Konyaspor kadro planlaması yapacak

Teknik direktör konusunu Rıza Çalımbay ile çözen Atiker Konyaspor temmuz ayında başlayacak kamp öncesi kadrodaki yoğunluğu azaltmaya çalışacak.

Teknik direktör konusunu Rıza Çalımbay ile çözen Atiker Konyaspor  temmuz ayında başlayacak kamp öncesi kadrodaki yoğunluğu azaltmaya çalışacak. Yeşil-beyazlı ekipte kiralık oyuncuların da takıma katılması ile birlikte  40 yakın bir kadro oluşacak. Takımın iskeleti korunurken gidecek kalacaklar için ise Rıza Çalımbay’ın raporu beklenecek.

Atiker Konyaspor yeni sezon hazırlık kampı öncesinde çalışmalar sürüyor.  Teknik direktör konusunu Rıza Çalımbay ile çözen Atiker Konyaspor  temmuz ayında başlayacak kamp öncesi kadrodaki yoğunluğu azaltmaya çalışacak. Yeşil-beyazlı ekipte kiralık oyuncuların da takıma katılması ile birlikte  40 yakın bir kadro oluşacak. Takımın iskeleti korunurken gidecek kalacaklar için ise Rıza Çalımbay’ın raporu beklenecek.

İSKELET KADRO KORUNACAK 

Atiker Konyaspor  yeni sezon öncesinde mevcut kadrosunu koruyacak. Yeşil-beyazlı ekip Anadolu Selçukspor’dan genç oyuncularla takviye yaparken eksik mevkilere de 4-5 transfer yapmayı planlıyor. Atiker Konyaspor yönetimi yeni teknik direktör Rıza Çalımbay ile yapacağı görüşme sonrası hocanın raporuna göre hareket edecek. Çalımbay takımda kalacak, kiralanacak ve gönderilecek oyuncularla ilgili raporunu yönetime sunduktan sonra  futbol komitesi bu rapora göre çalışmalarını yoğunlaştıracak.

GENÇLERDEN TAKVİYE YAPILACAK

Atiker Konyaspor’un diğer takımlarda kiralık oynayan oyuncuları sezon hazırlık kampında takıma katılacak. Birçok oyuncunun tekrar kiralanması beklenirken Anadolu Selçukspor’da başarılı bir sezon geçiren  ve bu başarısını milli takımda da sürdüren Savaş Polat, Mücahit Can Akçay gibi futbolcuların yeni sezonda A takım kadrosunda olması bekleniyor. Stoper mevkiinde oynayan Abdülkerim Bardakçı’nın da takımda tutulması bekleniyor.

ORTASAHA VE DEFANSA TRANSFER

Atiker Konyaspor  yeni sezon öncesinde takımda bazı mevkilere transfer yapmayı planlıyor.  İleri uçta  Eto’o, Adis Jahovic, Yatabare, Traore gibi isimlerin yanına genç oyunculardan takviye yapmayı planlayan yeşil-beyazlı yönetim nokta transfer için orta saha ve defans mevkilerini düşünüyor. Defans hattını alternatifli hale getirmek isteyen yönetim stoper  sağ ve sol bek transferi için çalışıyor.  Kaleci transferi için Serkan’ın yanına Anadolu Selçukspor’dan Mücahit’i getiren Atiker Konyaspor yönetimi bir kaleci transferi daha yapmak için mesai harcıyor.

YÖNETİM TAKIMI DENGELİ HALE GETİRMEK İSTİYOR

Atiker Konyaspor yönetimi yeni sezonda dengeli bir takım yaparak eski Konyaspor’un eski ruhunu yeniden kazandırmak istiyor.  2. Başkan Selçuk Aksoy: “İlk amacımız hem takımı dengeli bir hale getirmek hem de sezon başından itibaren de kulübümüzün ve takımımızın daha önceki yıllarda olduğu gibi takım ruhunu tam sağlayıp sezon boyunca dengeli bir şekilde gitmesini sağlamak. Çalışmaların hepsi bu yönde olacak” dedi.   

FERHAT TÜRKOĞLU   

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri