Konyaspor Akademi’de dikkat çeken uygulama

Konyaspor Akademi’de fiziksel ve psikolojik testler gerçekleştirildi.

Konyaspor Akademi’de fiziksel ve psikolojik testler gerçekleştirildi. Konyaspor Futbol Gelişim Akademisi’nde U9-U19 arası bütün yaş gruplarında oyunculara sağlık ve psikolojik değerlendirme testleri yapıldı.

Sağlık ekibinin gerçekleştirdiği testlerde postür analizi ve antropometrik ölçümler yapılırken, zihinsel testlerde ise oyuncuların temel psikolojik yeterlilikleri saptanmaya çalışıldı. Gerçekleştirilen uygulama ile ilgili konuşan Konyaspor Akademi Sağlık Birimi Sorumlusu İbrahim Örün, “Sporcularımızın sezon içindeki hem postürleri hem de fiziksel verilerinin takibi amacıyla bu testleri gerçekleştirdik. Ayrıca yapılan testlerde görülen problemler değerlendirilerek daha sonra tedavi süreci başlayacak ve takibi yapılacaktır. Bu yapılan testleri periyodik olarak tekrarlayarak tedavi sürecinin sonuçları takip edilecek verilerin sonuçları karşılaştırılacaktır” dedi

Konyaspor Akademi Spor Psikolojik Danışmanı Şeyma Ergün ise, “Sezon başında sporcularımızın psikolojik becerilerinin tespiti amacıyla testler uyguladık. Devam eden süreçte de rutin aralıklarla farklı psikolojik değerlendirme ölçütleri da kullanılarak oyuncularımızın mevcut psikolojik durumunu tespit edeceğiz. Elde edilen verilerle ise oyuncularımızın temel psikolojik becerilerini geliştirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri