Konyaspor Es-Es önünde

Bursaspor beraberliği ile moral bulan Konyaspor bugün saat 20.00’de Eskişehirspor’un konuğu olacak
Zorlu deplasmandan galibiyetle dönmek isteyen temsilcimizde Peter, Orkun ve Kere dışında önemli bir eksik yok
Konyaspor, bugün Eskişehirspor ile ikinci yarının ilk deplasman maçında karşı karşıya gelecek. Eskişehir Atatürk stadındaki maç saat 20.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. Karşılaşmada, Antalya bölgesi hakemlerinden Mustafa Kamil Abitoğlu düdük çalacak. Abitoğlu’nun yardımcılığını ise, Antalya’dan Serdar Akçer ve Zolguldak’tan Serkan Akal yaparken, maçın dördüncü hakemi Erzincan’dan Ercan Hellaç.
Konyaspor, bu maçın, Konya bölümündeki hazırlıklarını Cumartesi akşamı tamamlayarak dün sabah Eskişehir’e giderek Anemon otelde kampa girdi. Yeşil-beyazlılar, Eskişehir maçının hazırlıklarını dün akşam saatlerinde orada yaptıkları ter idmanıyla tamamladılar. Ligin ilik yarısında, Konya’da oynanana maçı 2-1 kazanan Kartallar, Eskişehir’e de puan umuduyla gitti. Konyaspor’da, Cumartesi günkü antrenmanda sakatlanan Peter ve sakatlığı devam eden kaleci Orkun ile kırmızı kart cezalısı Kere kafilede yer almadı. Sakatlığı nedeniyle hafta içerisinde takımla birlikte çalışamayan Mehmet sedef’in durumu maç öncesi belli olacak. Kartal’ın 20 kişilik kadrosunda yer alan futbolcular şunlar.
Mariusz Pawelek, Ercümeny Kafkasyalı, Erdinç Yavuz, Kamil Zayatte, Alvaro Mejia Perez, Ertuğrul Arslan, Barbaros Bahadır Barut, Emre Yüksektepe, Hakan Aslantaş, Veli Acar, Adnan Güngör, Musa Çağıran, Montano, Marcin Robak, Murat Tosun, Ali Dere, Basem Abbas, Mehmet Sedef, Serkan Şahin, Tolga Ünlü. Bu futbolculardan 2’si bugün tribüne çıkacak. Konyaspor, bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Pawelek- Perez, Erdinç, Kamil Zayatte, Abbas- Veli, Ertuğrul, Musa, Emre, Hakan- Robak.
Konyaspor’da, Eskişehirspor maçının planları puan üzerine yapıldı. Bursaspor beraberliğiyle moral kazanan ve güven tazeleyen yeşil-beyazlı takımda, Eskişehirspor’u yenmemeleri halinde futbolculara ekstra prim verilecek. Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, yöneticiler ve teknik direktör Ziya Doğan, iyi hazırlandıklarını ve Eskişehirspor’u yenerek ikinci yarıdaki çıkışı sürdüreceklerini dile getirdiler.
Konyaspor ile Eskişehirspor bugün 6. kez karşı karşıya gelecekler. Daha önce 5 kez mücadele eden iki takım arasında oynanan maçlardan üçünü Konyaspor, birini Eskişehirspor kazanırken, bir maç ise berabere sona erdi. 2008-2009 sezonunda karşılaşan iki takım arasında Eskişehir’de oynanan mücadele 0-0 sona ererken, Konya’daki mücadelenin galibi 2-1’lik sonuçla Eskişehirspor oldu. Konyaspor ile Eskişehirspor arasında ligin ilk yarısında Konya’da oynanan maçı 2-1 kazanan taraf ise, Konyaspor olmuştu.
Bu arada, Konyaspor, bu sezon hakem Mustafa Kamil Abitoğlu ile ikinci maçına çakacak. Abitoğlu, ligin 15. haftasında Konya’da oynanan ve 2-1 Kartalın galibiyetiyle sona eren Gençlerbirliği karşılaşmasını yönetmişti. TFF Merkez Hakem Kurulu tarafından Eskişehirspor ile bugün deplasmanda oynayacağımız 19.hafta kapanış maçında görevlendirilen Antalya Bölgesi Üst Klasman hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, bu sezon Konyaspor’un 2. kez maçında düdük çalacak. Abitoğlu, 15.haftada Konya’da oynanan ve 2-1 galibiyetimizle sona eren Gençlerbirliği karşılaşmasını yönetmişti.
DOĞAN: SANTRFOR ARAYIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR
Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, santrfor arayışlarının sürdüğünü söyledi. Doğan, yaptığı açıklamada, bugün son haftaların formda takımı Eskişehirspor’a konuk olacaklarını belirtti. Zorlu bir 90 dakikanın kendilerini beklediğini ifade eden Doğan, “Rakibimizin form grafiği her geçen hafta yükseliyor. Son 8 haftadır iyi bir çıkış yakaladılar. Biz de maça çok iyi hazırlandık. Aramıza yeni katılan oyuncularla iyi bir ekip olduk. Her takım gibi biz de 3 puan almak için sahaya çıkıyoruz” dedi. Doğan, zorlu maç öncesi antrenmanda talihsizlik yaşadıklarını, takımın önemli oyuncularından Grajciar’ın sakatlandığını ve Eskişehirspor maçında forma giyemeyeceğini kaydetti. Lisansları çıkan yeni transferler Alvaro Mejia ve Zayatte için son kararı maç günü vereceğini dile getiren Doğan, sakatlığı bulunan Mehmet Sedef’in de durumunun yarın netlik kazanacağını söyledi. Transferi bitirmediklerini vurgulayan Doğan, “Santrfor arayışlarımız devam ediyor. Takıma katkı sağlayacak önemli bir santrfor transfer etmek istiyoruz. Hem kaliteli hem de ekonomik olmasını istiyoruz” diye konuştu.
ES-ES, 20 YILLIK HASRETİ BİTİRMEK İSTİYOR
Eskişehirspor, yarın sahasında karşılaşacağı ve 20 yıldır yenemediği Konyaspor'u geçerek, ligdeki iyi gidişini sürdürmek istiyor. Derlenen bilgilere göre, Spor Toto Süper Lig'in 2010-2011 sezonuna teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde üst üste aldığı yenilgilerle başlayan Eskişehirspor, ligin ilk haftalarında zor günler geçirdi. Ligin ilk 6 haftasında galibiyetle tanışamayan ve düşme hattında yer alan Es-Es'te, Çalımbay'ın yerine Bucaspor'daki görevinden istifa eden Bülent Uygun'un getirildi. Kırmızı-siyahlılar, Uygun'un yönetiminde kazandığı maçlarla çıkış sürecine girdi. Eskişehirspor, sahasında ve deplasmanda aldığı puan veya puanlarla düşme hattından uzaklaştı. Eskişehirspor, Uygun yönetiminde çıktığı 11 maçta 22 puan aldı. Eskişehirspor, Uygun'un takımını başında çıktığı maçlarda sadece Fenerbahçe'den puan alamadı. Bu arada Es-Es, tarihi zaferler elde etti. Eskişehirspor, sahasında 30 yıldır yenemediği Beşiktaş'ı, Ankara'da da 42 yıldır mağlup edemediği Gençlerbirliği'ni yendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri