Konya'nın yeni yaşam merkezi

Konya'nın oksijen bakımından en yoğun olduğu yerlerden birisi olan Yazır Bölgesi'nde hobi bahçelerine olan ilgi artıyor. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler kendini hobi bahçesine atıyor

Konya’da belediyelerin, sebze ve meyveyi kendileri yetiştirip kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyenler için tahsis ettiği hobi bahçeleri yoğun ilgi görüyor. Bahçelerden yararlanamayanlar hobi bahçelerinin yakınlarından arsa alıyor. Özellikle Konya'nın en temiz havasına sahip olan Yazır Bölgesi'nde deyim yerindeyse bahçe olmayan arsa kalmadı.

Bahar ve yaz mevsiminde sebze-meyve yetiştiren vatandaş, bu aylarda da çapa işleri yaparak, kümes hayvanları besliyor. Bütün bahçelerde de meyve ağaçları göze çarpıyor. Bir zamanlar Konya'nın uçsuz bucaksız bölgesi olan Yazır'da şimdi boy boy ağaçlar göze çarpıyor. Bu Konya'nın yeşil alanına da büyük katkı sağlıyor.

STRES ATMA MEKANI OLDU

Bir çiftlikteki bütün tarım malzemelerin olduğu bahçelerde teras ve kulübe evler mütevazi yapısıyla da dikkat cekiyor. Boş vakitlerinde bahçesine gelerek stres attığını söyleyen, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdahale Müdürü Mehmet Yıldırım, "Trafik kazası ve yangın gibi stresli ve hayati tehlikesi olan işlerde çalıştığımız için insan ister istemez gün içeresinde strese giriyor. Ben de toprakla uğraşıyorum. Bahçemde güller var. Arı ve tavuk besliyorum. Akşamları ve hafta sonları arkadaşlarımızla bahçelerimize geliyoruz. Burada nasıl vakit geçirdiğimizi anlayamıyoruz. Çok güzel bir uğraş. Buranın havası temiz. Şehrin boğucu gürültüsü yok. Manzarada çok güzel" dedi.

500 METREKARESİ 100 BİN LİRA

Vatandaşın Yazır'a yönelmesinden dolayı da arsaların artık çok pahalı hale geldiğini kaydeden Yıldırım, "Arsa fiyatların 500 metrekaresi 100 bin liraya kadar çıktı. İlerleyen yıllarda bu fiyat çok daha fazla artacaktır. Artık Konya buraları keşfetti. 10 yıl öncesine kadar bu bölgede kurtlar gezerken şimdi her yer bahçe ve evlerle doldu. Hafta sonu herkes buruya geliyor. Su ve elektirk te var. Daha ne olsun diyoruz. Ben çok alıştım 2 güne bir geliyorum. Tavuklarımın yumurtası paha biçilemez. Parayla bunları hiçbir yerde alamızsınız. Tamamen organik" diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri