Konyaspor moralli

İç sahada oynanan Kasımpaşa maçından sonra, Pazar günü de Kayseri deplasmanında Erciyesspor ile 0-0 berabere kalan ve gol yollarında etkili olamayan Konyasporda moraller iyi.

İç sahada oynanan Kasımpaşa maçından sonra, Pazar günü de Kayseri deplasmanında Erciyesspor ile 0-0 berabere kalan ve gol yollarında etkili olamayan Konyaspor’da moraller iyi. Kartal Tavşanlı maçının hazırlıklarına bugün başlıyor

 

 

Ligin ikinci haftasını da 1 puanla kapatan Konyaspor’da, Kayseri deplasmanında sergilenen futbol ümit vermeye devam etti. İç sahada oynanan Kasımpaşa maçından sonra, Pazar günü de Kayseri deplasmanında Erciyesspor ile 0-0 berabere kalan ve gol yollarında etkili olamayan Konyaspor’da moraller iyi. Rakibine oranla daha çok gol pozisyonu bulan, ancak bunları değerlendiremeyen Kartallar, dün dinlendiler. Pazartesi günü içi sahada oynanacak Tavşanlı Linyitspor maçının hazırlıkları bugün akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde yapılacak antrenmanla başlayacak. Konyaspor’da, Kasımpaşa maçında kırmızı kart gören ve cezasını Erciyes maçında tamamlayan Hakan bu hafta takımdaki yerini alacak. Sezon başı hazırlıklarının 2. dönemi sonunda kadro dışı kalan ve takım bulması önerilen, ancak kulüp bulamayan Gökhan Emreciksin’in ise takıma dönmesi bekleniyor.

 

Ligde takımlar arasında güç dengesinin eşit olduğunu ve ligin çok çetin geçeceğini belirten teknik direktör Osman Özdemir, en büyük sıkıntılarının gol yollarında olduğunu yineledi. Konyaspor’da, hafta içerisinde yapılacak antrenmanlarda gol çalışmalarına ağırlık verilecek. Kartallar, ligde 3. maçı 26 Eylül Pazartesi günü içi sahada Tavşanlı Linyitspor ile oynayacaklar. Yeşil-beyazlılar, bu maçı taraftarlarının desteğiyle kazanarak galibiyet hasretini dindirmeyi amaçlıyor. 

 

ÖZKAN: FUTBOL BİZLERİ ÜMİTLENDİRİYOR

 

Kulüp Basın Sözcüsü İlker Özkan, yeşil-beyazlı ekibin geride kalan 2 haftada sergilediği futbolun gelecek için ümit verdiğini söyledi. Özkan, yaptığı açıklamada, transfer yasağı nedeniyle sezon öncesi transfer yapamadıklarını, genç oyunculardan kurulu kadroyla yollarına devam ettiklerini belirtti. Kayseri Erciyes karşılaşmasının 18 kişilik maç kadrosunda altyapıdan 12 oyuncu bulunduğunu ifade eden Özkan, genç kadroya rağmen Kasımpaşa maçında olduğu gibi bu maçta da iyi oynadıklarını ifade etti.

 

Ancak her iki karşılaşmadan da gol yollarında yaşadıkları sıkıntı nedeniyle golsüz beraberlikle ayrıldıklarını anlatan Özkan, “Takımın sergilediği futbol, bizleri gelecek için fazlasıyla ümitlendiriyor. İki hafta geride kaldı, gençlerimiz istenilen düzeye zaman içerisinde ulaşacak. Tavşanlı Linyitspor maçıyla çıkışa geçmek istiyoruz. Önümüzdeki bir haftada 3 tane birbirinden zorlu rakiple karşılaşacağız. Hedefimiz bu zorlu süreci en az kayıpla atlatmak” dedi. Özkan, genç oyunculardan kurulu kadroya rağmen beklentilerin üstünde bir mücadele sergilediklerini dile getirerek, genç oyuncuların Türk futbolu için büyük bir kazanç olduğunu sözlerine ekledi.

 

SELİM:1 PUAN KÜÇÜMSENMEMELİ

 

Konyaspor’un genç defans oyuncusu Selim Ay, Erciyes maçı değerlendirdi ve Kayseri deplasmanından 1 puanla döndüklerini ve bunun da küçümsenmemesi gerektiğini söyledi. Tavşanlı Linyitspor ile oynayacakları maçı kazanarak galibiyet serisine başlamak istediklerini belirten genç futbolcu Selim Ay, Erciyes maçıyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü.  “İyi bir maç oldu. Rakibimizde iyi mücadele etti. Onları da mücadelelerinden dolayı kutluyorum. 60.dakikadan sonra rakibimiz biz takım olarak geriye çekilince ve iyi çıkamayınca daha baskılı göründü. Ama Bank Asya 1.Lig gibi zorlu bir ligde alınan 1 puanın küçümsenmemesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bir genelde genç oyunculardan kurulu bir takımız. İyi mücadele ettik. Her geçen hafta daha iyi olacağız. Önümüzdeki ilk maç olan TKİ Tavşanlı Linyitspor maçını kazanarak bir galibiyet serisi başlatmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyoruz.”

 

FEYYAZ: ERCİYES’İ YENEBİLİRDİK

 

Kartal’ın biri diğer genç futbolcusu Feyyaz Belen ise, Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda berabere kalarak 1 puan aldıklarını ifade etti. Her geçen hafta biraz daha tecrübe kazandıklarını, daha iyi işlere imza atacaklarına inandıklarını belirten Feyyaz, oyun disiplininden kopmadıkları Kayseri  Erciyesspor maçıyla ilgili olarak şunları söyledi. “Yenilebilirdik, hatta yenebilirdik de. Ama yine de deplasmandan 1 puan aldığımız için mutluyuz. Genç oyuncular ağırlıklı bir takımız. Kulübün içerisinde bulunduğu olumsuzlukları biz kendi lehimize çevirmek için çok çalışıyoruz ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Her maç bizim için ayrı bir tecrübe oluyor. Takım içerisindeki ağabeylerimiz biz gençlere her zaman için yardımcı oluyorlar. Tempomuzla ve oyun disiplininden kopmamamızla iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Her geçen hafta alacağımız daha iyi sonuçlarla Konyaspor’u daha iyi yerlere çıkartacağımıza inanıyoruz.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri