Konyaspor sevinemedi

Kartalda moraller bozuldu. Güven Öten: Lig uzun bir maraton. Bu tür sonuçlar tabi ki olacak. Kısa sürede toparlanarak yeniden bir galibiyet serisi yakalamak ve ilk yarıyı en iyi şekilde tamamlamak

Kartal’da moraller bozuldu. Güven Öten: Lig uzun bir maraton. Bu tür sonuçlar tabi ki olacak. Kısa sürede toparlanarak yeniden bir galibiyet serisi yakalamak ve ilk yarıyı en iyi şekilde tamamlamak

 

 

Konyaspor’da buruk sevinç. Çarşamba akşamı Boluspor’u konuk eden ve kendisi gibi deplasmanda yenilgi almayan rakibi karşısında ilik yarıda iyi futbol oynayan, ikinci yarıda ise beklenen futbolu sergilemeyerek 1 puanla yetinen yeşil-beyazlı takımda galibiyeti kaçırmanın üzüntüsü yaşanırken, alınan 1 puan teselli oldu. Bank Asya 1. Lig'de 8 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Konyaspor ile  5 maçtır kazanamayan Boluspor arasındaki maçı az sayıda sporsever izledi. Konyaspor’da, Pazar günü deplasmanda oynanacak Akhisar Belediye Gençlik maçının hazırlıkları da ara verilmeden dün başladı. Bolu karşısında ilk 11’de forma giyenler yenileme çalışması yaparken, diğer futbolcular ise kondisyon antrenmanı yaptı. Bugün de taktik çalışacak olan Kartallar Akhisar’a Cumartesi günü sabah gidecekler ve Palm Cıty otelde kampa girecekler. Temsilcimizde, Akhisar maçı öncesi Ertuğrul dışında sakat ve cezalı futbolcu yok. Kaptan Hakan da takımdaki yerini alacak.  

 

ÖTEN: BU SONUÇLAR NORMAL

 

İçsahada puan kaybı yaşamak istemedikleri maçta Boluspor karşısında her iki devre iki farklı takım görüntüsü verdiklerini belirten Konyaspor basın sözcüsü Güven Öten, uzun lig maratonunda bu tür sonuçların alınmasının normal olduğunu söyledi. Boluspor maçında ilk yarıda sahada ne istediğini bilen, kontrolü elinde tutan ve üstünlüğünü rakibe kabul ettiren bir Konyaspor olduğunu ifade eden Öten, açıklamasını şöyle sürdürdü.  "İlkyarıyı 1-0 önde tamamladık. İkinci yarı bir anda roller değişti. Bunda rakibin erken gelen golü de etkili oldu diyebiliriz. 1-1'den sonra bir an önce maçı çevirmek isteyen oyuncularımız istediklerini yapamadı. Pozisyon bulamadık ve Boluspor daha fazla pozisyona girip kalemizde tehlikeli oldu. Kendi sahamızda puan kaybı istemediğimiz bir maçtan berabere ayrıldık ama kaybedebilirdik de. Özellikle Hakan Aslantaş’ın kart cezalısı olması ve ikinci yarıdaki oyunumuza bakıldığında alınan 1 puanın önemli olduğunu söyleyebiliriz. Lig uzun bir maraton. Bu tür sonuçlar tabi ki olacak. Ama önemli olan kısa sürede toparlanarak yeniden bir galibiyet serisi yakalamak ve ilk yarıyı en iyi şekilde tamamlamak. Teknik heyetimiz yaşanan düşüş karşısında gerekli tedbirleri kalan maçlarda mutlaka alacaktır. Biz takımımıza güveniyoruz. " 

 

Pazar günü deplasmanda oynayacakları Akhisar Belediye Gençlik maçına da değinen basın sözcüsü Güven Öten, "Rakibimiz bu ligin iyi takımlarından. Bunu da puan cetvelindeki yeri ile gösteriyor. Bizde deplasmanlarda iyi oynayan bir ekibiz. Zor ama zevkli ve çekişmeli bir maç bizi bekliyor. Her maça olduğu gibi Akhisar maçına da kazanmak için çıkacağız. 1 haftada oynayacağımız 3 maçlık seriyi 3 puanla kapatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

TOLGA:KAYIPLARI TELAFİ EDECEĞİZ

 

Konyaspor’un genç futbolcusu Tolga Ünlü, Hakan’ın cezalı olması nedeniyle Boluspor maçında yeniden oynama şansı buldu.  Boluspor karşısında ikinci yarıdaki oyunla alınan 1 puanın önemli olduğunu söyleyen genç oyuncu, yaşanan düşüşü ve puan kayıplarını kalan maçları kazanarak telafi etmek istediklerini ve bunu da başaracak kadro ile inanca sahip olduklarını ifade etti.
Kazanmayı çok istediklerini bunu da ilk yarıda oyun ve mücadele ile gösterdiklerini belirten Tolga Ünlü, sözlerini şöyle tamamladı. "Aynı mücadelemizi maçın tamamına yayamadığımız için puan kaybı yaşadık. İlkyarı sonunda skor avantajı ile soyunma odasına girdik. Fakat ikinci yarının hemen başında yediğimiz gol bir anda oyundan düşmemize neden oldu. Bize yakışmayan bir oyun oynadık. Sonucunda rakip daha ciddi pozisyonlara girdi. Ancak maç 1-1 berabere bitti. Bakıldığında özellikle de ikinci yarıdaki oyunumuzla alınan 1 puanın önemli olduğunu belirtmeliyim. Belki bir düşüş yaşıyoruz. Ama bunu en kısa sürede atlatacağız. Bunun içinde önümüzdeki ilk fırsat Akhisar maçı. Puan kayıplarını alacağımız galibiyetle telafi edeceğimize inanıyoruz. Çünkü biz iyi bir takımız."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri