Konyaspor 3. kez Avrupa Arenasında

Konyaspor 100.yaşını kutladığı sezonda 3. kez Avrupa kupalarında mücadele edecek. Yeşil-beyazlı ekip daha önce iki kez UEFA Avrupa Liginde boy göstermişti.   

100. Yılını Kutlayan Konyaspor’da  camia bir taraftan da Avrupa heyecanı yaşıyor. 2021-2022 sezonunu 67 puanla 3. tamamlayan Anadolu Kartalı 2022-2023 sezonunda UEFA Konferans Ligi ön eleme maçları oynamaya hak kazandı. 100 yıllık tarihinde daha önce 2 kez UEFA Avrupa Liginde boy gösteren Konyaspor’un bu alandaki mücadelelerini sizler için derledik. 

ANADOLU KARTALI’NIN  AVRUPA MACERALAR   

Tarihinde ilk kez  Avrupa kupalarına katılan  Konyaspor’un ilk tecrübesi biraz acı oldu. Anadolu Kartalı grupta oynadığı 6 maçta sadece bir beraberlik aldı. Yeşil-beyazlı ekip oynadığı  5 maçta rakip fileleri sadece 2 kez havalandırırken kalesinde ise 12 gol gördü

Spor Toto Süper Lig’in 2015-2016 sezonunu  66 puanla 3.sırada tamamlayarak tarihinde bir ilki başaran o zamanki ismi ile   Atiker Konyaspor Avrupa Kupalarına direkt gruplardan katılma hakkı elde etti.  26 Ağustos 2016 tarihinde Fransa’nın Monaco şehrinde yapılan kura çekiminde Yeşil-beyazlı ekibin Avrupa arenasındaki ilk rakipleri belli oldu.

H GRUBUNDA YER ALDI

  Konyaspor Monaca’da yapılan tarihi kura sonrası  H Grubunda yer aldı. Yeşil-beyazlı ekip Grupta Ukrayna’nın Avrupa’da tecrübeli ekibi Shaktar Donetsk, Portekiz’in Braga ve Belçika’nın Gent takımı ile eşleşti. 

ARENADA TARİHİ MAÇ

 Konyaspor UEFA Avrupa Lig macerasına sahasında  15 Eylül 2016 tarihinde başladı. Yeşil-beyazlı ekip Büyükşehir Belediyesi  stadyumunda Shaktar Dontesk takımını konuk etti.  Tribünleri tıklım tıklım dolduran Konyalı futbolseverler bu tarihi ana tanıklık etti.  Konyaspor iyi mücadele ettiği karşılaşmada rakibinin ofsayttan gelen golüne engel olamadı ve Avrupa’ya  1-0’lık yenilgi ile başladı. 

İLK DEPLASMAN BELÇİKA OLDU 

 Konyaspor tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Liginin ilk deplasman maçını ise Belçika’da Gent ile oynadı. Yeşil-beyazlı ekip ilk deplasman maçına ise 29 Eylül 2016 tarihinde çıkmış oldu.  Konyaspor burada rakibine 2-0 yenilerek yoluna puansız devam etmek zorunda kaldı. 

TARİHİ GOL VE PUAN  3. MAÇTA GELDİ

 Konyaspor tarihinde ilklerle doldurduğu Avrupa macerasında ilk golünü Grupta oynadığı 3 maçta kaydetti.  20 Ekim 2016 tarihinde Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanan maçta Portekiz ekibi Braga’yı konuk eden yeşil-beyazlı ekip rakibine Avrupa arenasındaki ilk golünü attı.  Konyaspor’un Bosna Hersekli oyuncu Deni Milosevic maçın 9. Dakikasında attığı golle yeşil-beyazlı ekibin tarihine adını yazdırdı. Avrupa’da ilk golünü Deni Milosevic ile kaydeden  Konyaspor ilk puanını da rakibi karşısında aldı. 

AĞIR YENİLGİLER

İlk kez yurt dışı sınırlarında Türkiye’yi ve Konya’yı temsil eden  Konyaspor 4.maçını deplasmanda Braga karşı oynadı. Maçın 30. dakikasında  Rangelov’un golüyle 1-0 öne geçen yeşil-beyazlı ekip bu üstünlüğünü koruyamadı ve rakibine 3-1 gibi farklı bir skorla yenildi.

 İLK KIRMIZI KART

 Konyaspor’un Avrupa arenasındaki ilk kırmızı kartını ise Slovenyalı oyuncus Nejc Skubic  gördü. Başarılı oyuncu deplasmanda oynanan Braga maçında Nejc Skubic gördüğü sarı kartlar sonrası kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Oyuncu Konyaspor tarihine Avrupa’da ilk kırmızı kart gören oyuncu olarak geçti. 

EN FARKLI YENİLGİ

 Konyaspor, Avrupa’da en farklı yenilgisini Shakhtar Donetsk'e 4-0 mağlup olarak aldı.  Yeşil-beyazlı ekip bu yenilgi ile  ilk Avrupa macerasını sonlandırmış oldu.   UEFA Avrupa Ligi H Grubunda son maçını evinde Belçika temsilcisi Gent’e karşı oynamış ve son dadika yediği golle kaybetmişti 

2. AVRUPA MACERASI

Tarihinde ilk kez Avrupa’ya giden Konyaspor bir ilke daha imza atarak 2016-2017 sezonunda Türkiye Kupasını kazandı. Kartal bu kupa ile birlikte 2. kez  Avrupa vizesini de cebine koydu. 2017-2018 sezonunda Avrupa Liginde I Grubunda mücadele eden Konyaspor  

RB Salzburg,  Olimpik Marsilya,  Vitória Guimarães takımları ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı ekip  ilk galibiyetini de bu grupta aldı. Konyaspor oynadığı 6 maçta 3 beraberlik bir galibiyet 2 yenilgi aldı.

 Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci maçında Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes'i 2-1 yenerek Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini aldı. Konyaspor evinde oynadığı maçlarda  Marsilya ile 1-1 berabere kalırken Vitoria Guimaraes'i 2-1 yendi. Yeşil-beyazlı ekip Salzburg’a ise 2-0 kaybetti. Deplasmanda ise Guimares ile 1-1 Salzburg ile 0-0 berabere kalırken Marsilya’ya ise 1-0 yenildi. Konyaspor grubunu 6 puanla 3. sırada tamamladı. Marsilya ile evinde Moke’nin son dakikada kendi kalesine attığı golle 1-1 berabere kalan Konyaspor gruptan çıkma şansını kaybetti. Rakip Marsilya ise gruptan çıkarak final oynadı.   Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı kupasının sahibi, Fransa'nın Lyon kentinde oynanan maçla belirlendi. Fransa'nın Olympique Marsilya takımını 3-0 yenen İspanyol kulübü Atletico Madrid, şampiyon oldu. Konyaspor’un grubundan çıkan Marsilya ve Salzburg yarı finalde karşı karşıya geldi ve Fransa ekibi Marsilya uzatmalarda maçı 2-1 kazanarak adını finale yazdırdı 

3. KEZ AVRUPA’YA AÇILACAK 

100. Yılını Kutlayan Konyaspor’da  camia bir taraftan da Avrupa heyecanı yaşıyor. 2021-2022 sezonunu 67 puanla 3. tamamlayan Anadolu Kartalı 2022-2023 sezonunda UEFA Konferans Ligi ön eleme maçları oynamaya hak kazandı. 100 yıllık tarihinde daha önce 2 kez UEFA Avrupa Liginde boy gösteren Konyaspor bu defa daha başarılı olmak istiyor 

FERHAT TÜRKOĞLU 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri