Konya'nın tarihi mekanında gün batımı görsel bir şölen gibi gerçekleşiyor!

Konya'da şehrin gürültüsünden kaçıp doğada kafa dinlemek isteyenler için Konya'ya 1 saatlik mesafede bulunan bu antik kent ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor

Şehrin gürültüsünden kaçıp, tarihin derinliklerine bir yolculuk yapmak isteyenler için büyüleyici bir rota var: Vasada Antik Kenti. Roma İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan bu eşsiz mekan, sadece binlerce yıl öncesine değil, aynı zamanda unutulmaz bir manzara eşliğinde huzura davet ediyor. Seydişehir’e bağlı Bostandere’de yer alan bu antik kent, güneşin batışını izlerken ziyaretçilerine adeta zamanda yolculuk yapma hissi veriyor.

ROMA DÖNEMİ’NDEN KALMA BİR TARİH MİRASI

Vasada Antik Kenti, 1969 yılında Bostandere’de yapılan su deposu inşaatı sırasında tesadüfen keşfedilmiş ve yaklaşık iki yıl süren kazılarla gün yüzüne çıkarılmıştır. Roma dönemine ait olan bu antik kentte, 3 bin kişi kapasiteli Vasada Antik Tiyatrosu ziyaretçilerini etkileyen en önemli yapıların başında geliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen kazılar, tiyatronun oturma sıralarını, sahne bölümünü ve orkestra alanını yeniden açığa çıkarmıştır.

GÜNEŞİN BATIŞINI İZLEMEK BÜYÜLÜYOR

Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği anlardan biri de, Vasada Antik Kenti’nde gün batımını izlemek oluyor. Tarihî atmosferle birleşen bu manzara, bölgeyi gezmeye gelenleri adeta büyülüyor.

TARİHİ KALINTILAR KONYA ARKEOLOJİ MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR

Bölgeden çıkarılan tarihi eserler Konya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmekte. 1952 yılında çıkarılan bir Zeus kabartması ile 1957’de keşfedilen bir sunak, müzenin dikkat çeken eserleri arasında yer alıyor. Ayrıca, Vasada’da bulunan Augustus dönemine ait bir para da burada görülebiliyor.

KOLAY ULAŞIM, TARİHİ DENEYİM

Konya merkezine yakınlığıyla dikkat çeken Vasada Antik Kenti, Roma döneminin önemli yerleşimlerinden biri olarak biliniyor. Kenti çevreleyen antik yollar, Amblada ve Mistya gibi diğer antik kentlerle bağlantılıdır. Seydişehir’e bağlı Bostandere köyü sınırlarında yer alan bu eşsiz tarihi mekan, tarihe ve doğaya meraklı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

VASADA ANTİK KENTİ ZİYARET SAATLERİ VE BİLGİLER

Vasada Antik Kenti’ni ziyaret etmek isteyenler için giriş saatleri ve ulaşım bilgilerine internetten kolayca ulaşılabiliyor. Konya’ya kısa mesafede yer alan bu tarihi alan, özellikle yaz aylarında günübirlik geziler için ideal bir rota.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri