Konyaspor sıkıntılı

Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, İstanbulda temaslarını dün de sürdürdü. Ancak, temsilcimizde en büyük sorunun ise para olduğu açıklanırken, kaynak arayışları devam ediyor.

Lig’in ikinci yarısına güçlü takviyelerle girmenin hesaplarını yapan Konyaspor’da, İstanbul’da başlayan transfer harekatı devam ediyor. Kulüpler Birliği toplantısına katılan Konyaspor başkanı Mehmet Ali  Kuntoğlu, temaslarını dün de sürdürdü. Kuntoğlu, başta Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri başkanları Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören olmak üzere bazı kulüp Başkanları ile bir araya gelerek transfer edilmesi gündemde olan futbolcularla ilgili temaslarda bulundu. Konyaspor başkanı Mehmet Ali  Kuntoğlu’nun, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan Deniz, İlhan, Yasin ve Can Arat, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’den ise genç futbolcu Batuhan’ı istediği ileri sürüldü. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yönetici, Fenerbahçe başkanı Yıldırım’dan Deniz ve İlhan konusunda söz aldıklarını bildirdi.

TEKNİK HEYET RAPORU GÖRÜŞÜLECEK
Yeşil-beyazlı teknik adamların verdiği rapor doğrultusunda, Süper ligden Trabzonspor, Sivasspor, Ankaragücü, Hacettepe ve Gençlerbirliği ile Bank Asya 1. Ligi’ nden de listede futbolcular olduğu öğrenildi. Ancak, bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. İkinci yarı hazırlıkları için yarın Antalya’da toplanacak olan yeşil-beyazlı kulüpte transferin ise biri hafta içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Bu arada, Almanya’da izlenen gurbetçi futbolcular konusunda da teknik adamlara bir rapor verildiği öğrenildi. Transferde, sezon başında 15 futbolcuya imza attıran ve bunlardan Fatih Egedik, Şener ve Mustafa Er’e kulüp bulmaları önerilen Konyaspor’da, ara transferde en büyük sorun ise para. Belediye’nin Şeker ve Çimento fabrikaları dışında maddi destek sağlayamaması, meslek odaları, kurumlar ve sanayicilerin de destek vermemesi sonucu nakit paraya sıkışan Konyaspor’da, yapılacak transferlerle birlikte yönetimi futbolcuları alacakları konusunda da sıkıntılı bir dönem bekliyor. 
BORCU OLAN KULÜPLER YANDI
Profesyonel futbol liglerinde 5 Ocak 2009’da başlayacak 2008-2009 sezonunun ikinci transfer ve tescil döneminde, lisans için kulüplerin borcunun bulunmaması gerekiyor. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, ikinci transfer ve tescil döneminde futbolculara, FIFA nezdinde devam eden ihtilaflı yabancı futbolcuların kesinleşmiş borçları dahil, antrenörlere, masörlere ve futbolcu temsilcilerine borcu olan kulüplere, bu borçlarını ödeyinceye kadar lisans verilmeyeceği belirtildi. Açıklamada, Futbol Federasyonu’nun 13 Mayıs 2008 tarihinde aldığı yönetim kurulu kararıyla, lisans için kulüplerin borçsuzluk belgesine sahip olması, borcu olan kulüplerin, lisans alamama sorunu ile karşılaşmaması için bu konuya hassasiyet göstermeleri gerektiği ifade edildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri