Konyaspor inançlı

Kocaeli galibiyeti ile 7 haftalık hasrete son veren Konyaspor’da Hacettepe hazırlıkları aralıksız sürüyor. Yüksek morali ile dikkat çeken yeşil-beyazlılarda yönetim ve teknik heyet geleceğe güvenle bakıyor

Bank Asya 1. ligde ilk iki ümitlerini yitiren, ancak hedefi Play-Off’a çeviren Konyaspor’da, Kocaelispor karşısında 7 hafta sonra alınan galibiyet moralleri düzeltti. Yeşil-beyazlılarda yüzler gülüyor. Yönetici ve teknik adamlar geleceğe daha güvenle bakıyor. Pazar günü, ligde kalma mücadelesi veren Hacettepe’yi ağırlayacak olan Konyaspor’da hazırlıklar galibiyet parolasıyla sürdürülüyor. Salı gününü çift antrenmanla geçiren temsilcimizde, akşam antrenmanında hafif sakatlıkları bulunan Eser Yağmur, Uğur Akdemir, Serhat Akyüz ve Oğuz Özden takımdan ayrı çalıştı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman üç grupta oynanan 5’e 2 ile devam etti. Daha sonra gruplar halinde savunma-hücum organizasyonları çalışan takımımız, taktik çift kale maç ile antrenmanı tamamladı.

Kartallar dün de çift antrenman yaptı. Saat 11.00 ve 18.00’de gerçekleştirilen kondisyon, teknik ve taktik ağırlıklı antrenmanda futbolcuların hırslı olmaları dikkat çekti. Başkan Bahattin Karapınar ile birlikte bazı yöneticilerinde izlediği antrenmanda kalecilerde özele çalışmaya tabi tutuldu. Teknik direktör Ziya Doğan’ın, “koşmayana forma yok. Koşan takım kazanır” şeklindeki sözlerinden sonra tüm futbolcuların formayı giyme yarışına girmeleri takımda antrenman performansını da artırdı. Bugün taktik, yarın kombine idmana yapacak oylan yeşil-beyazlı futbolcular akşam da tesislerde kampa girecekler. Konyaspor’da, Hacettepe maçının hazırlıkları Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlanacak. Takımda, sakat olan Serhat, Koray ve Uğur Akdemir dışında eksik yok. 
A2 TAKIMINA KUTLAMA
Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar ve teknik direktör Ziya Doğan, A2 takımını kutladı. A2 takımımızın önceki gün 2 Nolu sahada Kayseri Erciyesspor ile oynadığı 30. hafta maçını başkanımız Bahattin Karapınar ve teknik direktörümüz Ziya Doğan’da tribünden izledi. Gençlerin 1-0 galibiyetiyle sona eren maçın bitiminde soyunma odasına inen başkan Karapınar ve teknik direktör Doğan, A2 Takım teknik heyeti ve oyuncuları kutladılar.
DOĞAN: KADROYU EN İYİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ
Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor’da teknik direktör Ziya Doğan, oyun sistemine uygun sürpriz oyuncular çıkarsa gözünü kırpmadan oynatabileceğini söyledi. Teknik direktör Ziya Doğan, deplasmanda oynadıkları Kocaelispor maçında takım ruhunu sahaya yansıtan oyuncuların galibiyeti aldığını belirterek, “Kocaelispor maçında benim için en önemli şey oyuncuların takım ruhunu sahaya en iyi şekilde yansıtmalarıydı. Zaten benim en çok üzerinde durduğum şey, oyuncu varını yoğunu sahaya yansıtacak. Sonuçta ne olur, bir takım elbette komple takım ruhunu sahaya yansıtırsa arada kaytaranlar olmazsa maçları kazanma ihtimalimiz daha yüksek olur. Çok kısa süre olmasına rağmen bu zihniyette büyük bir gelişme gördüm. Bunun devamını sağlamak önemli. Çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Amacımız bu mantaliteyi oturtmak, ondan sonrada rakipleri yenerek puanları almak. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.
Eldeki mevcut kadroyu en iyi şekilde kullanacağını kaydeden Doğan, oyun sistemine uygun sürpriz oyuncular çıkabileceğini dile getirdi. Doğan açıklamasına şöyle devam etti, “Eldeki mevcut kadro belli ama bu kadroyu en iyi şekilde kullanmak bizim görevimiz. Tabii ki, sistemleri eldeki malzeme belirler. Bir teknik adam elindeki sisteme göre, elindeki oyuncuya göre sistem oluşturur. Bizim de çalışmalarımız bu yönde. Bir fikir sahibiyiz ama sürpriz oyuncular çıkabilir benim oyun sistemime uygun. Çalışmalar içinde bu tür oyuncular çıkarsa hiç gözümüzü kırpmadan oynatırız. Benim istediğim mantaliteye gelmek için biraz zamana ihtiyacımız var. Her teknik adamın kendine göre bir oyun anlayışı vardır, benim oyun anlayışımda da bazı isteklerim var. Bu istekleri en iyi şekilde en kısa sürede yerine getirmek istiyoruz”
YÖNETİCİLER ÜNİVERSİTE’DE
Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, As Başkanlardan Hasan Kulaksız ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Coşkun, Selçuk Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından düzenlenen “Spor Yönetim Uygulamaları” dersine katıldı. Aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyemiz olan “Spor Yönetim Uygulamaları” dersi öğretim görevlisi Selçuk Buğdaycı’nın organizesi ile gerçekleşen programda Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar ve yöneticiler, spor kulüplerindeki yönetim anlayışları ile ilgili bilgi, birikim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri