Konya'nın yeni lezzet durağı Parkalı oldu

Konya'ya yeni bir işletme daha kazandırıldı. Geçtiğimiz haftalarda Karatay Sanayi'de hizmete giren Parkalı Izgara Salonu, Konya'ya yeni 3 lezzet sunacak. Kartal başı, sıralı kebap ve parkalı satır köfte Konyalılar ile buluşturulacak.

Geçtiğimiz haftalarda Karatay Sanayi'de hizmete giren Parkalı Izgara Salonu, Konya'ya yeni 3 lezzet sunacak. Kartal başı, sıralı kebap ve parkalı satır köfte Konyalılar ile buluşturulacak. Yaklaşık 25 yıldır mutfakta olan, lüks otellerde usta şeflik yapan, kuzu sofrasını Konyalılar ile buluşturan Usta Osman Mustafa Kalaycılar, Serkan Gökçe ile birlikte Konya'ya yeni bir restoran kazandırdı. Karatay Sanayi'de 'Ette devrim' sloganıyla hizmete giren Parkalı Ciğer, Kebap ve Izgara Salonu, kısa süre içinde Konyalıların takdirini kazandı.

KEBAPTA DEVRİM YAPMAK İSTİYORUZ

Yaklaşık 25 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Parkalı Ciğer, Kebap ve Izgara Salonu İşletme Sahiplerinden Osman Mustafa Kalaycılar, “Mutfak olarak her işi yapıyoruz” dedi. Bu işe ilk olarak turizm sektöründe başladığını hatırlatan Kalaycılar, “Lüks otellerde şeflik yaptım. İstanbul’da meşhur bir firmada baş şef olarak çalıştım. Bodrum’da teknik bir lisede 2 yıl usta eğiticiliği yaptım. Ardından Konya’ya memlekete geri döndüm. Konya’da bir dükkân açtık. Adını Parkalı koyduk. Parkalının hikayesi şu: Geçmişte devrimcilerin kullandığı parkadan ötürü bir hikayesi var. Arkasındaki olay bu. Biz de yola çıkarken kebapta bir devrim yapmak istedik. Parkalı'daki amaç buydu. Ve şu ana dek gelen tüm tepkiler iyi yönde. Biz bu yola çıkarken kuzuda bir marka olmayı istedik. Öyle olduğumuzu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

3 ÜRÜNÜMÜZÜ MARKALAŞTIRACAĞIZ

Konya'ya 3 yeni lezzet kazandıracaklarını dile getiren Usta Kalaycılar, daha sonra şunları söyledi: “Mutfağımızda kuzuya dair her şey var. Pirzola, biftek, şiş. Kuzu etinin lezzeti tartışılmaz. Belli lezzetlerin yörelere özgü tatları var. Ciğer bir Antep usulü bir de Urfa usulü yapılır. Mesela Konya usulü olarak etli ekmek ve fırın kebabı örneğini verebiliriz. Normalde 'Ciğer yemem' diyen bir insan, bizim ciğerimizi yer. Bizim ciğerimiz hem çok pişmiştir hem de yumuşaktır. Bizim ciğerimiz suyunu kaybetmez. Tam kıvamında pişer. Biz ciğerde Konya'ya yeni bir lezzet kazandıracağız. Sıralı kebap (ciğer) yapacağız. Ciğeri yağlı sevenler için vazgeçilmez bir lezzet olacak. Ciğeri iç yağı ile pişireceğiz. İç yağın kendine özgü bir aroması ve lezzeti var. Sıralı kebabın yanında bir diğer lezzetimiz de kartal başı olacak. Kartal başı da Konya'da sadece bize özgü bir lezzet. Biftek etinin şiş olarak önünüze geldiğini düşünün. Bir de parkalı satır köftemiz olacak. Soslu ve baharatlı bir köfte. Her ustanın kendine özgü bir lezzeti olmalı. Kendimize özgü ürünlerimizi markalaştırmak istiyoruz. Konya, artık farklı lezzetlere kapı açan bir şehir. Farklı mutfaklar artık Konya'da da gelişiyor.”

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri