Konyaspor şut ve  golde sınıfta kaldı  

İttifak Holding Konyaspor bu sezon şut çekme ve gol bulma oranında sınıta kaldı. Yeşil-beyazlı ekip geride kalan 26 haftada ligin en az şut çeken ve bu şutları en az gole çeviren takım olarak ön plana çıktı.

İngiltere’de yayın yapan Row-Z Report futbol istatistik internet sitesi Türkiye Süper Liginde garide kalan 26 haftada en fazla şut çeken ve bu şutları gole çeviren takımların istatistikleriniçıkardı.  

İttifak Holding Konyaspor bu sezon şut çekme ve gol bulma oranında sınıta kaldı. Yeşil-beyazlı ekip geride kalan 26 haftada ligin en az şut çeken ve bu şutları en az gole çeviren takım olarak ön plana çıktı.  Konyaspor  26 haftada maç başına  11.6 şut istatistiği tutturdu. Süper Ligde Maç başı 14 şut çeken Trabzonspor her 6 şutta 1 gol buluyor  (yüzde 16) ve ligin bu anlamda açık ara en verimli takımı. Fenerbahçe ve Alanyaspor ise ligin en fazla şut çeken takımları oldu

Konyaspor garide kalan 26 haftada kale sahası içinden yüzde 4,  ceza shası içinden yüzde 42 ve ceza sahası dışından yüzde 54 şut istatistisiği ile oynadı.  Yeşil-beyazlı ekip iç sahada oynadığı maçlarda  yüzde 5,  ceza shası içinden yüzde 40 ve ceza sahası dışından yüzde 50 şut istatistisiği yakalarken deplasmende ise yüzde 2,  ceza shası içinden yüzde 39 ve ceza sahası dışından yüzde 60 oranında şut attı. Konyaspor’da  en fazla şut çeken isimlir ise Deni Milosevic, Faruku Miya ve Levan Shengelia oldu. Maç başı 2.1 şut istatistiği ile oynarken Miya 1.8 Shengelia ise maç başına  1.4 şut çekti. 

Şut konusunda sıkıntı yaşayan Konyaspor gol atmada da büyük sıkıntı yaşadı.

Yeşil-beyazlı ekipligin geride kalan  26 haftalık döneminde sadece 21 gol atarak, ligin en az gol atan takımı oldu. Anadolu Kartalı, maç başına 0.8 gol ortalaması tutturarak bir gol ortalamasının dah altında kalarak bu alanda oldukça başarısız bir tablo ortaya koydu. Bu sezon özellikle forvet oyuncularından istediği katkıyı alamayan Bülent Korkmaz'ın ekibi, oynadığı 26 karşılaşmanın 11'inde rakip ağları sarsamadı. Temsilcimiz, 11 mücadelede ise sadece 1 gol atabildi. Konyaspor, en çok Kasımpaşa deplasmanında gol attı. Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda oynanan maçı temsilcimiz, 4-1 kazanmıştı. 

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri