Konyanın yüzü potada da gülmedi

TB2L Final Grubu ikinci devre mücadelesinde son gün oynanan ilk maçta Torku Selçuk Üniversitesi Genç Banvitlilere 57-76 yenildi

Genç Banvitliler şampiyon olurken Selçuk Üniversitespor ise Beko Basketbol Ligi umutlarını önümüzdeki sezona bıraktı.

Genç Banvitliler, 6 maçta topladığı 5 galibiyetle şampiyonluk ipini göğüsledi. Maça iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek başladı. Genç Banvitliler Marko Kolaric ve Ufuk Gürgen ile ilk sayılarına ulaşırken, Konya temsilcisi ise Mustafa Güçyetmez ve Cihad Şahin ile skor üretti. Genç Banvitliler İlk periyodu 12-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda Cenk Şekeroğlu’nun pota altından bulduğu basketlerle başlayan Bandırma temsilcisi 12. dakikanın içinde farkı 10 sayıya çıkarttı (12-22). Fırat Aydemir’in basketinin ardından Melih Kabakçı ile 3 sayılık bir basket daha bulan Torku Selçuk Üniversitesi farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Ufuk Gürgen’in erken faul problemine girerek kenarda olmasını iyi değerlendirmeye çalışan Konya temsilcisi, boyalı alandan skor üretirken İzzet Türkyılmaz ve Fatih Canititiz’in sayılarına engel olamadı. Soyunma odasına Genç Banvitliler, Talat Altunbey’in 3 sayılık basketi ile 30-38 üstün gitti.

Bandırma temsilcisi, Fatih Canititiz ve Erol Can Çinko’nun, üst üste bulduğu sayılarla ikinci periyoda hızlı başladı ve yakaladığı 9-3’lük seri ile farkı 23. dakikanın içinde 14 sayıya çıkarttı (33-47). Bu dakikadan sonra sahadaki beşi kenara alarak yeni bir beşle oyuna devam eden Torku Selçuk Üniversitesi, skor sıkıntısına böyle de çözüm bulamadı. Pota altından skor üretmeye devam eden Genç Banvitliler, farkı 20 sayıya kadar çıkartırken, 26. dakikada skoru da 34-54’e taşıdı. Brain Boddicker’ın gayretleri ile farkı eritmeye çalışan rakibi karşısında Genç Banvitliler son periyoda 40-56 önde girdi.Final periyoduna İzzet Türkyılmaz ve Cenk Şekeroğlu’nun basketleri ile başlayan Bandırma temsilcisi, son 5 dakikasına 49-69 önde girdiği maçtan 57-76’lık skorla galip ayrıldı.

 

SALON: Anadolu Üni Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar-Yücel Çilingir-Ziya Özorhon

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (57): Caner Şentürk 2 (7 ribaund-4 asist), Hakan Üsküplü 1 (3 ribaund-2 asist), Fırat Aydemir 6 (2 ribaund-1 asist), Murat Yolcu 3 (2 asist), Alican Güney (2 ribaund-1 asist), Brian Boddicker 16 (4 ribaund), Melih Kabakçı 4 (2 ribaund), Mustafa Güçyetmez 4 (2 ribaund-2 asist), Cihad Şahin 7 (5 ribaund-2 asist), Emre Boztepe 4, Azizcan Özdemir 7 (3 ribaund), Kaan İşbilen 1 (1 ribaund)

GENÇ BANVİTLİLER (76): Burak Yönder 3 (2 asist), Ufuk Gürgen 9 (4 ribaund-3 asist), Cenk Şekeroğlu 8 (7 ribaund), Ahmet Fatih Canititiz 15 (4 ribaund-2 asist), Talat Alp Altunbey 2 (2 ribaund), İzzet Türkyılmaz 17 (13 ribaund-2 asist), Marko Kolaric 11 (10 ribaund-2 asist), Erol Can Çinko 11 (1 ribaund-6 asist)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri