Konyaspor: 1 - Karşıyaka: 0

Maçın ilk yarısı Temsilcimiz Konyaspor 12. dakikada E.Kılıçaslan'ın şutuyla topu ağlarla buluşturdu ve ilk yarı skorunu belirledi: 1-0
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Fırat Aydınus, Tarık Ongun, İsmail Şencan
Konyaspor: Haluk, Ufukhan, Ahmet Görkem, Volkan, Ömer, Uğur, Zafer, Mehmet Ayaz, Kaue, Erdal, Eser
Karşıyaka: Ramazan, Volkan, Gurur, Fuat, Kerem, Erçağ, Kıvanç, Taha, Mutlu, Emrah, Okan
Gol: Dk. 12 Erdal (Konyaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 14 Kıvanç, Dk. 18 Okan, Dk. 26 Erçağ (Karşıyaka)

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nda Konyaspor, Karşıyaka önünde ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.
12. dakikada Konyaspor, Karşıyaka karşısında 1-0 öne geçti. Uğur'un pası sonrası ceza sahası önünde topu kontrol eden Erdal'ın yerden sert vuruşunda, top ağlara gitti: 1-0
Golle sonuçlanan pozisyonun hemen öncesinde gelişen atakta topun taç çizgisini geçtiği yönünde Karşıyakalı oyuncular hakemlere yoğun itirazda bulundu.
22. dakikada sol çaprazdan Mutlu'nun yaptığı ortada, kale önünde iyi yükselen Okan'ın kafa vuruşu sonrası top üsten az farkla auta çıktı.
24. dakikada Eser'in ara pasıyla Karşıyaka defansının arkasına sarkan Erdal'ın ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta, kaleci Ramazan son anda dokunarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Konyaspor'un üstünlüğünde tamamlandı.

Konyaspor-Karşıyaka maçından notlar:
Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu maçına her iki takımın da taraftarları büyük ilgi gösterdi. 
Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'ndaki Konyaspor-Karşıyaka maçına futbolseverlerin ilgisi yüksek oldu.
Turkcell Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği yükselme grubu maçlarına galibiyetle başlayan Konyaspor'da, kulüp yetkilileri, taraftarları için otobüsler kaldırarak Konya'dan çok sayıda kişiyi İstanbul'a taşıdı.
Ali Sami Yen Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümlerde yerlerini alan yaklaşık 8 bin Konyasporlu taraftar, açtıkları pankartlarla takımlarına desteklerini gösterdiler.
Diğer yandan, Konyaspor taraftarları, yaşadığı trafik kazasında ağır yaralanan ve ülkesine dönmek zorunda kalan Norveçli futbolcuları Branimir Poljak'ı da unutmadılar ve ''Branimir Poljak. Unutmadık, unutmayacağız'' pankartı açtılar.
Karşıyaka taraftarlarının da takımlarına desteği büyük oldu. İzmir'den kaldırılan otobüslerle İstanbul'a gelen Karşıyaka taraftarlarının sayısı da Konyaspor'un gerisinde kalmazken, yaptıkları tezahüratlarla Konyaspor karşısında takımlarını desteklediler.
Mücadele öncesi iki takım taraftarlarının zaman zaman karşılıklı küfürlü tezahürat yapmaları dikkati çekti.
Öte yandan, Ali Sami Yen Stadı etrafından güvenlik önlemleri alan polis, taraftarları kendilerine ayrılan tribünlere yönlendirerek, olası gerginliklerin önüne geçmeye çalıştı.
Bu arada, karşılaşma öncesi, Zonguldak'taki bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlaması sonrası hayatını kaybeden madenciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
MAÇIN ARDINDAN
Karşıyaka'yı 1-0 yenen Konyaspor, Turkcell Süper Lig yolunda son maç öncesi avantaj elde etti
Turkcell Süper Lig umutlarını yitiren Karşıyaka takımı oyuncuları, maç sonu büyük üzüntü yaşadı.

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'ndaki ikinci maçında Karşıyaka'yı 1-0'lık sonuçla geçen Konyaspor, Turkcell Süper Lig yolunda önemli avantaj elde etti.
İki maçını da kazanarak puanını 6'ya yükselten Konyaspor, 4 puanlı Altay'la 23 Mayıs Pazar günü yapacağı maçı kaybetmemesi halinde, Turkcell Süper Lig'e gitmeyi başaran son ekip olacak.
Maç içinde Altay-Adanaspor maçını da takip eden Konyaspor ekibi, bu maçın son dakikalarına 1-1 beraberlikle girilmesi sonrası, Turkcell Süper Lig'e çıkmayı garantileyebilme heyecanı yaşadı.
Maçın ardından Konyasporlu oyuncuların sevinçli oldukları gözlenirken, yedek kulübesindeki arkadaşlarının Altay-Adanaspor maçının 2-1 bittiğini söylemeleri üzerine hayal kırıklığı yaşadılar.
Diğer yandan, karşılaşmayı izleyen Konyaspor taraftarları, maç sonunda takımlarını tribünlere çağırarak alkışladılar.
GOL SONRASI HAKEME TEPKİ
Konyaspor'un attığı golün ardından Karşıyakalı futbolcular ve teknik heyet, pozisyon öncesi topun taca çıktığı yönünde hakemlere itiraz ettiler.
Hakem Fırat Aydınus'un devam kararına uzun süre itiraz eden Karşıyakalı oyuncular, maçın bitimi sonrası da hakem ekibinin etrafını saha içinde sardı. Araya giren teknik direktör Erdoğan Arıca, oyuncularını uzaklaştırdı.
KARŞIYAKA'DA BÜYÜK ÜZÜNTÜ
Konyaspor karşısında aldığı sonuçla Turkcell Süper Lig hayallerini bir başka sezona bırakan Karşıyaka ekibi büyük üzüntü yaşadı.
Maçın sona ermesinin ardından Karşıyakalı oyuncular ve teknik heyetin son derece üzüntülü oldukları görülürken, bazı oyuncular saha içinde oturup kaldılar.
YABANCI MADDE YAĞMURU
Karşıyakalı taraftarlar, Konyaspor'un attığı gol sonrası sahayı adeta yabancı madde yağmuruna tuttu.
Yedek kulübelerinin olduğu taraftaki tribünün Karşıyakalı taraftarlara verilmesi nedeniyle, gol sonrası yedek kulübesine koşan Konyasporlu futbolcular, çok sayıda yabancı maddenin hedefi oldu.
Karşıyaka tribünlerinden atılan maddeler içinde, çakmak, su şişesi, bira kutusu, koli bandı ve elma olması dikkati çekti.
 
KARŞIYAKA'DA HASRET SONA ERMEDİ
1995-1996 Sezonundan beri Süper Lig'den uzak kalan yeşil-kırmızılı takım, bu sezon da mutlu sona ulaşamadı.
Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nun ikinci maçında Konyaspor'a yenilerek Turkcell Süper Lig'e yükselme şansını kaybeden Karşıyaka, 14 yıllık hasretini bitiremedi.
1995-1996 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e yükselmek için 2003-2004 sezonundan beri 1. Lig'de mücadelesini sürdüren Karşıyaka, ligi 2003-2004 sezonunda 12'nci, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonunda 13'üncü, 2006-2007 sezonunda 14'üncü, 2007-2008'de ise 9'uncu sırada tamamlamıştı.
Geçen sezon ilk defa play-off finallerinde oynamaya hak kazanan Karşıyaka, uzatmaya giden finalde Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olarak Süper Lig özlemini sona erdirememişti.
Bu sezona Reha Kapsal idaresinde başlayan, daha sonra Ümit Turmuş ve Nihat Umut-Hakan Kayalar'la yoluna devam eden Karşıyaka, son olarak takımın başına Erdoğan Arıca'yı getirdi.
Arıca idaresinde ligi 56 puanla 5. sırada tamamlayan yeşil-kırmızılı takım, İstanbul'daki Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu maçlarının ilkinde Altay ile berabere kaldıktan sonra ikinci müsabakada Konyaspor'a 1-0 yenildi. Karşıyaka, bu sonuçların ardından Süper Lig'e yükselme şansını kaybetti.
Yeşil-kırmızılı ekip gruptaki son maçında iddiası kalmayan Adanaspor ile karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri