'Konyaspor maçında can kaybı olacak olayın önüne geçildi'

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya'da oynanan Beşiktaş-Konyaspor maçında deplasman tribünü girişinde yaşanan olaya ilişkin de sorulan soruyu yanıtladı.

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, Polisevi'nde gazetecilerle bir araya geldi. İlçe ve şube müdürleri de Dinç'e eşlik etti. Konya medyasıyla şehrin faydası için uyumlu bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, kısa bir değerlendirmenin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dinç, “Emniyet teşkilatının yaptığı çalışmaları, kamuoyuna aktarma noktasında sizlere büyük bir görev düşüyor. Bizler, sizleri teşkilatımızın birer mensubu olarak görüyoruz. Gerek müdürlüğümüzün kapısı gerekse de gönül kapımız sizlere açık” dedi. 

SATICILARIN KÖKÜNÜ KAZIYIP SOKAKLARIMIZI TEMİZLEYECEĞİZ

Bir hafta önce Ankara'da bir toplantıya katıldıklarını aktaran Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, o toplantı uyuşturucu konusunun gündeme geldiğini hatırlattı. Dinç, uyuşturucu meselesinin sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın sorunu olduğunu aktardı. Dinç, batı ile kıyaslama yapıldığında Türkiye'nin çok iyi bir noktada olduğunu da söyledi. Dinç, “Konya da bu konuda çok iyi. 2022 yılında 800'ün üzerinde bir tutuklamamız var. 2021 yılına oranla yüzde 100 oranında bir artışa tekabül ediyor bu. Operasyonlarımız da satıcılara yönelik. Yakaladığımız uyuşturucu miktarında da artış var. Konya'dan artık uyuşturucu tedarik edemiyorlar. Yaptığımız operasyonların sonucunda bu noktaya gelindi. Satıcıları topluyoruz. Kökünü kurutma deniliyor, biz de Konya'da temiz sokaklar diyoruz. Hem kökünü kurutacağız hem de sokaklarımızı temizleyeceğiz. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Bizler de Narkotik Şubeye gerekli tüm imkânları sağlıyoruz, sağlamaya çalışıyoruz. Uyuşturucuyla mücadele topyekün olmalı. Bu konuda herkese görev ve sorumluluklar düşüyor. Ailelerimizi eğitiyoruz. 2022 yılında 45 bin kişiye eğitim verildi. Uyuşturucu ile mücadelede kararlıyız” şeklinde konuştu.  

VATANDAŞIMIZ 'ALO' DEYİNCE  HEMEN OLAY YERİNDEYİZ 

Kişilere karşı suçlarda kısmi bir artışın varlığını işaret eden Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, daha sonra şunları kaydetti: “Kavga, darp ve yaralama olaylarında kısmi bir artış var. Bununla ilgili çalışma arkadaşlarımızı uyaracağız. İlçelerde çalışmalarımız sıklaşacak. Konya, büyük bir il. 28 dış ilçemiz var. Belki Konya tarihinde ilk kez 650 sıfır polis memuru aldık. Polis okulundan mezun olan 650 kardeşimiz göreve başladı. Bu alım, bizi rahatlattı. İlçelerde yeterli personele ulaşamadık. Şubat ayında yeni mezunlar verecek polis okullarımız. Yeni alımla biraz daha rahatlayacağız. Olaya intikalimiz 8 dakikadan 3-5 dakikaya indi. 'Alo' deyince  vatandaşımız hemen olay yerinde oluyoruz. Zaten bizim amacımız da buydu.  Geçen hafta yaklaşık 50 bekçinin ataması yapıldı. Bu arkadaşlarımızın da dağılımını yapacağız. Personel sayımızı artırdıkça, ilçelerimizde de sıkıntılar daha aza inecek. 60 sıfır araç aldık.” 

KAPILAR AÇILMASAYDI BÜYÜK SORUNLAR YAŞANIRDI

Hırsızlık olaylarının bir önceki yıla oranla yüzde 16,26 oranında azaldığını, bu azalmaya rağmen yüzde 9,61 ile aydınlatma oranında da artış yaşandığını vurgulayan Dinç, hafta sonu Konya'da oynanan Beşiktaş-Konyaspor maçında deplasman tribünü girişinde yaşanan olaya ilişkin de sorulan soruyu yanıtladı. Dinç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle arama noktalarında hiç taviz vermiyoruz.

Kameralarla görüntüler de alınıyor. Beşiktaş maçının olduğu gün ben Ankara'daydım. Öğrendiğim kadarıyla çok ciddi anlamda orada yaralamaların veya daha ilerisi can kaybı olacak olayların önüne geçildi. Zaman zaman sadece birkaç fotoğrafa veya görüntüye bakarak, olayları yorumlamak doğru değil. Polisin önceliği vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Eğer orada o yüklenmelerin önüne geçilmese, kapılar açılmasaydı çok daha büyük sorunlar yaşanırdı. Zaten mesele Konya olunca insanlar bahane arıyor. Birilerinin eline farklı argümanlar verilecek bir konu olurdu bu. Hakikaten arkadaşlarımız güzel ve yerinde müdahalede bulunmuş. Görüntüleri izledim. Konya Valimizin de talimatı ve bilgisi var. Çok yerinde bir müdahaleyle çok daha büyük olayların yaşanması engellendi. Konyamız için kötü bir şey değil. Büyük bir badireden kurtulunmuş olundu.” 

SUÇA KARIŞAN DÜZENSİZ GÖÇMENLER ÜLKELERİNE GÖNDERİYORUZ

Dinç, Konya'daki düzensiz göçmenler sorusu üzerine de “Sığınmacı sayısını vermem doğru olmaz. Kentsel dönüşümle birlikte bunlar konya merkezde fazla göze görünüyorlar. Bu noktada aşırı bir nüfusları varmış gibi bir izlenim var. Suça karışan her kimse, hemen ülkesine gönderiyoruz. Ülkesi farketmez. Suriyeli olur, Afgan olur, İranlı olur. Bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Mahalle mahalle kontrolümüz devam ediyor.  Son dönemlerde gündemden düştüler. Bizim yaşadıkları mahallede görünür olmamızdan kaynaklı bu da” dedi.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri