Konyaspor 1 puanla döndü

PTT 1. Lig'de Torku Konyaspor 6. hafta mücadelesinde Göztepe ile 0-0 berabere kaldı

PTT 1. Lig'de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Torku Konyaspor, dün ligin 6. haftasında İzmir deplasmanında Göztepe ile karşı karşıya geldi. Adana Demirspor ve Tavşanlı Linyitspor karşılaşmalarında üst üste aldığı galibiyetle moral bulan yeşil-beyazlılar İzmir'de Göztepe ile 0-0 berabere kaldı ve 1 puan alarak döndü. Torku Konyaspor aldığı bu sonuçla puanını 8'e yükseltti. Yeşil-beyazlılar, maç fazlası ile ligde iki sıra yükselerek 8. sıraya oturdu. Torku Konyaspor'u zorlu deplasmanda Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve yönetim kurulu ile birlikte 500 civarında taraftarda Yalnız bırakmadı. İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya her iki takımda oldukça kontrollü başladı. Bir orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilerleyen bölümlerinde geçen hafta Denizlispor'a 1-0 mağlup olan Göztepe, evinde kazanmanın hesaplarını yaptı ve daha atak oynamanın mücadelesini verdi. Üst üste iki haftada üç puanı hanesine yazdıran temsilcimiz Konyaspor ise evine kazanarak dönmenin hesaplarını yaparken, rabiki Göztepe'nin ataklarında hatalar yapmamak ve daha çabuk oynayarak gol bulmak için mücadele etti.

2.dakikada Göztepe sol kanattan Dilaver ile etkili geldi. Dilaver'in ceza sahasına kestiği topta Konyaspor kalecisi Kaya başarılı. 5. dakikada Torku Konyaspor'da Erdal Kılıçaslan rakibine yaptığı müdahale sonucu sarı kart gördü. 9. dakikada ev sahip ekipte Ali Küçik sağ kanattan Torku ceza sahası içerisine kestiği topu uzaklaştıran Erdinç Yavuz oldu. 11. dakikada Ömer Ali'nin sağ kanattan getirdiği topu Erdal'a aktarmak istedi ancak araya Göztepeli oyuncular girdi. 13. dakikada Konyaspor'da Erdal Kılıçaslan'ın uzaktan vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 19. dakikada Göztepe'nin kazandığı serbest vuruşu Dilaver sağ kanattan kullandı. Ceza sahasına gelen ortaya Göztepeli İlhan vurdu ve top üstten dışarı çıktı. 22. dakikada Göztepe takımında İlhan sarı kart gördü. 27. dakikada Konyaspor defansının hatasında top ceza sahası içinde Göztepeli Halil'in önünde kaldı. Halil'in yakın mesafeden vuruşunda top Kaya'da kaldı.

38. dakikada Göztepe etkili oldu. Sağ kanattan Onur ceza sahasına kadar topu sürdü. Onur'un ortaya cevirmek istediği topa müdahaleyi yapan Erdinç topun hızını kesti ve kaleci Kaya aldı. 40. dakikada Göztepe mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Dilaveri'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Konyaspor defansı topa müdahale yapamadı ve top penaltı noktasında Şaban'ın önüne düştü ancak Şaban'ın kontrolu iyi olmadı ve top ayağının altından geçti. 42. dakikada Konyaspor defansın arkasına atılan top Halil'in önünde kaldı. Konyasporlu oyuncular ofsayt beklediği pozisyonda top kaleci Kaya'da kaldı. 44. dakikada Ali Dere oyundan çıktı onun yeride Atilla Yıldırım girdi. 67.dakikada Bilal aziz rakibine yaptığı müdahale sonucu sarı kart gördü. 68. dakikada Konyaspor'da Bilal'a yapılan müdahale sonucu kazanılan serbest vuruş hatalı kullanıldı. Topu kazanan Göztepeli Halil'in atağında kendi sahasından rakip sahaya hızla getirdi. Halil'i kovalayan Şenol rakibini ceza sahasına 1 metre kala faulle durdurdu. Faul sonucu Şenol sarı kart gördü. Kullanılan serbest vuruşta Konyaspor kalecisi Kaya başarılı. 75. dakikada Göztepeli Yasin'in defansın arkasına attığı ara pasında topla buluşan Halil kaleci ile karşı karşıya kaldı. Halil'in vuruşunda top kaleci Kaya'da kaldı. 90+2.dakikada Konyaspor atağında Ömer Ali ceza sahası içinde vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri