Konyaspor küresel ‘ses’tir

Her ne kadar şehirlerin huzuru ve asayişini sağlamak için bir misyon üstlenmiş olsalar da, spor, özellikle de futbol onlar için de vazgeçilmez bir tutku.
İnsanların huzurlu yaşayabilmesi için yaptıkları işi ne kadar seviyorlarsa, sporu ve futbolu da bir o kadar seviyorlar. İşte bu insanlardan birisi de, Konya İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan, ancak geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcılığı’na atanan Ercan Taştekin. Kendi deyimiyle “veda değil vefa” ziyareti için gazetemize gelen Ercan Taştekin ile futbolu, dolayısıyla da Konyaspor’u konuştuk.

Sözde değil, özde bir Konyasporlu olan Ercan Taştekin, yeşil-beyazlı ekibin bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e yükselmesine çocuklar gibi sevindiğini, Konya’nın her platformda en iyi yere layık olduğunu, böyle bir değerin kıymetinin bilinmesini arzu ettiğini söyledi. Konyaspor’un bu şehrin bir realitesi olduğunu, bir sosyal sorumluluk misyonunu üstlendiğini belirten Taştekin, “Konyaspor şehir ve şehirde yaşayan insanlar için de son derece önemli bir kurumdur. Bu şehirde yaşayan insanların ortak bir değeri, sesi ve sözüdür. Konyaspor, Konya’nın bu ülkeye ve dünya’ya açılan bir penceresidir. Bu pencerenin kapanmaması için de bu şehirde yaşayan herkes sorumluluk almalıdır” dedi.

Konyaspor’un şehir için küresel bir ses olduğunun altını çizen Ercan Taştekin, “Birgün bu sesin hak ettiği yankıyı bulacağına yürekten inanıyorum. Ancak bu süreç uzun ve çileli bir yol olmakla birlikte, bürokrat, siyasetçi, yönetici, taraftar ve medya eksenli sağlıklı bir işleyişten güç alması halinde hedefe ulaşılacaktır. Konya bu ülkenin önemli bir şehridir. Başarıya giden bu çizgide mutlaka yollar kesişecektir. Konya’yı ve Konyaspor’u sevenler sahaya inmeli, oyuna katılmalıdır. Üzerlerine düşenin çok daha fazlasını yapmalıdırlar. Konya, geleceği yakalama adına geçmişinden taşıdığı güzellikleri koruma adına kavgasını vermelidir. Birbirimize karşı sorumluluklarımızla birlikte şehre sevgimizi, bağlılığımızı da anımsamalıyız. Konyaspor konusunda üzerimize düşeni yapabildiğimizde, Konyaspor’u şartlar ne olursa olsun gündemde tutabildiğimizde bu şehir önemli mesafeler katedecektir” diye konuştu.

Futbolun çağın vazgeçilmezi olduğunu da ifade eden Ercan Taştekin, İspanya’nın dünya şampiyonluğundan örnekler vererek, ekonomisine katkı yaptığını, dolayısıyla da futbolun bütün ülkeler için hem ekonomik hem de sosyal bir rahatlama anlamında bir vaka olduğunu sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri