Konyaspor tam kadro

Altay’a 4-1 yenilerek lige son noktayı koyan Konyaspor’da gözler Play-Off’a çevrildi. Ligi 55 puanla 6. sırada tamamlayan yeşil-beyazlılarda İstanbul kampı kadrosu eksik oyuncuların katılması ile tamamlandı
Bank Asya 1. ligde sona maçını Cumartesi günü, İzmir deplasmanında Altay ile oynayan ve rakibine 4-1 yenilerek perdeyi 55 puanla 6. sırada kapatan Konyaspor’un İstanbul kampı kadrosu tamamlandı. Altay karşılaşmasının ardından 5 futbolcu; Feyyaz, Koray, Dursun Karatay, Selim ve Oğuz Özden Konya’ya dönerken, diğerleri ise karayoluyla İstanbul’a geçerek Silivri Clasis Golf Country clup otelindeki kampa katıldılar. Böylece, Silivri kampındaki futbolcu sayısı 25’e çıktı. Kartallar, play-off maçları hazırlıklarını dün akşam saatlerinde tam kadro ile yaptıkları antrenmanla sürdürdüler. 17 Mayıs Pazartesi günü başlayacak karşılaşmalara kadar her gün taktik ağırlıklı çalışmalar yapacak olan yeşil-beyazlı takımda kaptan Tayfun’un tedavisi de sürdürülmekte. Altay maçında oynamayarak sarı kart cezalarını tamamlayan Erdal ve Ömer play-off’un ilk maçından itibaren takımdaki yerlerini alacaklar.

Konyaspor’un İstanbul Silivri kampı kadrosu şu futbolculardan oluşmakta. Ömer Hacısalihoğlu, Haluk Tanrıseven, Tayfun Türkmen, Görkem Görk, Mehmet Ayaz, Ramazan Kahya, Kaue Da Silva, Eser Yağmur, Serhat Akyüz, Erdal Kılıçaslan, Uğur Yanıkdemir, Eray Birniçan, Uğur Akdemir, Umut Kekilli, Mehmet Şen, Zafer Demir, Volkan Koçaloğlu, Ufukhan Bayraktar, Abdulvahit Karacabey, Ferdi Başoda, Yusuf Kurtuluş, Nazmi Terzioğlu, Ali Dere, Niyazi Nayernazlı, Muhammed Yürükuslu.

KÜÇÜKSÖKER, HEDEFE ULAŞACAĞIZ

Konyaspor başkan yardımcısı Mustafa Küçüksöker, süper lig hedefine ulaşacaklarını söyledi. Yaşanan şanssızlıklarla birlikte Bank Asya 1. Lig’de normal sezonu 6. sırada tamamladıklarını belirten Küçüksöker, artık tek düşüncelerinin Süper Lig’e yükselmek olduğunu ve bu konuda kenetlendiklerini ifade etti. Altay maçının ardından görüşlerini dile getiren ve Konya’dan Süper Lig yolunda destek beklediklerini belirten Küçüksöker açıklamasını şöyle sürdürdü. “Prestij açısından önemli bir maçtı. Tabi ki farklı bir skorla kaybetmek bizi üzdü. Ama artık normal sezonu tamamladık. Hocamız kafasındaki oyun tablosu içerisinde yer vermeyi planladığı oyuncularımızın son durumlarını görme imkanı buldu. Artık bu saatten sonra tek düşüncemiz Süper Lig.  Sezona başlarken, Konyaspor’un 2009-2010 sezonu sonunda Süper Lig’e yükseleceğine olan inancımızı belirtmiş ve yıl içerisinde de bunu çok kez dile getirmiştik. Yaşadığımız şanssızlıklar neticesinde Süper Lig hedefimize ilk 2’den ulaşamadık. Ama play-off grubu maçlarından bu hedefimizi tutturacağımıza inancımız tam. Bu hedefe inanan yönetim, teknik heyet ve oyun kadrosuna sahibiz. Konya’nın da kırgınlıkları bir kenara bırakarak 3 maçlık dönemde Konyaspor’a gerçek anlamda sahip çıkması gerekir. Birbirine inanan ve kenetlenen camialar başarıya ulaşır. Bizde play-off döneminde bunu başarmak ve Süper Lig’e yükselmek istiyoruz. Konya Süper Lig’i hak ediyor.”

GÖZLER PLAY-OFF’TA

Bank Asya 1. ligde Karabükspor ve Bucaspor’un Turkcell Süper Lig’e yükselmesinin ardından gözler Süper Lig biletini alacak üçüncü takıma çevrildi. Konyaspor ile birlikte Adanaspor, Altay ve Karşıyaka’nın mücadele vereceği yükselme grubu maçları 17, 20 ve 23 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Karşılaşmalar Olimpiyat ve Ali Sami Yen stadların da tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Yükselme grubu maçları sonunda Süperi lige çıkacak 3. takım belli olacak.

Ligi averajla 3. sırada bitiren Adanaspor’un ardından sıralanan Altay, Karşıyaka ve Konyaspor arasındaki mücadele 17 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Takımlar iki günlük dinlenmenin ardından 20 Mayıs Perşembe günü ikinci maçlara çıkacaklar. Play-off’ta 3. karşılaşmalar 23 Mayıs Pazar günü yapılacak. Turkcell Süper Lig’e yükselme mücadelesine başlayacak. Yükselme grubu maçlarında iki takım arasında olası puan eşitliğinde ilk önce iki takım arasındaki oynanan maça, bunda da eşitlik olduğu takdirde, yükselme grubundaki gol averajına bakılacak. Eşitliğin devamı halinde ise Yükselme Grubu’nda daha fazla gol atan takım bir üst sırada yer alacak. Bütün bunların eşit olması durumunda, normal sezonu daha üst sürede bitiren takım, averaj üstünlüğüne sahip olacak.

Yükselme Grubu’nda mücadele edecek takımların bu sezon kendi aralarında yaptıkları maçlara bakıldığında en fazla puanı Adanaspor (10 puan) topladı. Adana temsilcisi rakipleriyle ligde yaptığı maçlarda hiç mağlubiyet almazken, 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

NORMAL SEZONDA ADANASPOR ÜSTÜN

Yükselme Grubu’nda mücadele edecek takımların bu sezon kendi aralarında yaptıkları maçlara bakıldığında en fazla puanı Adanaspor (10) topladı. Adana temsilcisi rakipleriyle ligde yaptığı maçlarda hiç mağlubiyet almazken, 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. 4 takımın bu sezon yaptığı maçlar ve bu müsabakalar sonucunda oluşan puan durumunda Konyaspor son sırada yar alıyor. 4 takımın bu sezon yaptığı maçlar şöyle: 1. Hafta  Adanaspor-Karşıyaka: 1-0 4. Hafta  Karşıyaka-Altay: 1-4 8. Hafta  Karşıyaka-Konyaspor: 2-2 10. Hafta Adanaspor-Altay: 2-2 14. Hafta Adanaspor-Konyaspor: 0-0 17. hafta Konyaspor-Altay: 2-0 18 Hafta Karşıyaka-Adanaspor: 1-1 21. Hafta Altay-Karşıyaka: 0-2 25. Hafta Konyaspor-Karşıyaka: 0-1 27. Hafta Altay-Adanaspor: 0-1 31. Hafta Konyaspor-Adanaspor: 0-0 34. Hafta Altay-Konyaspor: 4-1

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri