Konyaspor beraberlikte lider

Son maçında Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor 33. maçında 16. beraberliğini alarak bu konuda Bursaspor ile birlikte ligin zirvesinde yer aldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz en fazla beraberliği ise deplasmanda aldı

Spor Toto Süper Ligde 33. hafta geride kalırken Atiker Konyaspor bu sezon ilginç bir istatistiğe imza atmak üzere.

Süper Lig’de son dönemde oynadığı karşılaşmalarda bir türlü istediği sonuçları alamayan Atiker Konyaspor beraberlik istatistiği ile de dikkat çekti. Yeşil-beyazlı ekip 33 haftada 16 beraberlik alarak bu konuda ligin zirvesinde yer aldı. Atiker Konyaspor sezonun ilk yarısında 7 beraberlik alırken şuana kadar oynadığı 16 maçta 9 beraberlik aldı. Toplamda 16 beraberlik alan Yeşil-beyazlı ekip bu maçların 7’sini evinde 9’unu ise deplasmanda oynadı. Sezonun ikinci yarısında daha fazla beraberlik alan yeşil-beyazlı ekip neredeyse puanları tek tek topladı. Atiker Konyaspor son haftalarda aldığı beraberliklerle ligde en fazla berabere kalan 1. takım konumuna geldi. Yeşil-beyazlı ekip oynadığı 33 maçta 16 beraberlik alarak Bursaspor ile birlikte bu konudaki liderliği paylaştı. 33 maçta 16 beraberlik alan Bursaspor  34 puanla 16. sırada yer alıyor. Atiker Konyaspor Yeşil-beyazlı ekip iç sahada Bursaspor, Beşiktaş, Yeni Malatya, Göztepe, Sivasspor Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında sahadan 1 puanla ayrıldı. Atiker Konyaspor deplasmanda ise Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Sivasspor, Galatasaray, Akhisarspor, Bursaspor Fenerbahçe Ankaragücü ve Kasımpaşa takımları ile berabere kaldı.

HEDEF GALİBİYET

Atiker Konyaspor taraftarı karşısında oynyacağı sezonun son maçını kazanmak istiyor. Yeşil-beyazlı ekip ligin 34. hafta maçında sahasında küme düşmesi kesinleşen Akhisarspor ile karşılaşacak. Taraftarını mutlu etmek isteyen Atiker Konyaspor 6. sırada ligi tamamlamanın da hesaplarını yapıyor.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri