Konyaspor Kimi Yenecek?

Süper Ligin ikinci yarısında 3 maç geride kaldı.
Konyaspor’un henüz galibiyeti yok. Bursaspor maçında ortaya konan oyun ve mücadele biraz ümit verici idi ama maalesef daha sonraki maçlarda Konyaspor, ilk yarıdaki Konyaspor görüntüsü vermeye devam etti.
Son Gaziantepspor maçında ise ne yaptığını bilmeyen, baştan sona tel tel dökülen, tabiri caizse rezilleri oynayan ve 90 dakika boyunca gol atmak için bir tek pozisyon üretemeyen hatta kendi yarı sahasından çıkamayan bir Konyaspor vardı sahada… Bu haliyle Konyaspor, kimi yenebilecek ve hangi takımdan 3 puan almayı başaracaktır acaba?
Ligin ikinci yarısına takımın yarısından fazlasını değiştirerek giren ve Gaziantepspor maçına da 7 yeni oyuncusu ile çıkan Konyaspor’da bu kadar transferden ve bu kadar masraftan sonra bile değişen bir şey yok. Düşme korkusu içinde bulunan Konyaspor, kendi taraftarı önünde ve kendi sahasında ortaya koyduğu çok kötü futboldan sonra yenilmekten kurtulamadı.
Kimse yenilginin sebebini hakeme ve takımın 10 kişi kalmasına bağlamasın. Konyaspor maçın başından beri o kadar kötü bir futbol ve kötü bir mücadele ortaya koydu ki, değil 3 puan, 1 puan bile almak adına olumlu bir futbol anlayışı göremedik. Sahada düşme korkusu bulunmayan oldukça rahat bir Konyaspor vardı adeta…
Konyaspor maçın başından itibaren, oyunu kendi yarı sahasında kabullendi ve ileriye çıkmakta oldukça zorlandı. 90 dakika boyunca hiç pozisyon bulamayan hatta, Gaziantepspor kalesine giden top sayısının bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan bir maçta hakemi suçlu göstermek Konyaspor’a ne kazandıracaktır?    
Kaldı ki, 10 kişi kalmasa idi dahi Konyaspor’un Gaziantepspor maçından sıfır çekeceğini, o dakikaya kadar ortaya koyduğu oyun ve mücadele gösteriyordu. Kimseyi bilmem ama ben, Konyaspor 11 kişi ile mücadele ederken bile, ne zaman kalemizde gol göreceğiz korkusu ile izledim maçı…
Bir oyuncusu kırmızı kart gördükten sonra da, oyun düzenini bozmayan ve mücadelesine devam ederek maç kazanan nice takımlar biliyoruz. Pazar günü, bir oyuncusunun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldıktan sonra tamamen olumsuz etkilenerek maçı o anda bırakan, yaptığı savunma anlayışına da kaybeden ve o dakikadan itibaren mağlubiyete razı bir görüntü veren bir takım hüviyetinde idi Konyaspor…  
Ziya hocanın kefil olduğu Konyaspor, ligin ikinci yarısından bu yana geçen 3 maçta henüz 3 puanla tanışamadı. Hem de 3 maçın ikisini kendi sahasında oynamasına rağmen… Bundan sonra her geçen hafta Konyaspor, düşme korkusunu daha iyi ve daha yakından hissedecektir. Onun için önümüzdeki Bucaspor maçından ne yapıp etmeli 3 puan çıkarılmalıdır. Aksi halde matematiksel durumun yanına çökmüş moraller de eklenecek ve Konyaspor’un düşme potasından kurtulması çok daha zorlaşacaktır.
Bursaspor maçındaki Konyaspor’a ne oldu? Oldukça olumlu bir futbol ortaya koyarak ilerisi için ümit veren ve mücadele gücü yüksek Konyaspor gitti, yerine ligin ilk yarısındaki koşan değil yürüyen Konyaspor geri geldi.
Diliyorum Gaziantepspor maçındaki olumsuz oyun ve mücadele bir maçlık olsun. Diliyorum istekli, azimli, dirençli, inançlı, kazanmak için her şeyini ortaya koyan bir Konyaspor olsun bundan sonra sahalarda…  Diliyorum düşmemek için mücadele eden değil, Avrupa liglerinde şehrimizin adını duyurmak için mücadele eden bir Konyaspor var olsun dillerde…  Hayal mi görüyorum ne?
Mutlu yarınlar efendim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri