Konya'nın yerel marketi Çelikkayalar İsrail'e savaş açtığını ilan etti!

Konya'nın yerel marketi olarak bilinen Çelikkayalar, İsrail'e savaş açtığını duyurdu. Bu kapsamda İsrail malları geri plana çekildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçeler başta olmak üzere Konya'da birçok kurum, kuruluş ve işletme İsrail ürünlerini boykot ediyor. Çelikkayalar AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaya, Konya'nın boykot seferberliğine ilişkin konuştu. Kaya, Çelikkayalar olarak Türk sokağı yaptıklarını dile getirdi.

Türk üretimli ürünleri ön plana çektiklerini aktaran Kaya, birçok üründe alternatifi bulmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Kaya, “Ülke olarak üretmemiz lazım. Yaşananlardan ders çıkarıp, boykotu devam ettirmemiz gerekir. Biz Çelikkayalar olarak boykotu destekliyoruz. Temizlik ürünleri üreten 2 fabrikamız var. Taleplere karşılık vermekte zorlanıyorlar. Sipariş verdim, ürün gelmiyor, yok. Bizim üretmemiz, fabrika sayımızı artırmamız gerekir. Boykot yaptığımız ürünlerin tamamını Türkiye'de üretmemiz gerekir.

Ülkede fabrikayı kuruyoruz, elin gavuru gelip alıp gidiyor. Domates diyoruz, tohumu İsrail'e ait. Onların birçok kahve markası var bizim sadece Türk kahvemiz var. Milli mücadele kabul edip, üretim seferberliği başlatmamız lazım. Dışa bağımlı olmamamız lazım. Boykot yapıyoruz şu an ama gelip geçiyor. 3 ay sonra bakıyoruz unutuluyor. Bu işi unutmamamız lazım. Biz, boykot yapıyoruz. Türk markalarının yer aldığı ürünlerin bulunduğu noktaya Türk bayrakları astım. Müşterileri bu ürünlere yönlendirdim. Ona rağmen insanlar alıyor yine de başka ürünler. Biz, İsrail mallarını geri çeke çeke bitirdik. Çelikkaya'ları gezin her tarafta Türk ürünler var. Topyekün bunu yapmamız lazım. Üretmeliyiz, fabrika kurmalıyız, bu yaşanılanlara karşı çıkmamız lazım. Bizim 30 şubemiz var. Bu şehrin markasıyız. Bu sloganın hakkını da vermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (50)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri