Konyaspor erteledi

Bank Asya 1. ligde ilk iki şansını iyi değerlendiremeyen, ancak son iki hafta da aldığı 4 puanla play-off şansını artıran Konyaspor’da, deplasmanda oynanacak Samsunspor maçının hazırlıkları sürüyor

Bank Asya 1. Lig'de Karabükspora şampiyonluğunu ilan etti. Bucaspor fırsat tepti.. 31. haftanın en karlı takımı Karşıyaka oldu. Hafta, önceki akşam Bucaspor'un sahasında Mersin İdmanyurdu'na 3-2 yenildiği maçla tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan edip, Turkcell Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Kardemir Karabükspor, puanını 71'e çıkardı.

Ligde 59 puanla ikinci sırada yer alan Bucaspor, evinde ligde kalma mücadelesi veren Mersin’e yenilerek 55 puanla 3. sırada yer alan Adanaspor’u ilk 2 için umutlandırdı.
Konyaspor'un sahasında, haftanın açılış maçında Adanaspor ile golsüz berabere kalarak 51 puanla dördüncü sıradaki yerini koruduğu ve play-off garantilemeyi ertelediği 31. haftada yapılan maçlardan ikisini ev sahibi, birini deplasman takımları kazanırken, 5 mücadele berabere sonuçlandı. Karabükspor ile birlikte Karşıyaka haftanın en karlı takımı oldu. Yeşil-kırmızılı takım, iç sahada alt sıralarda yer alan Rizespor’u farklı yenerek play-off umutlarını artırdı.  Play-off yarışı yapan diğer takımlardan Altay ve Giresunspor berabere kalırken, Boluspor ise İstanbul deplasmanında Kartalspor’a yenilerek umutlarını yitirdi.
Toplam 18 golün atıldığı Bank Asya 1.Lig'de 31. hafta da deplasmanda kazanan tek takım, Bucaspor’u evinde deviren mersin İdmanyurdu oldu. Bu karşılaşma aynı zamanda en gollü maç olarak istatistikleri geçerken, rakip fileleri iki kez havalandıran tek futbolcu ise Mersin’den Nurullah oldu.. Ligde, bu hafta 3 maçta ise gol atılamadı. 
Bank Asya 1. ligde, 31. hafta da hakemler 38 kez sarı ve 2 kez de kırmızı karta baş vurdu..  Bucaspor-Mersin maçı 7 sarı kartla ene hırçına maç olurken, hakemler Çanakkale-Samsunu maçında ise 6 sarı ve biri kırmızı kart gösterdi. Erciyes-Giresun ve Karabük-Kocaeli maçlarında ise 2’şer sarı kart çıktı. Karşıyaka’dan Taha ve Samsun’dan Ersin kırmızı kart cezası nedeniyle bu hafta takımlarının Konyaspor ve Kocaelispor ile oynayacakları maçlarda forma giyemeyecekler. 
Bank Asya 1. ligde 32. haftanın perdesi, 24 Nisan Cumartesi günü oynanacak Boluspor-Orduspor maçıyla açılacak. Saat 14.30’da başlayacak bu karşılaşma D-Smart’tan naklen yayınlanacak. Pazar günü ise aynı saatte Samsunspor-Konyaspor maçı ekrana getirilecek. Pazar günü ayrıca; Altay-Kayseri Erciyesspor, Hacettepe Spor-Kardemir D.Ç.Karabükspor, Kocaelispor-Karşıyaka, Giresunspor-Dardanelspor ve Mersin İdman Yurdu-Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. Ligde 31. haftanın diğer iki maçı da, 26 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’de Bucaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Adanaspor-Kartalspor arasında oynanacak.
SAMSUN HAZIRLIĞI SÜRÜYOR
Bank Asya 1. ligde, ilk iki şansını iyi değerlendiremeyen, ancak son iki hafta da aldığı 4 puanla play-off şansını artıran Konyaspor’da, Pazar günün deplasmanda oynanacak ve D Smart’tan naklen yayınlanacak Samsunspor maçının hazırlıkları sürüyor..
Pazar günü dinlenen ve Pazartesi günü çift antrenman yapan yeşil-beyazlı takımın, akşam gerçekleştirilen ikinci antrenmanında futbolcuların neşeli oldukları gözlendi. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde gerçekleştirilen, düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, Serhat Akyüz ayrı program dahilinde çalışmasını antrenör Erol Mıngır yönetiminde sürdürürken, Abdulvahit, Mehmet Ayaz  ve Zafer Demir takımdan ayrı koşu yaptı. Top tekniğine dayalı çalışmanın ardından savunma ve hücum organizasyonlarına yönelik bir çalışma gerçekleştiren oyuncular daha sonra kaleciler Haluk, Eray ve Nazmi'nin koruduğu kalelere şut çalışması yaptı. Başkan Bahattin Karapınar'ın da izlediği antrenman, açma-germe hareketleriyle  tamamladı. Kartallar, dün ise, maçın oynanacağı saatte teknik-taktik çalışması yaptılar. Konyaspor’da, kaleci Recep dışında Ömer, Erdal, Abdulvahid ve Ufukhan 3’er sarı kartla ceza barajında bulunmakta. Konyaspor, samsun’a muhtemelen Cuma günü gidecek ve hazırlıkları Cumartesi günü Samsun’da yapacağı ter idmanıyla tamamlayacak.  Yeşil-beyazlı takımda cezalı ve önemli bir sakatlık yok. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri