Konyaspor taraftar desteği alamayacak

Liglerin başlaması halinde maçlar seyircisiz oynanacak.  İttifak Holding Konyaspor kalan 8 maçını taraftarından yoksun oynayacak. Takımlarını içeride dışarıda yalnız bırakmyan yeşil-beyaz sevdalıları  kalan maçlarda trubündeki yerini alamayacak. 

 

Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'de liglere zorunlu olarak ara verilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, ligin yeniden başlaması için hazırlık yapıyor. Liglerin başlaması halinde maçlar seyircisiz oynanacak.  İttifak Holding Konyaspor kalan 8 maçını taraftarından yoksun oynayacak. Takımlarını içeride dışarıda yalnız bırkamyan yeşil-beyaz sevdalıları  kalan maçlarda trubündeki yerini alamayacak. Sezonun tekrar başlaması ile birlikte  Gençlerbirliği ile  kritik bir mücadeleye çıkacak Konyaspor’da taraftarlar bu başkent deplasmanında takımlarını yalnız bırakmak istemiyordu. Ancak kurallar gereği bu maça taraftar alınmayacak.  Konyaspor  evinde oynadığı ve 1-0 kazandığı Fenerbahçe maçını da taraftarından yoksun oynamıştı.

Yeşil-beyazlı ekip bu maçın ardından  Beşiktaş, Gaziantep FK ve Trabzonspor’la deplasmanda karşı karşıya gelecek. Konyaspor Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor’u ise evinde ağırlayacak.

TARAFTARLAR TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI 

İttifak Holding Konyaspor taraftarı geride kalan 26 haftada takımından beklediği performansı göremedi. Başarısız bir sezon geçiren yeşil-beyazlı ekipte taraftarlar takımlarını yine de yalnız bırakmadı.  Sezonun 26. haftasında oynanan Fenerbahçe karşılaşması korona virüs tedbirleri nedeniyle seyircisiz oynanırken Konyaspor taraftarı iç sahada oynanan diğer maçlarda takımının yanında oldu.  Geride kalan 26 haftada iç sahada oynanan maçlarda en fazla taraftar 19. hafta oynanan Galatasaray maçına geldi. Bu maçta 26 bin 81taraftar  Konya Büyükşehir Belediye Stadındaki yerini aldı. Yeşil-beyazlı taraftarlar cumartesi günü öğle saatlerinde oynanan Denizlispor maçına ise çok fazla ilgi göstermedi. Maçın cumartesi ve öğle saatlerinde oynanması nedenyile sadece 8 bin 511 kişi karşılaşmayı takip etti. Bu maç aynı zamanda  bu sezon iç sahadaki en az seyircili karşılaşma olarak istatistiklere geçti.

Süper Lig’de yaklaşık 6 yıldır uygulanan Passolig sisteminde İttifak Holding Konyaspor, kart sayısında 6. sırada yer alıyor.  Maç başına 16 bin taraftara oynayan Konyaspor, 146 bin 928 ile 6. sırada kendine yer buldu. Yeşil-beyazlı ekip, uzun bir süre 4. sırada yer almış ancak ilk olarak Trabzonspor, son olarak da Bursaspor sıralamada üste çıkmıştı
Passolig Kart liginde Galatasaray 1 milyon 90 bin ile liderliğini korudu. Sarı-kırmızılıları, 1 milyon 17 bin Passolig ile Fenerbahçe takip ederken, Beşiktaş 812 bin ile 3. sırada yer aldı. Süper Lig’de lider durumda bulunan Trabzonspor ise 312 bin sayısı ile 4. sırada kendine yer buldu.

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri