Konyaspor bu şaşkınlığı 11 yıl önce de yaşamıştı!

Tümosan Konyaspor 2024-25 sezonuna Kasımpaşa deplasmanında başladı. Yeşil-beyazlı ekip rakibini yeni transferlerinin golleri ile 3-2 yendi. Konyaspor’a galibiyeti getiren goller ise takıma yeni katılan üç isimden geldi.

PEDRİNHO’DAN USTA İŞİ FRİKİK GOLÜ

Tümosan Konyaspor’un CSKA 1948 takımından bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Pedrinho Süper Lige harika bir giriş yaptı. Brezilyalı orta saha oyuncusu yeşil-beyazlı forma ile çıktığı ilk maçta golle tanıştı. Maçın henüz 7. dakikasında Konyaspor’un yıldız futbolcusu Pedrinho, kazanılan frikik vuruşunda mükemmel bir gol atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bir çok sosyal medya hesabı Brezilyalı futbolcunun güzel golünü paylaşarak övgüde bulundu. Haftanın en güzel golü şeklinde yorumları yapıldı.

ALEKSİC AYAĞININ TOZUYLA GOL ATTI

Tümosan Konyaspor’un yeni transferi Daniel Aleksic de Pedrinho gibi ilk maçında golle tanıştı. Başarılı futbolcu maçtan iki gün önce yeşil-beyazlı takıma imza atarak kadroya dahil olmuştu. Kasımpaşa karşısında oyunayıp oynamayacağı merak edilen futbolcu İstanbul deplasmanında oynanan karşılaşmaya yedek başladı. Daniel Aelksic 63. dakikada Yusuf Erdoğan’ın yerine oyuna dahil oldu. Yeşil-beyazlı forma ile ilk maçına çıkan tecrübeli futbolcu maçın 81. dakikasında takımına beraberliği getiren golü kaydetti(2-2). Bu dakikada Adil Demirbağ, savunma arkasına koşu yapan Aleksic’e müthiş bir pas attı. Tecrübeli futbolcu bu güzel asisti golle sonuçlandırdı. Aleksic gol sonrası sevincini taraftarlarla kutladı.

SON NOKTAYI UMUT NAYİR KOYDU

Yeni transferlerin parladığı Kasımpaşa deplasmanında Konyaspor adına son noktayı bir başka yeni transfer Umut Nayir koydu. Sezon başında Fenerbahçe’den transfer edilen golcü oyuncu ilk maçında taraftarın kendisinden beklentisine cevap verdi. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan tecrübeli futbolcu takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Umut Nayir 89. dakikada Guilherme Sitya’nın güzel ortasına yaptığı kafa vuruşu ile topu filerle buluşturdu. Konyaspor bu golle maçı 3-2 kazanarak sezona galibiyetle başladı. Gol sonrası Umut Nayir de Aleksic gibi Konyaspor taraftarına koşarak gol sevinicini paylaştı.

KONYASPOR TARİHİNE GEÇTİ

Kasımpaşa maçında 3 yeni transferin de gol atması Konyaspor tarihine geçti. Yeşil-beyazlı ekipte ilk kez sezonun ilk maçında 3 yeni transfer de gol atmış oldu. Bir çok ilk maçta yeni transferler gıol atmıştı ancak böyle bir durum Konyaspor tarihinde ilk kez gerçekleşti.

SJOERD ARS AKILLARA GELDİ

Yeni transferlerin gollerini attıkları Kasımpaşa maçını izleyen Konyasporlu bir çok taraftar 11 yıl öncesine gitti. 2012-2013 sezonunda o zamanki ismi ile PTT 1. Lig’de mücadele eden Konyaspor devre arası transfer döneminde kadrosuna Levski Sofya’dan Sjoerd Ars’ı kadrosuna katmıştı. Santrfor bölgesinde oynayan Hollandalı futbolcu yeşil-beyazlı forma ile ilk maçına Adana Demirspor karşısında çıkmıştı. Golcü futbolcu bu maçta 3 gol birden atarak Konyaspor taraftarını şaşırtmıştı. Ars da o maçtaki performansı ile akıllarda büyük iz bırakmış ve adını Konyaspor tarihine yazdırmıştı

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri