Konyaspor, 7 haftadır kazanamıyor

Konyaspor daha önce 22 kez karşılaştığı Trabzonspor’u, ligin 10. haftasında kendi sahasında konuk etti.
İki takım arasındaki maçlarda bordo-mavililerin galibiyetlerde 10-6 üstünlüğü bulunuyor. Konyalı futbolseverler karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi, tribünlerdeki büyük boşluklar dikkat çekti. Mücadeleyi 500’ü Trabzonsporlu yaklaşık 8 bin taraftar izledi. Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar ile Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, karşılaşmayı birlikte izledi. Konya Sakatlar Derneği üyesi bir grup, Konyaspor’un farkındalık projesi kapsamında engellerin fark edilmesi için maçtan önce atletizm pistinde tekerlekli sandalye ile tur attı. Konyasporlu taraftarlar son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla kötü günler geçiren takımına, “Deli gibi sevmek ruhumuzda var”, “Öldürür sevdan” pankartlarıyla destek oldu.
23. RANDEVU
Trabzonspor ile Konyaspor, lig tarihinde 23. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki maçlarda bordo-mavililerin galibiyetlerde 10-6 üstünlüğü bulunuyor. 6 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, bu maçlarda 34 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 26 gol gördü. Konya’da yapılan karşılaşmalarda iki takım sahadan 6 kez beraberlikle ayrıldı, 4 maçı Trabzonspor, 2 maçı da Konyaspor kazandı. Trabzonspor, Konyaspor deplasmanında 13 gol atarken kalesinde 12 gol gördü. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti 1991-92 sezonunda Trabzonspor, 4-0’lık sonuçla elde etti.
7 HAFTALIK GALİBİYET ÖZLEMİ
Yeşil-beyazlı ekip, 1 yıl aradan sonra yeniden çıktığı Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiriyor. 2. haftada Eskişehirspor’u sahasında 2-1 yenen Konyaspor’un geride kalan 7 haftada galibiyeti bulunmuyor. Bucaspor mağlubiyeti ile Ziraat Türkiye Kupası’na da veda eden yeşil beyazlılar, Trabzonspor karşısında 7 haftalık galibiyet özlemini bitirerek, kötü gidişe son vermek istiyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri