Konyaspor A 2 Takımı Adanaspor’a 1-0 yenildi

A 2 Ligi Güney Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, dün ligin 25. haftasında deplasmanda Adanaspor ile karşı karşıya geldi.
Grubun zirvesinde yer alan temsilcimiz maçın ilk yarısında yediği penaltı golü ile karşılaşmayı 1-0 kaybetti. Yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuç la 48 puanda kaldı. Muharrem Gülergin Sahası'nda oynanan maçın ilk yarısında taraflar kontrollü bir futbol ortaya koydu. Maçın 23. dakikasında kaleci ile karşı karşıya kalan Celalettin topu boş kaleye gönderemedi ve yeşil-beyazlılar öne geçme şansını yakalayamadı. Bu pozisyonun hemen ardından ön direkte topa dokunamayan Ali Kireş, Konyaspor’un bir kez daha öne geçme şansını iyi kullanamadı. Maçın 43. dakikasında hakem Abdullah Çapanoğlu Adanaspor lehine bir serbest vuruş kararı verdi. Adana ekibinin kullandığı vuruşta baraja takılan top Muhammet Sak’ın kolana çarptı ve Çobanoğlu penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hakan Doğan Adanaspor’u 1-0 öne geçirdi ve bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Maçın ikinci yarısında ise Konyaspor Adanaspor kalesine yoğun bir baskı uyguladı. Ancak ilk yarıda ki gibi net pozisyonlar bulamayan Yeşil-beyazlılar skoru değiştiremedi ve maçtan 1-0 yenik ayrıldı. Ayrıca karşılaşmanın hakemi Abdullah Çapanoğlu, maçın son bölümlerinde ceza alanı içerisinde yeşil-beyazlı futbolculara yapılan sert bir faulde penaltı düdüğünü çalmadı. Zorlu Adanaspor deplasmanından puan çıkarmayı başaramayan yeşil-beyazlılar karşılaşmada Nazmi, Sefa, Rıfat, Oğuz, Selim, Eşref, Ali Kireş, Abdülkerim, Muhammet Sak, Feyyaz, Celalettin, Yusuf Kılıç, Ahmet İçöz ve Mustafa Sayan ile mücadele etti. Konyaspor A 2 Takım Antrenörü Yakup Denizler karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Yüzünü korumak isteyen Muhammet Sak’ın eline çarpan topa penaltı çalındığını ifade eden Denizler; “Maçın son bölümlerinde ise ceza alanı içinde yapılan çok sert bir hareket ise görmezden gelindi. Maçın genelinde ise iyi futbol oynadık ancak yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Sonuçta istediğimiz bir üç puanı kaybettik. Ancak ilerleyen haftalarda bu maçın telafisini yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri