Konyaspor-Kocaeli

Bank Asya 1. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Konyaspor, bugün saat 13.30da Kocaelisporu konuk edecek. Yeşil-beyazlıların tek düşüncesi maçı kazanmak ve liderliği sürdürmek

Turkcell Süper ligde geçen sezon başarılı olamayarak Bank Asya 1. ligine düşen Konyaspor ile Kocaelispor, bu sezon ilk kez karşı karşıya gelecekler. Şampiyonluk mücadelesi veren Konyaspor ile lige genç bir kadro ile başlayan Kocaelispor arasındaki maç Atatürk stadında yapılacak ve saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Trabzon bölgesinden, üst klasman hakemi Barış Şimşek yönetecek. Şimşek'in yardımcılıklarını Volkan Narinç ve Arkın Akgöl yaparken, maçın dördüncü hakemi Abdullah Kalafatoğlu.

Konyaspor'da, Kocaelispor maçının hazırlıkları dün ter idmanıyla tamamlandı.. Yeşil-beyazlı ekibin Cuma günü, teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde Tatlıcak tesislerinde yapılan antrenmana hasta olan Zafer Demir ve Uğur Yanıkdemir ile sakatlıkları bulunan Ufukhan Bayraktar ve Koray İçten katılmadı. Antrenman ısınma hareketleri ile başladı. Üç grupta oynanan 5'e 2 pas çalışması ile devam eden antrenman, kaleciler Recep, Haluk ve Eray'ın koruduğu kalelere yapılan şut çalışması ve açma-germe hareketleri ile sona erdi.  Kartallar, dün Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen ter idmanının ardından tesislerde kampa girdiler.
Yeşil-beyazlı yönetici ve teknik adamların galibiyette birleştikleri maçı sporseverler 3-60 TL arasında ücret ödeyerek izleyebilecekler. Konyaspor7da, Koray ve Ufukhan bu maçın kadrosunda yer alamayacak. Zafer Demir’in durumu ise maç öncesi belli olacak. Rize maçında sakatlanan Görkem, Volkan, Mehmet Ayaz ve Yusuf’un durumunun iyi olduğu ve oynayabilecekleri bildirildi.. Serhat ve Uğur Akdemir’in ise 3 hafta sonra fizik ve kondisyon olarak hazır durumda olabilecekleri öğrenildi.  Kartallar, Kocaeli karşısında muhtemelen şu 11 ile mücadele edecekler: Recep- Ömer, Görkem, Volkan, Da Silva- Erdal, Mehmet Ayaz, Yusuf, Poljac- Eser, Tayfun..
KARAPINAR: BU MAÇI KAZANACAĞIZ
Kocaelispor maçını kesinlikle hafife almadıklarını ve diğer maçlarda olduğu gibi aynı ciddiyetle hazırlandıklarını belirten Başkan Bahattin Karapınar, iç sahada kazanma geleneğini bu maçta da sürdüreceklerini ve Çaykur Rizespor maçıyla ara verdikleri seri galibiyetlere yeniden başlayacaklarını ifade etti. Bank Asya 1.Lig’in 11.haftasında oynayacağımız Kocaelispor maçının Yönetim Kurulumuz ve takımımız dışında kolay geçeceği görüşünün hakim olduğunu ifade eden Bahattin Karapınar “Bu lig mücadelenin üst düzeyde olduğu, o gün için en fazla isteyenin maçlarda istediği sonuçları aldığı bir lig. Takım olarak Kocaelispor’u ligdeki durumuna bakarak hafife almıyoruz. Böyle bir şeyin şampiyonluk yolunda istemediğimiz bir sonucu ortaya çıkaracağının bilincindeyiz. Takımımız Kocaelispor mücadelesine hafta boyunca çok iyi hazırlandı. Rakibimiz genç, başarıya aç, kendilerini göstermek isteyen genç oyunculardan oluşan ve Serdar Topraktepe gibi de tecrübeli bir oyuncuya sahip. Özellikle deplasman maçlarında elde ettikleri sonuçlarda maçın kolay olmayacağını bize gösteriyor. Rakibimizden korkmuyoruz ama hafife de almıyoruz. İyi bir maç olmasını  ve kazanan tarafın takımımız olmasını diliyoruz. Sahamızda oynadığımız son 4 maçı kazandık. Ligde lider durumdayız. Hem iç sahadaki başarımızı hem de liderliğimizi sürdürmek adına teknik heyetimize ve oyuncularımıza güveniyoruz. Çaykur Rizespor maçıyla ara verdiğimiz seri galibiyetlere yeniden başlayacağız” şeklinde görüş belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri