Konyaspor 16. sırada

Süper Ligde fırtınalar estiren Konyaspor Konyaspor, 25,1 milyon euroluk kadro değeriyle, Süper Lig’de mücadele eden 20 takım arasında 16. sırada yer alıyor.

Alman merkezli futbol sitesi “Transfermarkt” verilerine göre, 1 Eylül 2021 tarihi itibarıyla, Süper Lig’deki 20 takımın oyuncularının toplam piyasa değeri 903 milyon euro. Süper Lig’in kadro değeri açısından en iyi takımı Beşiktaş. Beşiktaş,127,1 milyon euroluk kadro değeriyle ilk sırada yer alırken onu 114,4 milyon euroluk kadro değeriyle Fenerbahçe, 102,1 milyon euroluk kadro değeriyle Galatasaray onu da 96,2 milyon euroluk kadro değeriyle Trabzonspor takip ediyor.

KONYASPOR KADRO DEĞERİNDE 16. SIRADA

Konyaspor, 25,1 milyon euroluk kadro değeriyle, Süper Lig’de mücadele eden 20 takım arasında 16. sırada yer alıyor. Süper Lig’de kadro değeri açısından Kasımpaşa, Ç. Rizespor, Hatayspor ve Altay son 4 sırada yer alıyor. Son sıradaki Altay’ın kadro değeri 14,3 milyon euro.

KONYASPOR’UN EN DEĞERLİSİ HASSAN

Konyaspor’un mevcut kadrosunda, piyasa değeri en yüksek oyuncu son transfer Ahmed Hassan. Mısırlı oyuncu 4 milyon euroluk piyasa değeriyle ilk sırada yer alırken onu 2,2 milyon euroluk piyasa değeri ile Amir Hadziahmetovic ve 1,7 euroluk piyasa değeri ile Abdülkerim Bardakçı takip ediyor. Yeşil-beyazlılarda piyasa değeri 1 milyon euro ve üzerinde bulunan 11 futbolcunun 8’i yabancı oyunculardan, 3’ü ise yerli oyunculardan oluşuyor. Abdülkerim Bardakçı ile birlikte; Adil Demirbağ ve Serdar Gürler, yeşil-beyazlıların piyasa değeri en yüksek “yerli” oyuncuları olarak dikkat çekiyor. Konyaspor kadrosunda piyasa değeri en düşük oyuncu ise, 25 bin euroyla kaleci Erten Ersu.

LİGİN EN DEĞERLİSİ MİRALEM PJANİC

Süper Lig’de transfer döneminin tamamlanmasının ardından Süper Lig'de piyasa değerleri en yüksek oyncular da belli oldu. Listenin ilk sırasında Beşiktaş’ın yeni transferi Miralem Pjanic yer aldı.

Transfermarkt'ın verileri göre, Beşiktaş'ın Barcelona'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Bosna Hersekli futbolcu Miralem Pjanic listenin zirvesinde yer alıyor.

Pjanic'in piyasa değeri 20 milyon Euro olarak gösteriliyor. Onu 19 milyon Euro ile Trabzonspor'un milli kalecisi Uğurcan Çakır takip ediyor.

Miralem Pjanic (31) – Beşiktaş – 20 milyon Euro

Uğurcan Çakır (25) – Trabzonspor – 19 milyon Euro

Diego Rossi (23) – Fenerbahçe – 18 milyon Euro

Altay Bayindir (23) – Fenerbahçe – 14 milyon Euro

Rachid Ghezzal (29) – Beşiktaş – 12 milyon Euro

Marcao (25) – Galatasaray – 12 milyon Euro

İrfan Can Kahveci (26) – Fenerbahçe – 11 milyon Euro

Cyle Larin (26) – Beşiktaş – 11 milyon Euro

Mergim Berisha (23) – Fenerbahçe – 10 milyon Euro

Michy Batshuayi (27) – Beşiktaş – 10 milyon Euro

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri