Konyaspor sıkı çalışıyor

Süper Ligde kalan 8 hafta bu hafta sonu oynanacak 27. hafta maçları ile başlayacak. Bu  sezonu kümede kalarak tamamlamak isteleyen Konyaspor pazar günü oynayacağı Gençlerbirliği maçına büyük önem veriyor.

İttifak Holding Konyaspor  kalan son 8 maça hazırlanıyor. Yeşil-beyazlı ekip pazar günü deplasmanda Gençylerbirliği ile karşılaşacak.

Süper Lig’de son Fenerbahçe galibiyetiyle umutlanan ve az da olsa nefes alan Konyaspor kalan 8 haftada; 4 maçını deplasmanda, 4 maçını evinde oynayacak. Uzun bir erteleme süresinin dönüşünde        Gençlerbirliği ile Başkent’te kritik bir mücadeleye çıkacak yeşil-beyazlılar Beşiktaş, Gaziantep FK ve Trabzonspor’la deplasmana karşı karşıya gelecek. Konyaspor, Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor’u ise evinde ağırlayacak .Süper Lig’de Konyaspor’un de yer aldığı düşme hattı bitime 8 maç kala tam anlamıyla yangın yeri. Puan cetvelinin son 10 sırasındaki takımlar düşme korkusunu yakından hissederken Gaziantep FK, Yukatel Denizlispor ve FTA Antalyaspor, diğer 7 takıma göre biraz daha avantajlı konumda bulunuyor.

İttifak Holding Konyaspor geride kalan 26 haftada en fazla puanı dış saha maçlarında topladı. İç sahada tek galibiyet alan yeşil-beyazlı ekip deplasmanda ise 3 galibiyet aldı. Bu sezon geride kalan 26 haftanın 13 haftasını deplasmanda oynayan yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda 3 galibiyet 5 beraberlik 5 yenilgi alarak 13 puan topladı. Konyaspor bu galibiyetleri Denizlispor, Kasımpaşa ve Ankaragücü karşısında alırken, Galatasaray, Başakşehir, Antalyaspor  Kayserispor ve Yeni Malatyaspor ile berabere kaldı. Yeşil-beyazlı ekip liglerin tekrar başlaması ile birlikte ilk maçını deplasmanda Gençerlerbirliği’ne karşı oynayacak Konyaspor bu maçı kazanarak ligde kalmak adına rahat bir nefes almak istiyor.

İÇ SAHADA BAŞARISIZ 

geride kalan 26 maçta evinde 13 karşılaşma oynayan İttifak Holding Konyaspor sahasında sadece Kayserispor ve Fenerbahçe’yi mağlup edebildi. Yeşil-beyazlı ekip iç sahada Ankaragücü, Antalyaspor, Denizlispor, Gençlerbirliği Gaziantep Futbol Kulübü ve Kasımpaşa ile berabere kaldı. Bu sezon puan almakta ve gol atmakta zorlanan İttifak Holding Konyaspor sahasında oynadığı 13 maçta 7 gol atarken kalesinde ise 14 gol gördü. Toplamda 21 gol atan yeşil-beyazlı ekip bu gollerin sadece 7 tanesini evinde attı. Kalan 14 gol ise deplasmanda kaydedildi.

GOL ATMAKTA ZORLANIYOR 

Koronavirüs salgını sebebiyle Süper Lig'e verilen araya İttifak Holding Konyaspor, gol yollarında ligin en kötü takımı olarak girdi. Yeşil-beyazlı ekip, ligin geride kalan  26 haftalık döneminde sadece 21 gol atarak, ligin en az gol atan takımı oldu. Yeşil-beyazlı ekip, maç başına 0.8 gol ortalaması tutturarak bir gol ortalamasının dah altında kalarak bu alanda oldukça başarısız bir tablo ortaya koydu. Bu sezon özellikle forvet oyuncularından istediği katkıyı alamayan Bülent Korkmaz'ın ekibi, oynadığı 26 karşılaşmanın 11'inde rakip ağları sarsamadı. Temsilcimiz, 11 mücadelede ise sadece 1 gol atabildi. Konyaspor, en çok Kasımpaşa deplasmanında gol attı. Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda oynanan maçı Konyaspor , 4-1 kazanmıştı.

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri