Konya'nın vizyonu oldu

KTO Karatay Üniversitesi'nin hazırladığı “2016-2017” Lansman programı gerçekleştirildi. Programda üniversite bünyesinde yeni açılacak birçok bölüm tanıtıldı

Dedeman Otelde gerçekleştirilen programa Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ticaret Odası Başkanı (KTO) Selçuk Öztürk KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

VALİ EROL VEDA KONUŞMASINI YAPTI

Valiler kararnamesi ile merkeze alınan Vali Erol,  lansman toplantısında duygu dolu açıklamalarda bulunarak veda konuşması yaptı. Konuşma esnasında vatandaşların üzüntülü anları gözlerden kaçmadı. Konya'da büyük dostluk ve kardeşlik gördüğünü dile getiren Erol, “Konya'da göreve geldiğim ilk gün söylediğim ifade hep vatandaşlarımızın gönlüne girmek oldu. İnşallah bunu başarmışımdır. Konya'da unutamadığım ve unutamayacağım şeyler yaşattınız bana. Konya, görev yapılması gereken en önemli iller arasında yer alıyor. Valilik benden buraya kadar. Özel sebeplerden dolayı bu isteğimi üst mercilere bildirdim. Onlarda bunu değerlendirdiler ve hayırlı kararı verdiler. Siyasi herhangi bir nedenden dolayı merkeze alınmadım. Kimse gideceğime inanmıyor. Ama Allah nasip ederse gideceğim. Herkes hakkını helal etsin.”

GEÇMİŞİ 1250'Lİ YILLARA UZANAN ÜNİVERSİTE

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Türkiye'de hiç bir üniversitenin Karatay kadar derin bir tarihe sahip olmadığını söyledi. Akyürek, “1250'li yılların en önemli eğitim kurumu olan Karatay Medresesi yüzyıllarca etkisini sürdürdü. Karatay Medresesi günümüz itibari ile üniversite olarak doğdu. Karatay Üniversitesi şehrimiz adına büyük bir kazanç. Ceddimize layık nesiller olmak zorundayız. Üniversite yeni kurulmuş olmasına rağmen az zamanda çok yol aldı. Medreseden üniversiteye tarihi mirasın kadim yolculuğu esnasında birçok ilke imza attığına şahidiz. Bu başarı devam ettirilmeli, Konya'nın vizyonu en üst noktalara taşınılmalıdır. Konya'da sadece Selçuk Üniversitesi vardı. Biz bunu ikiye bölmeyi istedik. Ama zamanla Konya eğitim anlamında öyle bir gelişti ki şuan 5 tane üniversitesi ile çehresini değiştirip, marka bir üniversite şehri haline geldi” şeklinde konuştu.

ARANAN MEZUNLAR YETİŞTİRİLECEK

KTO Başkanı ve KTO-Karatay Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Karatay Üniversitesinin eğitim noktasında Karatay Medresesinin devamı olduğunu söyledi. Üniversitenin başarısını artırmak için sürekli çalıştıklarını dile getiren Öztürk, “Karatay Üniversitesi Konya'nın dünyaya açılan kapısıdır. Vizyon çizmek ve en iyi olmak için bütün olarak çalışıyoruz. Ülkemizin en iyi üniversitesi Karatay Üniversitesi olmalıdır. Bu sorumluluk ve bilinç hepimizin üzerine düşen bir borç. Yeni kurulmuş olmamıza rağmen yaptığımız çalışmalarla marka değerimizi artırmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz arayan değil, aranan mezunlar olacak. Sanayi ve ticaret dünyasına yön veren iş adamlarımız, yılların onlara kattığı deneyimleri, bilgiyi, tecrübeyi öğrenmeye açık öğrencilere aktararak, ihtiyaç duydukları nitelikli ve tecrübeli personeli kendi elleri ile yetiştirebilecekler. Firmalar ise işe alacakları kişileri daha önceden tanımış olacakları için herhangi bir deneme süresine de gerek duymayacaklar. Yetiştirmiş oldukları öğrencilerimize referans olup, işe alma süreçlerini hızlandıracak ve işverene zaman kazandırmış olacaklardır” dedi. Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, üniversitede faaliyet gösteren bölümler hakkında davetlilere bilgi verdi.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri