Konyaspor kimsenin umurunda değil!

Ömrünün büyük bir bölümünü futbolla, dahası Konyasporla iç içe geçirmiş Mehmet Aktan. Yani, Konyalıların Sarı Mehmeti. Dün gazetemize geldi.

 “Geçerken uğramadım, özellikle geldim” derken, bir sıkıntısının olduğunu gözlerinden ve suratının asıklığından anladım. Zaman zaman sıkıntısı olduğu zaman gazeteye uğrar, dertleşir ve içini boşaltır giderdi. Ancak, dünkü ziyareti tamamen Konyasporla ilgiliydi. “Hayırdır Mehmet abi” demeye fırsat bırakmadan “Bu Konyaspor’a neler oluyor, nereye gidiyor bu Konyaspor” diyerek, bu ani ziyaretin sebebinin Konyaspor olduğunu anladım.  Anladım ki, Konyaspor’un gidişatı rahatsız etmiş Konyalıların Sarı Mehmet’ini. Fincancı katırlarını ürkütse de, zülfiyare dokunsa da anladım ki, içini boşaltacak. Özellikle Ankaraspor karşısındaki Konyaspor’dan son derece rahatsız olmuş. “Böyle bir futbol, böyle bir mücadele, böyle bir inançsız futbolcu topluluğunu bir araya getirmek sadece Konyaspor’a ve Konyaspor’u yönetenlere mahsus” diyerek başladı konuşmaya.

Konyaspor’un bu kadar kötü oynamaya, futbolcuların da bu takımı bu kadar rezil etmeye hakkının olmadığını ifade eden Sarı Mehmet, “kimse kusura bakmasın ama, suç futbolcularda değil, bunları topçu diye Konyaspor’a aldıran Raşit Çetiner ve Raşit Çetiner’e göz yuman yöneticilerde. Konya ve Konyaspor’u rezil etmeye kimsenin hakkı yok. Ankaraspor maçını seyrederken içim cız etti. Bu takım bu şartlarda bu ligde nasıl tutunacak. Deve yüküyle para alan, ancak aldıklarının kuruşunu bile hak etmeyen bu oyuncularla mı kalacak takım ligde? Bu şehri ve bu takımı yöneten insanların hiç mi vicdanları sızlamıyor. Bir şehir ve bir şehrin takımı bu kadar sahipsiz olabilir mi? Kimse çıkıp bu oyunculardan, bu teknik adamlardan, bu yöneticilerden hesap sormayacak mı? Biz bir yemeğe tekmeye kafa koyuyorduk. Ankaraspor maçında gördüm, trilyon almış bir oyuncu yanından geçen topu eli belinde seyrediyor. Bu nasıl oluyor birisi bana anlatsın. Yazık, hem de çok yazık.”
Konyaspor’un siyaset üstü bir kurum olduğuna dikkat çeken Sarı Mehmet, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Konyaspor tüm Konya’nın ve herkesin ortak sevdasıdır. Konyaspor siyaset üstü bir kurumdur. Konyaspor kimsenin çiftliği ya da reklamını yapacağı bir kurum veya tapulu malı değildir. Konyaspor’un dışında kalanlar, içinde olanlara yardımcı olmalı, köstek olmamalıdırlar. Ama maalesef birileri için böyle değil, böyle olmuyor. Konyaspor bu birilerinin de umurunda değil. Ben futbol adamıyım. Yöneticileri çok iyi bilirim. Kimin Konyaspor’a,  kimin kendine sevdalı olduğunu az çok bilirim. Bizim dönemimizde yöneticiler Konyaspor sevdalısıydı. Ceplerinden para vererek, yürekten yöneticilik yapıyorlardı” derken bugünün yöneticilerine de gönderme yapıyordu.
Konyaspor’un çok kritik günlerden geçtiğini de ifade eden Sarı Mehmet, yeşil-beyazlı ekibin biran önce toparlanmasının, şehrin bütün ileri gelenlerinin bir araya gelip takımı bu sıkıntıdan kurtarmaların şart olduğunu, aksi taktirde Konyaspor’u çok kötü bir sezon sonunun beklediğinin altını çizdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri