Konya’nın turizmde yıldızı parlayacak

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, tarihi eserlerin restore edilerek, turizme kazandırılmaya devam edildiğini belirterek, Kony’nın kültür ve turizmde önemli yerlere geleceğini söyledi

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya’da devam eden restorasyon çalışmaları, kültür ve turizm alanındaki yatırımları gazetemize değerlendirdi. Yazma eserler kütüphanesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Özdemir, “Bu projeye çok önem veriyorduk. Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Türkiye’nin en büyük yazma eserler kütüphanesinden biri olacak. Yazma ve matbu eserler burada korunacak ve burası araştırmacılar için önemli bir merkez haline gelecek. Önümüzdeki aylarda burayı tamamlayıp, hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün restorasyon çalışmalarına devam ettiğini ve yapılan çalışmaları yakından ettiklerini kaydeden Özdemir, “Tarihi eserlerimiz restore edilerek, ayağa kaldırılıyor. Hükümetimiz döneminde binlerce tarihi eserler restore edildi. Türbelerimiz, camilerimiz restore ediliyor ve sağlamlaştırılıyor. Mevlana Müzesi’nde ciddi bir restorasyon çalışması yapıldı. Konya’mız ve ülkemiz için büyük bir değer Hz. Mevlana’nın önemine çok iyi biliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte burada yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

KONYA DAHA FAZLA TURİST ÇEKECEK

Konya’nın önemli turistik mekanlarının yıllarca ihmal edildiğine dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi: “Bunlardan biri de Çatalhöyük’tür. 10 bin yıllık bir yerleşim merkezi. Dünyanın ilk metropolü olan Çatalhöyük hakkında yeterli tanıtımı hala tam olarak yapamadık. Kültür ve Turizm Bakanımıza Çatalhöyük hakkında bilgi verdim. Çok heyecanlandı. Burası ile ilgili yatırımlar yeterli değil. Çatalhöyük’ün yıllarca ihmal edildiğini gördüm. Orada yeni çalışmalar yaparak, Çatalhöyük’ü önemli bir turizm merkezi haline getireceğiz. Aynı şekilde Kubadabad Sarayı ile ilgili de çalışmalar yapacağız. Çumra, Ereğli, Ilgın önemli turizm bölgeleri fakat yeterli tanıtım olmamış bugüne kadar. Konya’nın bazı bölgelerinde Nevşehir’de olduğu gibi yer altı şehirleri var. Bunların ortaya çıkarılması yönünde de çalışmalarımız olacak. Yatırımlarla birlikte Konya daha fazla turist çeken bir şehir haline gelecek. Konya’nın turizmdeki yıldızı daha da parlayacak.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri