Konyaspor hırs küpü

Gaziantepspor ile oynayacak olan Konyaspor’da hazırlıklar ara verilmeden devam ediyor. Eskişehirspor’u her iki yarıda attığı gollerle yenerek 2. haftada galibiyetle buluşan Konyaspor’da, moraller yerinde

Spor Toto Süperi ligde, sezonun 3. ve 2. deplasman maçını Cuma akşamı Gaziantepspor ile oynayacak olan Konyaspor’da hazırlıklar ara verilmeden devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü, ligin güçlü takımlarından Eskişehirspor’u mücadeleci futbolla, her iki yarıda attığı gollerle yenerek 2. haftada galibiyetle buluşan Konyaspor’da, Gaziantep maçı öncesi moral süper. Yeşil-beyazlı takımın Pazar akşamı teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanı düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra topla yapılan teknik çalışma ile devam eden antrenman, açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Kartallar, dün akşam saatlerinde kondisyon ve teknik çalışma yaptılar. Bugün ve yarın da taktik ağırlıklı antrenmanlar yapacak olan yeşil-beyazlılar, Gaziantep’e muhtemelen perşembe sabah gidecekler. Konyaspor’da, Gaziantepspor maçı öncesi eksik yok. Rakibin, ilk iki hafta berabere kalması nedeniyle bu hafta Konyaspor’a karşı mutlak kazanmak için çıkacağını belirten Konyaspor yöneticileri, teknik adamların gerekli tedbirleri alacaklarını ve Gaziantep deplasmanından en az 1 puan çıkartacaklarını, bunun 3 puanda olabileceğini dile getirdiler. Konyaspor’da yeni transferlerden Tazemeta ve Murat Tosun’un bu hafta forma giymesi beklenmekte. 
Konyaspor’da transferde bekleme sürüyor. Geçtiğimiz hafta Çek Cumhuriyeti’nin Gambrinus Lig takımlarından FK Teplice’den transfer edilen 26 yaşındaki defans oyuncusu Martin Klein ve Trabzonspor’dan kiralanan Murat Tosun’un basın önünde imza atacakları ileri sürüldü. Bu arada, ön liberoya yeni bir oyuncu transfer edilmesi için de girişimlerin devam ettiği öğrenildi.
KARAPINAR: MÜCADELENİN KARŞILIĞINI GALİBİYETLE ALDIK
Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, sezonun kendi sahamızda oynadığımız ilk maçından galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ederken, mevcut eksikliklerin en kısa zamanda giderilerek oynadığı futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla takdir edilecek bir Konyaspor izlettireceklerinin sözünü verdi. Bir yıl aradan sonra yeniden Spor Toto Süper Lig’e dönen Konyaspor’un bir uyum sürecinde olduğunu belirten Karapınar, “Büyük gayretler sonucu yeniden oluşturulan bir kadroyla sezona girdik. Ama Ziya Doğan gibi bilgi, birikim ve deneyime sahip bir teknik direktörün elinde takımımızın haftalar ilerledikçe taşların yerine oturmasıyla çok daha iyi olacağını biliyoruz. İlk hafta iyi mücadelemizin karşılığını alamamış ve yediğimiz tek golle 1-0 kaybetmiştik. 3 gün sonra kendi sahamızdaki sezonun ilk maçını oynadık. Eskişehirspor bu ligin oturmuş kadrosuna sahip iyi takımlarından. Oyunun hemen başında golü bulduk. Skor avantajımızı koruduğumuz dönemlerde son paslarda biraz daha etkili olabilseydik bizim adımıza daha rahat bir maç olabilirdi. Beraberlik golünü kalemizde gördükten sonra oyuncularımız saha içerisinde kazanmak adına ellerinden gelen gayreti ortaya koydular. Mücadelemizin hakkını aldığımızı düşünüyorum. Sahada 3 puan için ellerinden gelen gayreti gösteren oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. Her geçen hafta daha iyiye giden takımımızdaki mevcut eksikliklerin en kısa zamanda giderileceğine ve hem oynadığı futbol hem de aldığı başarılı sonuçlarla takdir edilecek bir Konyaspor izlettireceğimize inanıyorum” dedi.
Karapınar, “Sezonun ilk maçı olmasına ve iftar vaktine denk gelmesine rağmen tribünlerde yerine alarak Eskişehirspor maçı boyunca destek olan Konyalı sporseverlere teşekkür ediyorum. Desteğin bundan sonra iç sahada oynayacağımız diğer karşılaşmalarda artarak devam edeceğine inanıyoruz. Taraftarlarımız unutmasınlar. Alacakları kombine kartlar ve biletler ile Konyaspor’umuza maddi katkıda da bulunacaklar. Yükselme Grubu maçlarında yakaladığımız havayı Spor Toto Süper Lig’de de en kısa zamanda yakalayacağımıza ve şehir ile bütünleşecek Konyaspor’umuzu başarıya taşıyacağımıza inanıyoruz” şeklinde görüş belirtti.
İSTENİLEN KONYASPOR SAHALARDA OLACAK
Yeni takım olmanın sıkıntılarını yaşamalarına rağmen çok iyi bir arkadaşlıklarının olduğunu ve uyum sorununu en kısa sürede atlatacaklarını belirten Konyaspor’lu futbolcu Ramazan Kahya, kazanmanın güzel olduğunu ve birkaç hafta sonra istenilen Konyaspor’u sahaya yansıtacaklarına inandığını söyledi. Eskişehirspor maçında golü erken bulmanın avantajını yaşadıklarını ifade eden Ramazan Kahya, “Yeni oyunculardan kurulu yeni takımız. Uzun süre bir arada oynamamamızın sıkıntılarını sezonun ilk haftalarında yaşayacağımızı biliyorduk. Ama bu dezavantajı sahada daha çok koşarak, savaşarak ve mücadele ederek avantaja çevireceğimizinde farkındaydık. Eskişehirspor karşısında iyi müadele ettik. Öne geçtik. Beraberlik golünün ardından maçı kazanmayı ne kadar çok istediğimizi gösterdik. Sonucunda sahadan 2-1’lik skorla galip ayrıldık. Kendi evimizde oynadığımız sezonun ilk maçından galibiyetle ayrılmak çok güzel bir duygu. Eksiklerimizi en kısa sürede gidererek istenilen Konyaspor’u herkese izlettireceğiz” diye konuştu.
TARAFTARLARA TEŞEKKÜR
Öte yandan yönetim kurulu resmi internet sitesinde bir açıklama yaparak taraftarlara teşekkür etti. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Konyalı sporseverler, Konyaspor’un bir sezon aradan sonra Spor Toto Süper Lig’de yeniden mücadele etmeye başlamasının heyecanını Eskişehirspor ile 20 Ağustos Cuma günü oynadığımız maçta Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu’nun tribünlerinin büyük çoğunluğu doldurarak yaşadılar. Takımımıza karşılaşma boyunca destek veren taraftarlarımız, ayrıca 42.dakikada gerçekleştirdikleri özel şov ile de güzel görüntülerin yaşanmasına neden olurken, alınan 2-1’lik galibiyetin sevincini maç sonrası tribünleri terk etmeyip oyuncularımızla birlikte doyasıya yaşadılar.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri