlarından Silkeborg’dan 29 yaşındaki forvet oyuncusu Radivoje Lekić’i resmi sözleşme imzalamak üzere Türkiye’ye davet etti.
RADİVOJE LEKİC KİMDİR?
3 Temmuz 1981 Kopenhag Danimarka doğumlu olan Radivoje Lekić, profesyonel olduğu 1998 yılından bu yana sırasıyla Danimarka’nın B 93, BK Avarta, Herfølge BK, Fremad Amager, Silkeborg IF, İspanya’dan Xerez CD, Danimarka’dan Odense Boldklub, Macaristan’dan Zalaegerszegi, Danimarka’dan Esbjerg FB ve Silkeborg formaları giydi. Radivoje Lekić, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında 40 maçta 19 gol kaydederken, 2010 yılında ilk kez Danimarka Milli Takımının formasını da giydi.
Çek Cumhuriyeti’nden Borek ile geçtiğimiz hafta sonu, Keric ile de dün Kızılcahamam’da sözleşme imzaladıklarını belirten Başkan Bahattin Karapınar, kulübün maddi durumunu göz önünde bulundurarak en iyi transferleri yapmaya çalıştıklarını açıkladı. Karapınar, kombine biletler için de taraftarlardan ilgili beklediklerini sözlerine ekledi.
Diyarbakırspor’dan transfer edilen Erdinç ile daha da güçlendiklerini belirten başkan Bahattin Karapınar, ön liberoda ki eksiklik konusunda da ise, “o mevki için Şekersporlu İshak’ı bekliyoruz. İshak’ın transferini de bitirirsek eksiğimiz kalmayacak. Şu anda kadromuzda 8 yabancı oyuncu var. Yeni bir yabancı oyuncu transferini şimdilik düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.     
DİYARBAKIRSPOR’DAN 5 FUTBOLCU
Bir yıl aradan sonra yeniden Süher Lige yükselen Konyaspor, kadrosuna Diyarbakırspor’dan tam 5 oyuncuyu transfer etti. Yeşil- Beyazlı ekip teknik direktör Ziya Doğan’ın eski takımı Diyarbakırspor’un başarılı isimleri tek tek kadrosuna katmaya devam ediyor. Önce Iraklı Bessam, ardından Adnan Güngör, kaleci Gökhan Tokgöz ve Burak Karaduman, son olarak da geçtiğimiz gün Erdinç Yavuz Konyaspor’a katıldı. Geçtiğimiz yıl süper ligde mücadele eden Güneydoğu ekibi Diyarbakırspor’u çalıştıran Ziya Doğan Yeşil-Kırmızılı ekiple yollar ayrıldıktan sonra Konyaspor’un başına geçmişti. Konyaspor’u önce Play-Off finallerine taşımayı başaran tecrübeli teknik adam burada büyük bir başarı elde ederek Konyaspor’u 1 yıl aradan sonra tekrar süper lige taşımıştı. Bu yıl süper ligde tekrar mücadele edecek olan Konyaspor ilk olarak, Ziya Doğan’ın eski öğrencilerine kancayı takmış ve sırasıyla Irak asıllı Bessam Abbas, Adnan Güngör, Burak Karaduman, kaleci Gökhan Tokgöz ve son olarak Erdinç Yavuz’u transfer ederek bir anlamda yarım bir Diyarbakırspor kadrosuyla ligde mücadele edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri