Konyaspor şirket oluyor!

Konya sporunun ve Torku Konyaspor'un sağlam temellere oturtulması için oluşturulan Yüksek Danışma Kurulu 4. toplantısını Ali Selvi başkanlığında gerçekleştirdi. Torku Konyaspor'un şirketleşmesinin de ele alındığı toplantı 4 saat sürdü

Başkanlığını İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'nin yaptığı Yüksek Danışma Kurulu'nun dördüncü toplantısını Cuma akşamı gerçekleştirdi. Torku Konyaspor ile birlikte Konya'da faaliyet gösteren profesyonel takımların son durumlarının da ele alındığı toplantıda şirketleşme konusunda katılımcılara bilgi verildi.

Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ali Selvi, yaptığı açılış konuşmasında ilk yola çıkarken Konya Spor'u adına ortada hiçte iç açıcı olmayan bir manzara bulunduğunu belirterek, "Torku Konyaspor'umuz 14.sırada idi. Ama ilk toplantımızda takımımızın başarılı olarak Süper Lig'e yükseleceğine olan inancımızı ifade ettik ve sonrasında da bu inancımız artarak devam etti. Sonuçta hedefe ulaşılarak çok çok önemli bir başarıya imza atıldı. Bunun yanı sıra Anadolu Selçuklu Spor'umuzun kötü bir gidişi vardı. Onlarda kötü gidişlerini sonlandırarak ligde kaldılar. Kötü günler geçiren basketbol takımımız önemli bir fırsat yakalayarak 1.ligde mücadele etme hakkını kazandı. Yani geride kalan dönemde hep güzellikler yaşadık. Yüksek Danışma Kurulunu oluştururken sporun kazanımlarını biliyorduk ve bu doğrultuda daha güzel işlere imza atılması adına çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda da yavaş yavaş sona geldik. Bu konuya herkesin bakış açısı önemli. Bize düşen görev mevcut potansiyeli ortaya çıkartarak güzellikleri yaşamak" dedi.

Yüksek Danışma Kurulunu oluştururken ve sonrasında en önemli maddelerinin şirketleşme olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ali Selvi, "Zaman içerisinde bazı sebeplerden dolayı sıkıntılar yaşandı ve süreç uzadı. Ama biz bu konuda oldukça ciddiydik ve kesinlikle vazgeçmedik. Yaşanan gelişmeler hukuki anlamda yaşananlardan kaynaklandı. Ama şimdi hiçbir sorun yok. Gerekli çalışmalar yapıldı ve izinler alındı. 'Konya Spor Hizmetleri A.Ş.' adı altında kurulacak şirketle Konya sporunu daha güzel günler bekliyor" diye konuştu. Selvi'nin ardından söz alan Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, gelinen süreci değerlendirdi. 'Konyaspor'umuz ile ilgilenen kişileri bir çatı altında topladığımız Yüksek Danışma Kurulumuz her geçen toplantıda biraz daha güçlenerek, belirlenen projeleri hayata geçirerek yoluna devam ediyor' sözleriyle konuşmasına başlayan Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, "26 Mayıs'ta elde edilen başarı ile takımımız adını Süper Lig'e yazdırdı. Amacımız ilk senesinde ligde kalıcı olan sonrasında ligde adından söz ettirecek bir takım oluşturmaktı. Bu konuda önemli mesailer harcadık. Şu anki tabloya bakıldığında iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Şanssız puan kayıpları yaşadık. Daha da iyi olabilirdik. Ama biz sezon sonunda istediğimiz hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz ve bu konuda şehirden ve işin içerisinde olan herkesten destek bekliyoruz" derken takımımızın mali yapısı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya katılan ASKF Genel Başkanı Remzi Ay ise yaptığı bilgilendirme konuşmasında "Amatörler adına ne yaparsak çok iyi olur' düşüncesiyle yola çıktık ve imkanları kullanarak Konya merkez, ilçeler hatta beldelerde gençlik merkezleri, sentetik sahalar, çim sahalar, spor salonları yapıldı. Konya tesisleşme adına en iyi dönemini yaşıyor. Ama önemli olan yapılan tesisleri doldurmak ve gerektiği şekilde yararlanmak" dedi.
Konya'da 39 branşta faaliyet gösterildiğini belirten ASKF Genel Başkanı Remzi Ay, "Bunların büyük ağırlığı B.Şehir Belediyespor, Meram ve Selçuklu Belediyespor kulüplerinin çatısı altında. Geri kalanlar ise gençlik kulüpleri. Yeni gelişmelerle Konya'da taekwondo, halter ve bisiklet olimpik branşlarında faaliyet gösterecek kulüplere elde edecekleri başarılarla orantılı olarak ciddi yardımlarda bulunulacak. Konyaspor'umuzda amatör branşlarda bunu göz önünde bulundurursa ve buna göre hareket ederse iyi olur" dedi.

Şirketleşme konusunda ana sözleşmenin hazır olduğunu söyleyen Selvi, "Şirketimizin ismi Konya Spor Hizmetleri A.Ş. olarak ayırtıldı. Konya'mızı ulusal ve uluslar arası alanda temsil kabiliyeti olanlar gelirleri giderlerinden fazla oluncaya kadar şirket tarafından finanse edilecekler. Şirketimiz kamu ve özel sektörün bir arada olduğu PPP sisteminin uygulandığı bir yapıda olacak. Gerekli izinler alındı. İnşallah Aralık ayı içerisinde bu işi noktalayacağız" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri