Konyaspor mutsuz

Yeşil-beyazlılar şansızlıklarını Cuma günü oynanacak Fenerbahçe maçı ile kırmak istiyor.

Turkcell Süper Lig’de son 6 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Konyaspor, şansızlığını Fenerbahçe karşısında kırmak istiyor. Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş, yaptığı açıklamada, 6 haftadır galip gelememenin takımda stres yaratmaya başladığını, bu şansızlığı kırmak için gayret gösterdiklerini belirtti. Son yaptıkları Eskişehirspor maçında istenilen oyunun sahaya yansıdığını söyleyebilmenin mümkün olmadığını anlatan Sarıtaş, “Ancak takımımızın ortaya koyduğu direnç gelecek adına mutlu etti. Ayağa pas yapan takım görüntüsü de sevindirdi. Ancak Eskişehirspor’un evinde seyirci desteğiyle aldığı bir puanı küçümsemiyoruz” dedi.

Sarıtaş, bu haftaki Fenerbahçe maçı ile ilgili şunları kaydetti: “Fenerbahçe’nin Türkiye liglerindeki en iyi takımlardan biri olduğunun bilincindeyiz. Son haftalarda iç sahada galip gelemiyoruz. Amacımız Fenerbahçe karşısında kesinlikle galip gelmek. Oyuncularımız eğer istenilen şekilde motive olup sahaya çıkarlarsa Fenerbahçe’yi neden yenmeyelim? Anadolu kulüplerinin oyuncuları büyük takımlara karşı daha farklı bir motivasyona giriyorlar, bunu evimizde oynadığımız Trabzonspor karşısında da yaşadık. Bugünden itibaren çok ciddi şekilde hazırlanıp, Fenerbahçe maçında elimizden geleni ortaya koyacağız. Yönetim olarak, teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz.”
VEYSEL: İYİ MAÇ OLDU
Eskişehirspor maçına takım kaptanı olarak çıkan golcü Veysel Cihan ise “Rakibe istediği gibi oyun alana bırakmadan iyi mücadele ettik. Tek eksiğimiz gol ve galibiyetti” şeklinde görüş belirtti. Veysel Cihan, Eskişehirspor maçının mücadele anlamında Bursaspor maçının devamı niteliğini taşıyan bir karşılaşma olduğunu ifade ederek, “Rakibimizin iç sahada seyirci avantajını bundan önce oynadığı maçlarda çok iyi kullandığını biliyorduk. Bunun için Eskişehirspor’a bu fırsatı vermeden kontrollü bir şekilde karşılaşmaya başladık. Diğer maçlara oranla daha fazla ayağa pas yaparak, rakibe net bir gol fırsatı vermeden rakip kalede de zaman zaman tehlikeli olabilecek pozisyonlar bulduk. Fakat bu maçta da tek eksiğimiz diğer maçlarda olduğu gibi topu üç direk arasından içeri geçirememekti. Ama her şeye rağmen Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında takımımızın mücadele anlamında ortaya koyduğu oyun memnuniyet verici. Tek eksiğimiz gol ve kazanmak. İnşallah bunu da önümüzdeki ilk maç olan Fenerbahçe karşılaşmasında elde etmek istiyoruz. Takım arkadaşlarımı ortaya koydukları mücadeleden dolayı kutluyorum” dedi.
SERHAT: TEK İHTİYACIMIZ GALİBİYET
Konyaspor’un savunma oyuncusu Serhat Akyüz, iyi mücadele ettiklerini, defansta rakibe fazla pozisyon vermediklerini söyledi. Serhat Akyüz, “ İyi mücadele ediyoruz, ama gol de atamıyoruz. Bu sorunu çözdüğümüz zaman Konyaspor’un ihtiyacı olan puanları toplayıp, hak ettiği yere geleceğine inanıyorum” dedi. Serhat Akyüz, Eskişehirspor maçında deplasmanda oynamalarına rağmen oyuna etkili başladıklarını ifade ederek “Rakibin bize karşı oynayacağı oyunu biz kendilerine yaptık. Topa daha çok sahip olarak, ayağa isabetli paslarla kaleye gittik. Ama son 5 haftada olduğu gibi bu maçta da yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik. Gol yollarında bir sorunumuzun olduğu gerçeği gibi, defansta da başarılı olduğumuz ve rakibe son iki maçta net sayılabilecek birkaç pozisyon dışında fırsat vermediğimiz ortada. Ortada bir maçtı. Ama bizim kazanabilecek pozisyonlarımız rakipten daha fazlaydı. Sonuçta berabere bitti. Ligde sıralama anlamında çekiştiğimiz Eskişehirspor karşısında hem de deplasmanda alınan beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe maçından alacağımız iyi bir sonuçla lig arasına moralli girmek istiyoruz” şeklinde görüş belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri