Konyaspor Bal, Türkiye Şampiyonası’nda

Ankara Grubunda sezonun son maçında Ankaragücünü deplasmanda 2-1 mağlup ederek grubu 4.sırada bitiren Konyaspor Bal takımı, Türkiye Şampiyonasında mücadele edecek.

Ankaragücü’nü Serbay’ın golleriyle geçen yeşil-beyazlılar tarihinde ilk defa Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı.

Konyaspor’da Alt Yapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Günbaş, Bal takımın, Paf takımının iskeletini oluşturduğunu belirterek, 2009-2010 sezonunda Paf takımının kadrosunun Konyalı oyunculardan oluşacağını söyledi. Bal takımının yakaladığı başarının önemli olduğunu, alt yapıda devamlılığı sağladıkları sürece Konyaspor alt yapısının Türkiye’de ekol oluşturacağının altını çizen Günbaş, “Takımımız gerçekten büyük bir mücadele örneği gösterdi ve deyim yerindeyse son düdüğe kadar hedefi koyalayarak amacına ulaştı. Grubun en fazla gol atan takımı ve aynı zamanda en iyi averajına sahip olan takımlarından biri olarak sezonu tamamladı. Daha öncede belirttiğimiz gibi bizim amacımız günübirlik başarılardan ziyade üst yapımıza ve Türk futboluna yetenekli kazandırmakla birlikte gelecek sezonun PAF Takımı iskeletini oluşturmaktı. Bunu başardığımıza inanıyorum. DSGL Takımımızda mücadele veren sporcularımızın yüzde 90’ı Konyalı. Bu da 2009-2010 sezonunda Konyaspor PAF Takımı, Konyalı sporculardan oluşan kadrosuyla ligdeki mücadelesini sürdürecek anlamına geliyor.Aynı zamanda İki oyuncumuzu profesyonel yaptık. İyi bir jenerasyon yakaladığımızı düşünüyorum. Ama önemli olan bunun devamlılığını sağlamak. Bu olduğu takdirde Konyaspor alt yapısı Türkiye’de örnek gösterilecek bir ekol olur. Bunun için uzun vadeli dönemde yapılacak çalışmalara ihtiyaç var. Bu konuda ilk adımlar atıldı ve devamının geleceğine de inanıyorum. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Bal Antrenörü Derviş Deniz de son haftalarda şanssız maçlar oynamalarına rağmen, Ankaragücü’nü mağlup ederek Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiklerini söyledi. Oyuncularının sahada inanılmaz bir mücadele örneği gösterdiğini vurgulayan Deniz, Bal takım kadrosunun Konyaspor ve Türk futbolunda önemli işler başaracağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri