Konyaspor taraftarının gözü transferde 

İttifak Holding Konyaspor taraftarının gözü transferde. Şuana kadar sosyal medyada birçok isim yeşil-beyazlı kulüple anılırken bu isimler arasında transfere en yakın olarak Caleb Ekuban dikkat çekti.

İttifak Holding Konyaspor taraftarının gözü transferde. Şuana kadar sosyal medyada birçok isim yeşil-beyazlı kulüple anılırken bu isimler arasında transfere en yakın olarak Caleb Ekuban dikkat çekti.

Teknik Direktör İlhan Palut’un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlılarda Ekuban ismi ön plana çıktı
Ancak konuyla ilgili Konyaspor cephesinden resmi bir açıklama yapılmadı. 


Konyaspor, İtalya'da beklenen performansın altında kalan Ganalı oyuncuyu kadrosuna katmak görüşmelerini sürdürüyor.
Yeşil-beyazlı yönetim, Aralık ayından bu yana Ekuban için Genoa ile temaslara başlamıştı. ilk yarının bitimiyle beraber de İtalyan ekibi ile temaslar sıklaştırıldı.  Ekuban'ın başka taliplilerinin de olduğu ifade edilirken, Konyasporlu idarecilerin bu transferi sonuçlandırmak için şartlarını zorlayacağı kaydedildi. Hem kanat hem de forvette oynayabilen Ekuban, bu sezon Genoa forması ile ligde 15 maçta forma giyerken skora katkı sağlayamazken, kupadaki 2 maçta 1 gole imza attı. Trabzonspordan başarılı bir grafik ortaya koyan Ekuban, sezon başında yaklaşık 2 milyon euro bedelle Genoa'ya transfer olmuştu. 

CALEB EKUBAN KİMDİR ?

23 Mart 1994 tarihinde İtalya'da dünyaya gelen Ganalı futbolcu, profesyonel futbol kariyerine İtalya'nın Chievo Verona takımında başladı. 27 yaşındaki futbolcu sırasıyla Chievo Verona, Südtirol, Lumezzane, Renate, FK Partizani, Leeds United, Trabzonspor formaları giydi. Son olarak bordo-mavililerden sezon başında Genoa'ya transfer oldu. Gana Milli Takımı'nın formasını da giyen Ekuban bu sezon oynadığı 17 resmi maçta sadece bir gol atabildi.
Caleb Ekuban, Trabzonspor kariyerinde 103 maça çıkarken toplam 29 gole imza attı.Ganalı forvet bu gollerin 20'sini Süper Lig'de kaydetti. Türkiye Kupası'nda ve Avrupa Ligi'nde 4'er golü bulunan Ekuban bir gol de Süper Kupa'da kaydetti.Ekuban'ın attığı gollerin yanı sıra Trabzonspor formasıyla 15 de asisti bulunuyor.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri